ViewSonic PX748-4K otthoni projektor-áttekintés

ViewSonic PX748-4K otthoni projektor-áttekintés

24 September 2021 0 Von admin

Ez nem egészen ugyanaz, mint ha egy zsúfolt bárban élő sportot néz a haverjaival, akik a kedvenc csapatához szurkolnak, és mégis nézi, ahogy India történelmi próbatéretet diadalmaskodik az Oválon, még jobban érezte magát a nagy képernyőn. Nem számított, hogy a képernyő inkább az odúmban volt, mint a kedvenc éjszakai helyem. Ahogy a nagyképernyős szórakoztatás a nappalijuk kényelmébe költözik, a márkák sorozatos projektorokat dobtak piacra az áron. A ViewSonic PX748 4K szórakoztatást nyújt egy viszonylag kis helyigényű kivetítőről.

Súlya 3 kg alatt van, 31 cm széles és 22 cm hosszú. Ez rendkívül kompakt, és képes lesz a lakás legapróbb helyére is beszorulni. Ez azonban nem egy rendkívül rövid kivetítő. Gondoskodnia kell a vetítésről – akár a mennyezetről, akár egy kis asztalról. Ez a kivetítő viszonylag rövid vetítési aránnyal rendelkezik, amely lehetővé teszi 100 hüvelykes vetítés létrehozását mindössze 2,5 méter távolságból. Néhány évvel ezelőtt az ehhez hasonló kivetítők gyakoribbak voltak az üléstermekben. A járvány mindent megváltoztatott. Jó látni, hogy a ViewSonichoz hasonló márkák praktikus funkciókkal reagálnak erre a piaci váltásra.

A beépített USB-kimenet (5V/1,5A) használható a vezeték nélküli HDMI-kulcsok, például a Chromecast vagy az Amazon Fire TV Stick tápellátására. Ezáltal nincs szükség külön tápegységekre a kedvenc multimédiás tartalmak streamelésekor. A másik átgondolt kiegészítés a kivetítő C típusú USB-csatlakozója, amely lehetővé teszi a tartalom közvetlen kivetítését telefonjáról, laptopjáról vagy táblagépéről, miközben egyszerre tölti őket. A beállítás egyszerű volt. A két HDMI -port egyikét használtam a projektor és az Apple TV csatlakoztatásához; Nem kellett rendszeresen használnom a kivetítő kompakt távirányítóját (miután módosítottam a „trapézkorrekció” beállításait és a preferált forrást) a készülék be- és kikapcsolása mellett.

A képminőség nagy nyeremény a PX748 számára. A valódi 4K felbontás által nyújtott élénk és részletes képek mellett a projektor támogatja a HDR és HLG tartalmakat is, hogy dinamikusabb képeket készítsen, és lapos képeket keltsen életre több megjeleníthető információval a jelenet sötétebb és világosabb részein. 4000 ANSI Lumen fényerő mellett akár napközben is nagy fényerőt képes előállítani. A másik dolog, amit élveztem, az a 4,2 ms-os ultragyors bemenet és a hiperreagáló 240 Hz-es frissítési gyakoriság. A bemeneti késleltetés miatti elmosódás szinte nincs jelen, így igazán magával ragadó az élő sportokhoz vagy játékokhoz. Van egy 10 W-os beépített hangszóró, amely hasznos lehet, ha a kivetítő közelében ül; nagyobb valószínűséggel támaszkodik egy külső hangsávra, amikor kedvenc Netflix -műsorát vagy Bosszúállók filmjét nézi.

A projektorok egyik legfontosabb üzletkötője a lámpa élettartama vagy a kivetítő élettartama. A ViewSonic azt állítja, hogy a legújabb SuperEco+ mód 15 000 óráról 20 000 órára növeli a projektor lámpájának élettartamát. Ez több mint 13 éven keresztül napi 4 órát jelent, ami jelentősen befolyásolja a karbantartási költségeket és erőfeszítéseket. Ez az egyik olyan tulajdonság, amely a ViewSonic PX748 -at erős ajánlattá teszi, ha a 4K otthoni projektor piacon van, és hajlandó több mint kétmillió rúpiát költeni.

Az ViewSonic PX748-4K az otthoni kivetítő 2,70 000 Rs -ba kerül