Az Apple térbeli hangot és veszteségmentes zenét indít Indiában

Az Apple térbeli hangot és veszteségmentes zenét indít Indiában

25 September 2021 0 Von admin

Az Apple Music Lossless Audio, Dolby Atmos és Spatial Audio szolgáltatást kínál zenei streaming szolgáltatásának felhasználói számára Indiában.

Az új funkciókat először júniusban bocsátották az Apple Music felhasználói rendelkezésére az Egyesült Államokban és más globális piacokon, mielőtt elindultak az indiai eszközökhöz. Az új funkciók nem járnak külön költséggel, és az Apple Music minden felhasználója számára elérhetők iOS és iPadOS, MacOS és Apple TV rendszereken.

Kik ők?

Az Apple szerint „A legtöbb hangtömörítési technika elveszít bizonyos mennyiségű adatot az eredeti forrásfájlban. A veszteségmentes tömörítés egy olyan tömörítési forma, amely megőrzi az eredeti adatokat. ” De a technológia nem új, néhány streaming platform már használta ennek verzióit.

Olvassa el; A WhatsApp hamarosan bevezeti az eltűnő média funkciót minden felhasználó számára

A veszteségmentes zene erős adatkapcsolatot igényel. Ha a hálózat nem elég jó a veszteségmentes hang közvetítéséhez, akkor a lehető legjobb minőségre vált.

A térbeli hangról pedig az információ a következő: „Az Apple térbeli hangja 360 fokos hangformátum, amely még egy apró fülpárnán keresztül is térhatást eredményez.”

Az AirPods Pro és az AirPods Max támogatja az automatikus lejátszást térbeli hanggal. AirPods, BeatsX, Beats Solo3 Wireless, Beats Studio3, Powerbeats3 Wireless, Beats Flex, Powerbeats Pro vagy Beats Solo Pro, beépített hangszórók iPhone XR vagy újabb (iPhone SE kivételével), 12,9 hüvelykes (3. generációs vagy Az iPad Pro 11 hüvelykes, az iPad (6. generáció vagy újabb), az iPad Air (3. generáció vagy újabb) vagy az iPad mini (5. generáció) egyéb támogatott eszközök.

A legújabb, 14.7 -es frissítéssel rendelkező felhasználók már élvezhetik a funkciókat. Ezeket a beállításokon keresztül kell aktiválni. Ehhez a Beállítások menü megnyitásakor érintse meg az Apple Music speciális beállításait, és csúsztassa a Lossless Audio kapcsolót be. A Dolby Atmos funkciót ezekből a beállításokból is aktiválhatja.

Az Apple Music alkalmazásban világos címkék láthatók a veszteségmentes és térbeli hangokhoz az albumborítóval együtt.

Ezekkel a funkciókkal együtt az Apple a Spatial Audio és a Dolby Atmos válogatott lejátszási listáinak sokaságát is közzétette, hogy segítsen felfedezni az ilyen formátumban elérhető számokat, beleértve az indiai művészek, például az AR Rahman és a Badshah különféle zeneszámait. IOS rendszeren a felbontás jól látható, amikor zeneszámokat játszik le, és az ikonra koppintva megjelenik a műsorszám pontos felbontása.

Az Apple jelezte, hogy az indiai Apple Music új funkciói hamarosan megjelennek az Android -alkalmazásban. Az idővonalról azonban jelenleg nem sok részlet áll rendelkezésre.

Olvassa el; A Windows 11 stabil verziója hamarosan elérheti a béta tesztelőit