A Google Drive új biztonsági frissítés alkalmazása a fájlokhoz

A Google Drive új biztonsági frissítés alkalmazása a fájlokhoz

25 September 2021 0 Von admin

A Google Drive új biztonsági frissítést alkalmaz az összes fájlra. Célja, hogy biztonságosabbá tegye a fájlok tárolását és megosztását a felhasználók számára.

Ez a kulisszák mögött történik, a Google Drive-ban megosztott fájlok URL-je kissé meghosszabbodik az „erőforráskulccsal”, majd alfanumerikus karakterek és szimbólumok sorát adják hozzá a végéhez.

Kétféleképpen lehet megosztani a Drive -on található fájlokat. Először is, a felhasználók megoszthatnak egy Google -fájlt bizonyos Google -fiókokkal, a második pedig a „Hivatkozás lekérése” lehetőséggel, ahol a link birtokában bárki hozzáférhet a fájlhoz. A biztonsági frissítés eljuttatásával a Google célja, hogy jobban ellenőrizze, hogy ezek a – állítólag eléggé sejthető – linkek hogyan érhetők el. Erőforráskulcs hozzáadása a megosztott meghajtó linkjein megnehezíti a találgatást.

Olvassa el; Lenovo Tab P11 Pro áttekintés: Prémium Android táblagép -élmény

A változás előtt a Google figyelmeztetést adott ki ugyanezzel kapcsolatban. A rendszer közelgő frissítése megváltoztathatja egyes meglévő fájlok Drive-linkjeit. Ez azt jelentené, hogy a korábban kiküldött megosztott fájlok linkje már nem működik. A figyelmeztetések már júliusban elkezdődtek.

A Google Drive -ban ellenőrizheti, hogy mely fájlokat érinti, és lehetősége van egyszerűen eltávolítani a biztonsági frissítést, ha az bármely fájljára vonatkozik. A Google azonban ellene javasol; a frissítés eltávolítása „csak a nyilvánosan közzétett fájlok esetében vehető figyelembe”, és széles közönségnek szól. Újra megoszthatja az érintett fájlok frissített linkjeit, vagy elfogadhat hozzáférési kérelmeket. A Google megjegyzi, hogy „a fájlokhoz való hozzáférés nem változik azok számára, akik már megtekintették őket”.

A webhely szerint azonban a biztonsági frissítés automatikusan alkalmazásra kerül a Family Link -fiókokban. Nem lesz lehetőség a frissítés eltávolítására. A Family Link -fiókok sem kapnak értesítéseket a Google Drive -tól.

Olvassa el; Az AirPods május 3 -án debütál, mint az iPhone 13