A WhatsApp most titkosítja a csevegés biztonsági mentéseit

A WhatsApp most titkosítja a csevegés biztonsági mentéseit

24 September 2021 0 Von admin

A WhatsApp 2016 óta biztosítja a legkorszerűbb titkosítást, és büszke erre a tényre. Maga az üzenetküldő szolgáltatás nem fér hozzá a felhasználók üzeneteihez, hacsak nem jelentik őket. A felhőalapú biztonsági mentések azonban teljesen más témák voltak.

Ez nem azt jelenti, hogy a mentett csevegés teljesen bizonytalan, de nem tartozik a WhatsApp hatáskörébe és ellenőrzésébe. Az iCloud vagy a Google Cloud nincs titkosítva végponttól végpontig, ami azt jelenti, hogy az Apple vagy a Google saját belátása szerint adja át őket a bűnüldöző szerveknek, ha kopogtatásról van szó.

Vagy egyébként volt. Most az üzenetküldő szolgáltatás új keretrendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi minden felhasználó számára, hogy titkosítsa a csevegést, mielőtt elérné a felhőt. Csevegései, fényképei és videói csak kódként léteznek a felhőben, és csak Ön rendelkezik a kulcsával és/vagy jelszavával annak megfejtéséhez.

Ha a fióktulajdonosnak hozzáférésre van szüksége a biztonsági mentéshez, akkor hozzáférhet a 64 karakterből álló titkosítási kulccsal, vagy személyes jelszavával lekérheti titkosítási kulcsát a HSM-alapú biztonsági mentési kulcs tárolójából, és feloldhatja biztonsági másolatát.

Van egy további biztonsági réteg is. Túl sok rossz jelszókísérlet és a kulcs „véglegesen elérhetetlenné” válik, ami az úgynevezett brute force támadások megelőzésére szolgál. A szolgáltatás pedig megismétli a kulcsot a HSM-alapú biztonsági mentési kulcstartókban öt földrajzilag eltérő adatközpontban, így biztosítva, hogy továbbra is hozzáférhessen csevegéseihez, még akkor is, ha egyikük leáll.

Emiatt a Facebook tulajdonában lévő szolgáltatás ezt a funkciót választhatóvá tette, és hagyta, hogy a felhasználó válassza ki a számára fontosabbat, a hozzáadott biztonsági réteget vagy a kölcsönös interakciót.

„Hosszú évek óta dolgozunk ezen a problémán, és ennek felépítéséhez egy teljesen új keretrendszert kellett kifejlesztenünk a kulcs- és felhőtárolók számára, amelyek a világ legnagyobb operációs rendszerein használhatók” – mondja Calvin Pappas, a WhatsApp termékmenedzsere.

Bár a WhatsApp nemrégiben bejelentette több eszköz támogatását, csak titkosított biztonsági másolatokat hozhat létre az elsődleges eszközön.

A funkció hamarosan bevezetésre kerül minden felhasználó frissítésein keresztül.

Olvassa el; Lana Del Rey kilép a közösségi médiából?