Pénz

25 September 2021 0 Von admin

#toc háttér: #f9f9f9; border: 1px solid #aaa; display: table; margin-bottom: 1em; kitöltés: 1em; szélesség: 350px; .toctitle font-weight: 700; text-align: center;

Az amerikai dollár története

Kevés olyan nemzet van, amely nemzetközi fizetőeszközt fogad el törvényes fizetőeszközként. Például a helyettesítő nemzetnek a nemzetközi nemzet monetáris fedezeti kezdeményezései iránt kell állnia, amelyek befolyásolhatják a devizát, és ellentétesek lehetnek a helyettesítő országon belül kívántakkal. Gyakran előfordul, hogy a nemzet teljes idegen https://www.investopedia.com/terms/f/forex.asp a pénzhelyettesítés csökkenti az üzleti tevékenység költségeit azáltal, hogy megszünteti a pénz átváltásának költségeit a nemzetközi kereskedelmi piacon, és ösztönözheti a befektetéseket. A francia törvényhozás mindkét házának, a Nemzetgyűlésnek és a Szenátusnak jóvá kell hagynia a törvényjavaslatot, hogy annak rendelkezései újra nyomás alá kerüljenek. A ratifikációt követően az eco várhatóan 2020 júliusában kerül forgalomba.

Széles körben elterjedt alkalmazása miatt az amerikai zöldhátú ezenkívül a napi változások 88,3% -át teszi ki a devizapiacon. A kanadai zöldhátú vagy CAD az idegen https://umarkets.ai/ Kanada pénzét, és Kanada legális és politikai stabilitása miatt az egyik legforróbb deviza, amelyet a központi bankok tengerentúli kereskedelmi tartalékként tarthatnak fenn.

Kriptovaluták

Guillermo Calvo és Carmen Reinhart közgazdászok azt találták, hogy Bretton Woods 1970 -es évek vége óta a legtöbb nemzetközi helyszín elfogadott valamilyen piszkos úszórendszert. Itt egy rusztikus úgy dönt, hogy teljesen helyettesíti saját nemzeti külföldi pénzét egy másik ország devizájával. Néha a nemzet úgy dönt, hogy az amerikai zöldhátú vállalja országos pénznemét, mint Panama, Ecuador és El Salvador esetében. De a dollárosítás kifejezés akkor is érvényes, ha más devizát is elfogadnak, mint például a francia frankot vagy a brit fontot, vagy inkább az eurót.

A defláció volt az a tipikus helyzet több mint egy évszázada, amikor az aranyat és a papírpénzt, amelyet arany fedezett, készpénznek használták a 18. és a 19. században. A második világháború és a Bretton Woods -i konferencia után a legtöbb ország https://www.reddit.com/r/stocks/ elfogadott fiat valutákat, amelyeket az amerikai dollárhoz rögzítettek. 1971 -ben az amerikai hatóságok felfüggesztették az amerikai zöldhátú aranyra való átválthatóságát.

Gazdasági kudarcok következhetnek be a csökkenő GDP, a hadviselési akciók, a főbb exportcikkek árainak csökkenése, a beszerzési energia csökkenése, a hitelminősítési feltételek szigorítása és a politikai instabilitás következtében. Az ilyen leértékelések ellenőrzésének egyetlen módja a hatékonyan megszervezett monetáris politika megfogalmazása. A költségvetési ellenőrzések döntéseinek vizsgálata akár a világ legköltséghatékonyabb devizájának értékét is javíthatja. A régi divatú bankjegyek alacsony értéke miatt a 2016. szeptember 5-i elnöki rendelet 7 új bankjegyet bocsátott ki. Megnevezésük ezer és százezer rúpia között változott.

Melyik országnak nincs valutája?

A valutahelyettesítés az, amikor egy ország devizát használ a hazai valuta helyett vagy mellett, elsősorban az adott deviza nagyobb stabilitása miatt. A pénznemek helyettesítését dollárosításnak is nevezik, amikor az amerikai dollár (USD) a pénznem, amelyet helyettesítőként használnak.

Például Koszovó és Montenegró az eurót, a Cook -szigetek az új -zélandi dollárt, Szváziföld pedig a dél -afrikai randot használja. Amint ezekből a példákból is látható, a dollárizálás gyakran kis, viszonylag gyenge országokra korlátozódik, amelyeknek a múltban rendkívüli makrogazdasági problémáik voltak, nevezetesen az infláció.

