A WhatsApp megkezdi a tesztelést egy fiók használatával 4 további eszközön

A WhatsApp megkezdi a tesztelést egy fiók használatával 4 további eszközön

26 September 2021 0 Von admin

A WhatsApp bevezet egy korlátozott nyilvános bétatesztet, amely lehetővé teszi bizonyos felhasználók számára, hogy megtapasztalhassák a több eszközön elérhető képességet. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyidejűleg elérjék az üzenetküldő szolgáltatást a telefonjukon és legfeljebb négy más, nem telefonos eszközön.

A WhatsApp szerint a felhasználók hozzáférhetnek az üzeneteikhez ezen a másik eszközön, még akkor is, ha a fő mobiltelefonjuk akkumulátora lemerült. Ez változást jelent a jelenlegi beállításhoz képest, ahol a telefon marad az elsődleges eszköz a csatlakozáshoz, a többi eszköz pedig csak tükrözi azt, ami azt jelenti, hogy ha a telefon nincs csatlakoztatva az internethez vagy ki van kapcsolva, akkor a WhatsApp nem használható.

Olvassa el; Az A-lista: heti technikai útmutatója a legmenőbb modulok és kiegészítők számára

A szolgáltatás kihívást jelentett a titkosítás jellege miatt, amelyre az üzenetküldő alkalmazás büszke. Bár légmentesen záródott, nehéz volt lefordítani több eszközből álló modellre.

Az új rendszer szerint a telefon már nem lesz az elsődleges eszköz, és a felhasználói adatok „zökkenőmentesen és biztonságosan szinkronizálva és privátban” maradnak – írja a Facebook blogja.

Ehhez kliens-fanout megközelítést alkalmaznak, ahol „az üzenetet küldő WhatsApp-ügyfél titkosítja és továbbítja N-szer N számú különböző eszközre-a feladó és a fogadó készüléklistáján szereplő eszközökre”. Az üzenet „egyenként titkosítva van az egyes eszközökkel létrehozott páros titkosítási munkamenet használatával”.

Több eszköz támogatásával mostantól mindegyiknek meg lesz a saját azonosító kulcsa. Ez egy eltolódás a meglévő rendszertől, ahol a felhasználót „egyetlen azonosító kulccsal azonosítják, amelyből az összes titkosított kommunikációs kulcs származik” – jegyzi meg a blog. Ezenkívül a WhatsApp szerver leképezést készít minden személy fiókja és minden eszközidentitása között.

Az új többeszköz-támogatási rendszerben-állítja a Facebook mérnöki weboldalán közzétett blogbejegyzés-„minden kísérőeszköz önállóan csatlakozik a WhatsApp-hoz, miközben megőrzi ugyanazt a titoktartási és biztonsági szintet a végpontok közötti titkosítás révén…”

Jelenleg a WhatsApp bizonyos országokban csak a béta tesztelők számára tette elérhetővé a funkciót. A WhatsApp azonban tervezi az opt-in béta hozzáférés biztosítását a felhasználók számára egy stabil verzióban, amely elérhető lesz a Összekapcsolt eszközök képernyő a közeljövőben.

Van azonban olyan funkciók listája, amelyeket a jelenlegi verzió nem támogatna. Az élő tartózkodási hely megtekintése kísérőeszközökön, csevegések rögzítése a WhatsApp webes vagy asztali számítógépén, a csoportos meghívókhoz való csatlakozás, megtekintés és visszaállítás a WhatsApp webes és asztali számítógépről, és mások olyan funkciók lesznek, amelyek a társeszközökön érvénytelenné válnak. A teljes lista megtekintéséhez keresse fel a WhatsApp webhelyét itt.

Olvassa el; Az Internet megpróbálja megkülönböztetni a hóleopárdot a szikláktól