Mi a közös a OnePlus, a Realme, az Oppo, a Vivo és az iQOO között?

Mi a közös a OnePlus, a Realme, az Oppo, a Vivo és az iQOO között?

25 September 2021 0 Von admin
TELEFONOK

A világ legnagyobb okostelefon -gyártójának szokatlan stratégiája valóban kiemelkedő okostelefon -márkákat szült.

Valami különös történik az indiai okostelefon-piacon, különösen, ha a középkategóriás okostelefonokról van szó. Az alkalmi szemlélő számára ez talán nem tűnik soknak-a Samsungnak és a OnePlusnak rengeteg telefonja van a térben, és néhány ígéretes ajánlattal vitatják őket néhány feltörekvő márkától. De nézz egy kicsit közelebb, és látni fogsz valami lenyűgözőt. Persze, a OnePlus továbbra is rendkívül vonzó okostelefonokat gyárt nagyon csábító áron. De egyértelmű változás történt az eljárás során. Ahogy a márka csúcskategóriás telefonjai eltávolodtak attól, hogy „zászlóshajó gyilkosoknak” nevezzék őket, jóhiszemű zászlóshajókká váljanak, az egykor uralt, megfizethető, középkategóriás teret nyitva hagyták a többi gyártó számára. A Samsung pedig pontosan ezt tette egy sor középkategóriás kínálattal, nagyszerű képernyőkkel és jó akkumulátor-élettartammal.

Az Oppo és a Vivo már a térre összpontosított, míg a Realme a OnePlushoz hasonlóan megfizethető teljesítményt kínál, bár alacsonyabb áron. A közelmúlt izgalmas belépője az iQOO, amely kinézete alapján egy másik teljesítményközpontú márka. Van azonban valami egészen más, amikor a termékeik elhelyezéséről van szó. A kétéves márkának csak maroknyi terméke van Indiában, de ezek a OnePlus okostelefonok közvetlen versenytársai.

Most itt lesz érdekes. Az Oppo, a Vivo, a OnePlus, a Realme és az iQOO ugyanazon anyavállalat – a kínai multinacionális BBK Electronics – tulajdonában van. Igen, a világ legnépszerűbb okostelefon -márkáinak egy része ugyanazon entitás tulajdonában van. A BBK Electronics és minden márkája nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy ezt a tényt viszonylagos homályban tartsa. Valójában, mivel a BBK Electronics magántulajdonban lévő vállalat, még mindig nem ismerjük ezeknek a márkáknak a pontos tulajdonosi szerkezetét.

És érthető, hogy a márkák elkötelezettsége a családjuk titokban tartása mellett biztosította, hogy mindegyiküknek nyilvános felfogása legyen, amelyet részben innovatív marketing- és értékesítési stratégiák hoztak létre – például a OnePlus One „Zászlóshajó gyilkosa” és a telefonok „nehezen beszerezhető természet (kezdetben csak egyet kaphatott a túljegyzett flash-eladásokon keresztül, amelyek pillanatok alatt eladták a telefonokat). Ilyen különbség van a márkaépítés, a termékpozicionálás és a tervezés terén is, hogy nehéz elképzelni, hogy ezek a márkák ugyanazon anyavállalat tulajdonában legyenek.

Még mindig azt kérdezné, hogy miért vannak olyan vállalatok, amelyek ugyanazon esernyő alá tartoznak, és más termékeket vesznek át testvérkonzerveikből? A valószínű válasz szépen összekapcsolja a OnePlus és az Oppo közelmúltbeli fejleményeit. A BBK Electronics esernyő alá tartozó összes márka növekedésével, különösen a OnePluséval, olyan mennyiségeket értek el, amelyek miatt bizonyos alszegmensek majdnem telítettek lettek-bizonyos tétovázás merül fel az új telefon vásárlásában, ha mindenki ismeri ugyanazt a telefont , legalábbis ami a középkategóriás okostelefonokat illeti. De a márkák számára kissé nehézkessé vált a hasonló árú telefonok megkülönböztetése a portfóliójukban, nem utolsósorban amiatt, hogy manapság az okostelefonok szinte sablonossá válnak – egy adott árfekvésű Android -okostelefonnak szinte biztosan saját processzora lesz , adott mennyiségű RAM, egy kijelző, bizonyos felbontással és frissítési gyakorisággal, és így tovább.

A hasonló árú okostelefonokban jelenleg főként meglévő megkülönböztetés a szoftverélmény (a OnePlus OxygenOS feje és válla fölött áll a versenytársak előtt; csak a raktáron lévő Androidok vitatják), a dizájn és egyre inkább a márka/marketing. Mivel a OnePlus meghatározó szereplővé vált az okostelefonok világában, most olyan helyzetben van, hogy vitathatatlanul már nem vállalhatja a néhány évvel ezelőtt vállalt kockázatokat. A 9 -es és a Nord -sorozat zászlóshajójának két okostelefon -sorozatával, hordható eszközeivel és akár TV -jeivel a OnePlus minden szempontból biztonságban lesz. Igen, a rajongók eredeti, hűséges rajongótábora, amelyet a OnePlus keményen igyekezett ápolni, továbbra is csalódni fog, de a OnePlus már nem egy rajongóközpontú márka. Ez most tömegpiac. Ezzel a törekvéssel a főáramú kötet szereplőjévé válás érdekében a OnePlus most integrálja kutatási és fejlesztési tevékenységét, valamint a technikai csomagját az Oppo -ba, hogy maximalizálja a hatékonyságot és csökkentse a költségeket. Valójában rajongótáborának nagy bánatára az OxygenOS és a Color OS is ugyanazt a kódbázist fogja megosztani.

