A Facebook Messenger teljes körű titkosítása videókhoz, hanghívásokhoz, Instagram követéséhez

A Facebook Messenger teljes körű titkosítása videókhoz, hanghívásokhoz, Instagram követéséhez

25 September 2021 0 Von admin

A végpontok közötti titkosítás a harmadik féltől származó kommunikációs csatornák biztonságának jellemzőjeként elsődleges fontosságúvá vált.

A Facebook tulajdonában lévő WhatsApp büszke a legmodernebb titkosításra. Most a kommunikációs konglomerátum nagyobb része követi a példát, mivel a Facebook Messenger bevezette a végpontok közötti titkosított videót, amelyben hamarosan hanghívások is megjelennek. Nem sokkal később az Instagram is hasonló funkciókkal rendelkezik.

Olvassa el; Mi a közös a OnePlus, a Realme, az Oppo, a Vivo és az iQOO között?

„Az elmúlt egy évben megnövekedett az audio- és videohívások használata, napi több mint 150 millió videohívással a Messengeren. Most bevezetjük a hívást ebbe a csevegési módba (végponttól végéig titkosítva), így Ön ugyanezzel a technológiával védheti audio- és videohívásait, ha úgy dönt ”-mondta a Facebook. blog bejegyzés.

A végpontok közötti titkosítás fontos, mivel maga a szolgáltatás nem fér hozzá az alá tartozó üzenetek és hívások tartalmához, és más felek sem. Egyszerű szavakkal, senki más, beleértve a Facebookot sem, nem láthatja vagy hallgathatja az elküldött vagy mondottakat.

Ennek ellenére a felhasználónak lehetősége van bejelenteni a kommunikációnak ezt a titkosítását.

A Facebook közölte, hogy megkezdi a teljes körű titkosítás tesztelését csoportos csevegésekhez, beleértve a hang- és videohívásokat is, olyan barátok és családtagok számára, akik már rendelkeznek meglévő csevegőszállal vagy már csatlakoznak.

A Facebook is frissítette a lejáró üzenet funkciót végpontok közötti titkosított csevegéseiben.

“Az emberek nem mindig akarják, vagy szükségük van arra, hogy az üzeneteik maradjanak, és az időzítő vezérlői lehetővé teszik, hogy valaki eldöntse, hogy az üzenetek mikor járnak le a csevegésben” – mondta.

A Facebook most frissítette ezt a beállítást, hogy több lehetőséget biztosítson a csevegésben résztvevők számára, hogy kiválaszthassák az új üzenetek eltűnési idejét. A lehetőségek mindössze 5 másodperctől 24 óráig terjednek.

A Facebook egy korlátozott tesztet is indít bizonyos országokban felnőttekkel, amely lehetővé teszi számukra a végpontok közötti titkosított üzenetek és az egyszemélyes beszélgetésekre való felhívást az Instagramon. A végpontok közötti titkosított DM indításához azonban meglévő csevegésre van szükség, vagy követni kell egymást.

Olvassa el; Hogyan veszi át a karaván turizmus a lassú utazást