Fitbit Sense – Áttekintés – „Érzékelni” mindent

Fitbit Sense – Áttekintés – „Érzékelni” mindent

30 September 2021 0 Von admin

Alig több mint hat éve, hogy a Fitbit debütált Indiában. A Charge HR akkor a legnépszerűbb termék volt ebben a portfólióban. Azóta is részesei vagyunk a Fitbit útnak. A márka fokozatosan bővítette okosóráinak sorát, amelyeket nagyrészt a Versa vonal hajtott. Izgatottak voltunk, amikor a Google megvásárolta a márkát, de még mindig nem láttuk ennek jelentős hatását a márka termékeiben vagy felhasználói élményében.

Fitbit Versa 3 (amit nemrégiben felülvizsgált és a Versa 2020 vége felé debütált. Ezek az okosórák eltartottak egy ideig, amíg eljutottak Indiába. Noha a Versa 3 továbbra is az egyik választásunk az Android -felhasználók (valamint az Apple Watch alternatíváját igénylő iPhone -felhasználók) számára, a Fitbit Sense -t próbáltuk tesztelni.

  Fitbit Sense

Ha tetszik a Versa 3 formavilága és általános tervezési nyelve, akkor a viseletüket is ásni fogja. Nehéz megkülönböztetni a kettőt. Versa felülvizsgálati egységünk rozsdamentes acélból készült, sötét szén bevonattal. Minden hüvelykes prémiumnak tűnik. A Versa 3 -hoz hasonlóan a Fitbit is sokkal könnyebbé tette a zenekarok cseréjét. A Fitbit India áruházban számos stílusos zenekar található. Ide tartoznak a sportos zenekarok, valamint az egyedi tervezésű pántok olyan tervezőktől, mint Victor Glemaud és olyan ikonikus amerikai márkák, mint a Horween.

A Sense -en nincsenek fizikai gombok. Van egy behúzott haptikus oldalsó gomb (a Fitbit „szilárdtest -gombnak” nevezi). Még mindig nem tudom eldönteni, hogy rajongok -e érte. Sok funkcióval rendelkezik (testreszabhatja a sajtót és a dupla nyomást), és néhány nap múlva megszokja. De van, amikor még mindig hiányzik egy régi iskola fizikai gombja. A Sense ugyanazt az 1,58 hüvelykes kijelzőt (336 x 336 képpont) tartalmazza, mint a Versa 3. Élénk és érzékenyebb, mint a Fitbit okosórák előző generációja. Bárcsak még gyorsabb lenne.

Beszéljünk az okosóra funkcióiról. A digitális asszisztenst a haptic gomb gyors megnyomásával aktiválhatja (kipróbáltam az Amazon Alexával; a Google Assistant segítségével is működik), és hangos válaszokat kaphat (a hangszóró hangereje szabályozható). Csuklójáról fogadhatja a hívásokat hangszóró módban. Ezt párosítottam egy iPhone 13 Pro Max készülékkel, az Android felhasználók is válaszolhatnak az óra szöveges üzeneteire. Nem tárolhat zenét az órán, a Spotify alkalmazás lehetővé teszi a zene vezérlését, de még ez az alkalmazás sem kínál lehetőséget arra, hogy kedvenc Spotify lejátszási listáit az órára mentse.

A Fitbit Versa elsődleges pályája a wellness, és ez az, ahol valóban gólt szerez. Körülbelül 5 napig mélyedtem el a Sense egészségközpontú funkciói között. Először az SpO2. Továbbra is fennáll a gondunk, hogy nem igény szerint. Telepítenie kell az SpO2 -t és egy SpO2 -barát óralapot, mielőtt a Sense képes nyomon követni az Ön SpO2 -értékét alvás közben (ezt csak alvó üzemmódban tudja megtenni). Az EKG funkció igény szerint; könnyű futni is; a Sense az egyetlen olyan hordható eszköz, amely jelenleg ezt kínálja Indiában.

A másik érdekes funkció a Bőrhőmérséklet -érzékelő. Ez kissé eltér a test belsejében lévő maghőmérséklettől, amelyet általában hőmérővel mérnek. A Sense három éjszakát vesz igénybe az alaphőmérséklet megbecsléséhez, majd elkezdi mérni a bőr hőmérséklet -érzékelőjének változásait. A másik érzékelő, amelyet meglehetősen informatívnak találtam, az EDA érzékelő, amely méri a stressz szintjét. Rengeteg adatról van szó, különösen, ha hozzáad más Fitbit -rendszereket, például a kalóriaszámlálást és az alváskövetést. Még több betekintést nyerhet a Fitbit Premium előfizetéssel (999 Rs/év), amely az első hat hónapban ingyenes a Fitbit Sense segítségével. Bár lehetnek komoly fitnesz fanatikusok, akik szívesen számolnának a számokkal, a legtöbb átlagos felhasználó belemerülhet az adatokba, és időnként ellenőrizheti, hogy céljaik és wellness mutatóik megfelelő -e.

Az akkumulátor élettartama meglehetősen stabil. A Mindig bekapcsolt kijelzőt használtam, és egy órás edzéssel (amely a GPS-t használta) sikerült három napig húzni az akkumulátort. Az akkumulátor teljesítménye felhasználónként eltérő lehet, de két napot kell kezelnie a mindig bekapcsolt kijelzővel és három órás edzéskövetéssel. Meghosszabbíthatod 5-6 napig. A Fitbit Sense elegendő funkcióval rendelkezik ahhoz, hogy igazolja a Versa 3 -mal szembeni enyhe prémiumot, és az egyik legjobb okosóra, amelyet 25 000 Rs alatt vásárolhat. A legfontosabb dolog az, hogy minden adatot „értelmezzünk” anélkül, hogy túlterhelné őket.

Az Fitbit Sense ára 22 999 Rs, és három szín közül választhat


Olvassa el; Az A-lista: A havi „Hogyan költheted el” útmutató minden klassz új eszközhöz