Természetesen a BBK Electronics nagyon sikeresen alkalmazta ezt a stratégiát különböző fogyasztóbarát márkái révén. Jelenleg a világ legnagyobb okostelefon -gyártója. A BBK Electronics óriási volumene azt jelenti, hogy olyan versenyelőnyökkel rendelkezik, amelyekkel a kisebb vállalatok nem rendelkeznek. Ez azt is jelenti, hogy a BBK esernyő alá tartozó különböző márkák (amelyek közül néhány az anyavállalattól meglehetősen függetlenül működik) különböző stratégiákkal lépnek be, gyakran az okostelefonok világának különböző réseit célozzák meg. A Realme például úgy tűnik, mint a Realme GT zászlóshajó gyilkos monikerének új címzettje, míg az iQOO szeme az al-R-ek meghódítására irányul. 20.000 hely. Mindez csak jó hír lehet a fogyasztó számára. Ma a telefonvásárlókat rendkívül jó okostelefonok széles választéka fogadja minden áron-ez nem sikerült volna a BBK Electronics úttörő megközelítése nélkül. Íme néhány legizgalmasabb új okostelefon a csoportból:

iQOO 7 5G

iQOO

A 6,62 hüvelykes Full HD+ AMOLED kijelzővel, 120 Hz-es frissítési gyakorisággal, 20: 9 képaránnyal, HDR10+ támogatással, akár 1300 nites fényerővel az iQOO 7 valószínűleg a szegmens egyik legjobb kijelzőjével rendelkezik. A Qualcomm Snapdragon 870 hajtja – ugyanaz a processzor olyan telefonokon, mint a OnePlus 9R, amelyek drágábbak. A vonzó Monster Orange színváltozat 8 GB RAM -mal és 128 GB tárhellyel rendelkezik. A telefon egyedi, játékközpontú funkciókkal rendelkezik, mint például folyadékhűtő rendszer és 6000 mm² grafitlap, amely állítólag akár 11 százalékkal csökkenti a hőmérsékletet. Rs. 31,990.

OPPO RENO 6

Oppo Reno 6

Az Oppo Reno 6 vitathatatlanul a legjobb kinézetű Android okostelefon, amely partjainkra érkezett az elmúlt pár hónapban. A Reno 6 Pro ívelt széleit egyenes, négyzet alakú élekkel helyettesítik, és így olyan okostelefon született, amely vizuálisan egyértelműen kiemelkedik. A 6,42 hüvelykes AMOLED kijelző full HD+ felbontású, Corning Gorilla Glass 5, 90 Hz-es frissítési gyakorisággal és 700 nites fényerővel rendelkezik. A tápellátását MediaTek Dimensity 900 Soc támogatja, amelyet 8 giga RAM és 128 gigabájt tárhely támogat. 65 W -os gyorstöltéssel is rendelkezik. 29 990 Rs.

REALME GT

RealMe GT

A leginkább megfizethető Snapdragon 888 lapkakészlettel rendelkező okostelefonként forgalmazott Realme GT várhatóan hamarosan Indiába érkezik. 6,43 hüvelykes Full HD+ AMOLED kijelzővel rendelkezik, 120 Hz frissítési gyakorisággal. A motorháztető alatt a Snapdragon SoC -t akár 12 GB RAM és 256 GB tárhely is támogatja. A telefon háromszoros hátsó kamerát kap, 64 megapixeles Sony IMX682 elsődleges érzékelővel. A 4500 mAh -s akkumulátor támogatja a 65 W -os gyorstöltést (hasonlóan a OnePlus 9 sorozathoz). Ár: közölni kell.

ÉLŐ Y53S

VIVO

A nagyon népszerű Samsung M51 -et a Vivo Y53s veszi át. A 64 megapixeles elsődleges kamerával büszkélkedő hármas kamerarendszerben a Vivo legújabb Y sorozatú okostelefonja kiváló árú kamerás okostelefonnak számít. A 33 W -os gyorstöltéssel felülmúlja a Samsungot a töltési sebesség tekintetében. 6,58 hüvelykes Full HD+ kijelzővel rendelkezik, szabványos 60 Hz-es frissítési gyakorisággal és 20: 9 képaránnyal. Az Y53-asokat egy nyolcmagos MediaTek Helio G80 SoC táplálja, 8 GB RAM-mal párosítva. 128 GB beépített tárhelyet kap, és 3 GB -ot, amit a Vivo szeret bővített RAM -nak nevezni – lényegében a belső tárhelyet használja a többfeladatos munkavégzéshez. Rs. 19,490.

The post Mi a közös a OnePlus, a Realme, az Oppo, a Vivo és az iQOO között? először a Man’s World Indiában jelent meg.