  • A nagy gazdasági világválság idején minden fő külföldi pénz elhagyta az aranyszabványt.
  • A legkorábbi közül a Bank of England 1931 -ben elhagyta az arany közhelyet, mivel a spekulánsok aranyat követeltek a devizakötvények kereskedelmében vagy az adósságok rendezésében, fenyegetve a brit monetáris rendszer fizetőképességét.
  • Az Egyesült Államokban a Federal Reserve kénytelen volt megemelni a kamatlábakat annak érdekében, hogy megvédje az amerikai zöldhátú arany normál értékét, ami tovább súlyosbítja az amúgy is súlyos hazai pénzügyi nyomást.
  • A világ mechanizmusának hiányában, amely rögzítette a dollárt az aranyhoz rögzített kereskedelmi kamatlábakon keresztül, a dollár tiszta fiat külföldi pénzzé nőtte ki magát, és így a szabadpiaci kereskedelmi értékére esett az aranyhoz képest.
  • Következésképpen az arany értéke 1969 -ben 35 dollár/uncia (1,125 dollár/g) értékről közel 500 dollárra (29 dollár/g) emelkedett 1980 -ban.
  • A devizapótlás nem tud megszabadulni a külső válság veszélyétől, ugyanakkor stabilabb piacokat kínál a kereskedelmi díjak ingadozásának kiküszöbölése miatt.

Zimbabwe nem tudta olcsóbbá tenni áruit és szolgáltatásait a bolygópiacon azzal, hogy leértékelte külföldi pénzét, ami további nemzetközi befektetéseket vonzana ezekből a nemzetekből. Egyre nehezebb elérni egy bizonyos sorrendet a legkevésbé hasznos külföldi pénz rangsorolásában. Ez a lemaradás az őt érintő nemzetközi helyszínek gyorsan változó gazdasági helyzetéből adódik. A legtöbb esetben a pénzügyi kudarcok az elsődleges okok arra, hogy ezeket a világ legolcsóbb valutájaként tüntessék fel. Ezek a kudarcok az alaphiány stabilitását és az inflációs ár növekedését eredményezik.

Tegyen fel gazdasági kérdést

Néhány nemzetközi helyszín az úgynevezett „kimerítő” rögzítést választja, amely során a kereskedelmi díjak nem ingadozhatnak egy apró sáv külső oldalán. Ahogy a sáv mérete növekszik, és a rögzítés lágyabb lesz, megmarad az extra nemzeti monetáris szuverenitás. A lágyabb rögzített rendszerek esetén az országok például elhatározhatják, hogy szabályozzák a kamatokat vagy pénzt nyomtatnak anélkül, hogy veszélyeztetnék a rögzített kereskedelmi rendszert. Minél lágyabb lesz a rögzített rendszer, annál gyakrabban nevezik komor lebegésnek, mint egy fix változási árnak.

Az árutőzsdei deviza 2009 -es vizsgálata szerint „Képesek -e az árfolyamok megjósolni a nyersanyagárakat? ”Yu-chin Chen, Kenneth Rogoff és Barbara Rossi, változás határidős prémium anomália az árupénznemek díjai megjósolhatják a globális nyersanyagköltségeket.

valutahelyettesítés

Mi a pénz?

A pénz egy gazdasági egység, amely a gazdaságban tranzakciós célokra általánosan elismert csereeszközként funkcionál. A pénz áru formájában származik, és rendelkezik fizikai tulajdonsággal, amelyet a piaci szereplők csereeszközként fogadnak el.

valutahelyettesítés

Ez rendkívül hasznos azoknak a közgazdászoknak és döntéshozóknak, akiknek megbízhatóan kell mérniük a nyersanyagárakat. A dollárosítás azonban nem volt teljesen zökkenőmentes élmény a nemzet számára, és voltak hátrányai is. Minden pénzügyi fedezetet az Egyesült Államok hozna létre és alkalmazna, néhány ezer kilométerre Zimbabwétól.

Az új amerikai vízumszabályok sok külföldi diákot kényszeríthetnek arra, hogy elhagyják Amerikát. Íme, az Egyesült Államokban tanuló zimbabwei lakosok száma

A gyarmati és történelmi kapcsolatok, valamint a kereskedelem és a befektetések nagyban befolyásolják a dollárizációs mintákat. Más valuta használata azt jelenti, hogy az árfolyam a dollárra támaszkodik. Ez azonban azt eredményezheti, hogy az export versenyképtelenné válik, ha a zöldhátú felértékelődik, de a helyi gazdaság növekvő költségekkel szembesül.