A WhatsApp megkezdi a sárga oldalak stílusú üzleti címtár tesztelését

A WhatsApp megkezdi a sárga oldalak stílusú üzleti címtár tesztelését

24 September 2021 0 Von admin

A WhatsApp új üzleti címtárat tesztel Brazíliában, Sao Paulóban. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megtalálják a helyi élelmiszerboltokat, éttermeket és más vállalkozásokat a városban.

Ezek a képernyőképek azt mutatják be, hogy a WhatsApp hogyan jeleníti meg a vállalkozásokat olyan kategóriák szerint rendezve, mint az „élelmiszerbolt” és az „étterem”, mielőtt a felhasználók közvetlenül cseveghetnek velük. Reuters arról számol be, hogy a tesztben több ezer vállalkozás vesz részt a városban.

„Ez lehet… az elsődleges módja annak, hogy az emberek kereskedelmi folyamatot indítsanak a WhatsApp -ban” – mondta Matt Idema, a Facebook üzleti üzenetekért felelős alelnöke a héten egy interjúban. Tavaly októberig az alkalmazás arról számolt be, hogy világszerte több mint 175 millió ember használta a szolgáltatást, hogy minden nap üzeneteket küldjön egy WhatsApp üzleti fiókba.

A Facebooktól és az Instagramtól eltérően a WhatsApp nem jelenít meg hirdetéseket az alkalmazásában. Idema elmondta, hogy korábban a vállalkozások népszerűsítették WhatsApp -számaikat a csomagoláson vagy a webhelyeken, vagy Facebook -hirdetéseket használtak, hogy a felhasználók csevegjenek a WhatsApp -on.

Az üzenetküldő alkalmazás 2018 óta kínál önálló alkalmazást a kisvállalkozások számára, és azóta olyan funkciókat is hozzáadott, mint a termékkatalógusok és a bevásárlókocsik támogatása. Brazíliában és Indiában az alkalmazáson belüli fizetéseket is elkezdte kínálni, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy közvetlenül a vállalkozásoktól vásároljanak, amellett, hogy pénzt küldhetnek barátaiknak és családtagjaiknak.

Az üzenetküldő alkalmazás szerint az új teszt több ezer vállalkozást foglal magában olyan kategóriákban, mint az élelmiszer, a kiskereskedelem és a helyi szolgáltatások bizonyos São Paulo városrészekben. Idema szerint India és Indonézia jó következő jelöltként bővítette a funkciót.

A koronavírus -járvány idején tovább bővült az online kiskereskedelem. A Facebook az alkalmazásokon belüli vásárlási funkciókat terjesztette ki az összes alkalmazásban. Júniusban Zuckerberg bejelentette, hogy a Facebook Üzletek funkciója több országban szöveges üzenetküldő alkalmazásra is kiterjed. Az elmúlt években olyan vásárlási eszközöket is piacra dobtak, mint a termékkatalógusok és a bevásárlókocsik.

Olvassa el még: A WhatsApp mostantól titkosítja a csevegés biztonsági mentéseit