Ennyi fizetést kapnak a YouTube -alkotók a rövidnadrágok készítéséért

Ennyi fizetést kapnak a YouTube -alkotók a rövidnadrágok készítéséért

25 September 2021 0 Von admin

A YouTube bejelentette, hogy havonta akár 10 000 dollárt is fizet az alkotóknak azért, hogy népszerű videókat készítsenek a Shorts alkalmazásban, a TikTok versenytársában. A társaság elindította a YouTube Shorts Fund-ot, egy 100 millió dolláros alapot 2021–2022 között.

„A pénzszerzéshez szükséges népszerűség attól függ, hogy hányan készítik és nézik a Shorts -ot havonta, és a kifizetések attól is függnek, hogy az alkotók közönsége hol található” Verge számolt be.

A Shorts Fund elindításával az alkotóknak és a művészeknek most tíz módja van a pénzkeresésre és a platform építésére. „A hirdetések képezték az alkotók bevételi forrásainak középpontját, és továbbra is a fő módja annak, hogy az alkotók pénzt kereshessenek a YouTube -on. Az alkotók a YouTube -on megjelenő hirdetésekből származó bevétel nagy részét megkapják ” – mondta Robert Kyncl, a YouTube üzleti igazgatója. „A csatornatagságokkal az alkotók exkluzív jutalmakat és tartalmat kínálhatnak azoknak a nézőknek, akik havi fizető tagként csatlakoznak csatornájukhoz az alkotó által meghatározott áron”-tette hozzá a videómegosztó platform.

Egy másik bevételszerzési szolgáltatás, a „Super Chat” egy kiemelt üzenet a csevegési folyamban, amely kiemelkedik a tömegből, hogy még inkább felhívja kedvenc alkotói figyelmét.

„Most a nézők hálát és elismerést adhatnak a feltöltött videókért is a Super Thanks segítségével. Bónuszként a rajongók egy különálló, színes megjegyzést kapnak a vásárlás kiemelésére, amelyre az alkotók reagálhatnak ” – tájékoztatott a cég.

A YouTube Shorts elérhető a következő országokban: Brazília, Japán, Oroszország, Egyesült Királyság, India, Mexikó, Dél -Afrika, Egyesült Államok, Indonézia és Nigéria. Az alap igénybevételéhez egy YouTube -csatornának az elmúlt 180 napban fel kellett töltenie az eredeti Shortot a YouTube -ra, és a feltöltött tartalomnak meg kell felelnie a YouTube közösségi irányelveinek, szerzői jogi és bevételszerzési irányelveinek. Azok a csatornák, amelyek harmadik fél közösségi média platformjairól vízjelekkel vagy logókkal feltöltenek tartalmat, nem lesznek jogosultak, és az újratöltött, nem eredeti tartalmakat nem vesszük figyelembe. Saját Google -fiókjuk kezeléséhez az alkotóknak meg kell haladniuk a minimális korhatárt.

Olvassa el még: Íme az összes új funkció, amely idén megjelenik a YouTube -on