A Zoom hazudott neked

A Zoom hazudott neked

25 September 2021 0 Von admin

Legtöbbünk ismeri a Zoomot, a népszerű videokonferencia platformot. Most 85 millió dollárt kell kifizetnie a felhasználóinak egy teljes csoportos keresetrendezés keretében.

A javaslatot állítólag szombaton nyújtották be a Kaliforniai Északi Kerület hivatalos amerikai kerületi bíróságán.

A teljes cselekvési elszámolás nem egy, hanem a felhasználók különböző kategóriáinak szól, függetlenül attól, hogy valóban fizetett vagy ingyenes Zoom-fiókkal rendelkeznek. A település nagy összegű értéke ellenére csekély összeget eredményezne minden felhasználó számára.

Olvassa el; Kendall Jennert egy olasz márka beperelte 1,8 millió dollárért

Tavaly az is kiderült, hogy a Zoom nem kínált semmilyen végpontok közötti titkosítást annak ellenére, hogy a cég azt állította, hogy igen.

Kiderült, hogy csak a Zoom szerverekkel való kapcsolatok voltak titkosítva, míg a hívások nem, így sebezhetővé váltak a kíváncsiskodás ellen. A Zoom egyes szerverei Kínában találhatók, és ezek a kiszolgálók fenntartották azokat a titkosítási kulcsokat, amelyek lehetővé teszik a Zoom számára, hogy hozzáférjen a felhasználók Zoom értekezleteinek tartalmához.

Ha a legigazibb értelemben használjuk, akkor a végpontok között csak a hívott felhasználók lennének, és senki más nem rendelkezne a hívások tartalmának kulcsaival. Ez az, amire a WhatsApp büszke, és az Apple FaceTime működése is.

A cég megígéri, hogy jobb lesz. „Felhasználóink ​​adatvédelme és biztonsága a Zoom legfontosabb prioritásai, és komolyan vesszük a felhasználók belénk vetett bizalmát. Büszkék vagyunk a platformunk fejlesztéseire, és örömmel várjuk, hogy továbbra is újításokat tegyünk a magánélet és a biztonság élén ” – áll a vállalat közleményében, amelyet a médiával osztottak meg.

A Zoom azóta frissítette az adatvédelmi nyilatkozatot, amelyben azt mondják, hogy a felhasználói adatokat csak a felhasználók beleegyezése után osztják meg harmadik felekkel.

„A Zoom harmadik féltől származó marketing- és reklámszolgáltatókat használ statisztikák és elemzések készítésére arról, hogy az emberek hogyan használják weboldalunkat, valamint hirdetési és marketingtevékenységet biztosít, beleértve a webhelye Ön általi használata alapján célzott hirdetést. Ezek a külső partnerek információkat kaphatnak a Zoom weboldalán végzett tevékenységeiről a Zoom webhelyén elhelyezett harmadik féltől származó cookie-k révén ”-áll az új adatvédelmi nyilatkozatban.

De lehetnek kivételek.

„Megoszthatjuk a személyes adatokat a tényleges vagy leendő felvásárlókkal, azok képviselőivel és más releváns résztvevőkkel az eladások, egyesülések, akvizíciók, szerkezetátalakítások vagy az irányítás megváltoztatása során, vagy azok tárgyalásai során, beleértve a Zoom üzleti tevékenységének vagy vagyonának egy részét, beleértve csőddel vagy hasonló eljárással kapcsolatban ” – mondja a politika.

Olvassa el; Ennyi fizetést kapnak a YouTube -alkotók a rövidnadrágok készítéséért