Hogyan lehet gyorsan és egyszerűen megérteni a katonai időt

Hogyan lehet gyorsan és egyszerűen megérteni a katonai időt

30 April 2017 0 Von admin

Ha nem a fegyveres erőknél van, akkor valószínűleg nem nagyon találkozik a 24 órás óra használatával. Bár ez ügyesebb módja az idő megmondásának és pontosabb, mint a szokásos időrendszer, matematikát igényel, és ezért minden lehetséges módon alacsonyabb rendű.

Bármilyen agyi is vagy, amikor 1-12 -ig tartó idővel élsz, olyan, mintha az ételtálcádat mozgatnád, amikor valaki hirtelen felkorbácsol “tizennyolcszáz órát”, és hirtelen visszaszállítanak, hogy kétségbeesetten megpróbálj kitalálni egy algebrai problémát a táblára, miközben az osztály gúnyolódik.

Miért nehéz a katonai idő?

Valójában csak annyit tesz a katonai idő alatt, hogy kivon 12 -t minden számból, amely 12 fölött van. Ennek könnyűnek kell lennie, de valamiért nem az.

Valójában nem az értelem teszi ezt velünk, hanem minta és rutin kérdése. Agyunkat úgy terveztük, hogy megpróbálja leegyszerűsíteni a dolgokat számunkra azáltal, hogy olyan információs zsebeket hoz létre, amelyeket könnyen megragadhatunk, különösen olyan feladatoknál, amelyeket rendszeresen, naponta használunk, mint például az idő megmondása, gyaloglás, beszéd vagy írás.

Amikor hozzászokunk ahhoz, hogy ezeket a dolgokat meghatározott módon tegyük – gondoljunk a munkába vezetett útra vagy a boltba – mi hagyja abba az igazi gondolkodást róluk, mert be vannak programozva a szürkeállományunkba.

Aztán valaki kitérőt dob ​​a munkálatokba, és most elakadunk, mert nemcsak új rendszert kell kidolgoznunk, hanem valójában meg kell győznünk agyunkat arról, hogy ideiglenesen el kell tanulni a régi rendszert. Ezért a baj.

Hogyan kell újra bekötni az agyat katonai időre

A botlás megakadályozása érdekében tennünk kell két külön zseb létrehozását az időre. Az egyik a sima-Jane 12 órás órákhoz, a másik a katonai időhöz. Ennek a folyamatnak a kezdete a két rendszer megértése, amelyek mentális elválasztási vonalat hoznak létre a civil órák és a fekvőtámaszok között.

A polgári idő megértése

Az észak-amerikaiak 12 órás órát használnak, amely a 24 órás nap minden felét lefedi. Szét vannak osztva dél előtt (reggel), lazán lefordítva „a közép előtt”, és délután (délután), “A közepe után”. A középidő itt délre vonatkozik, nagyrészt a nap közepére, mivel pontosan éjfél után 12 óra van, ami kettészeli a 24 órás időszakot.

Általában ez a rendszer rendben van mindaddig, amíg elmagyarázza, hogy a felosztott nap melyik feléről beszél, de bonyolultabbá válik, ha a déli határon túli időszakokkal zárul. Valahogy egy esemény 10 órától 1 óráig tart, három óra; intuitív és matematikailag felelőtlen, valóban.

A 24 órás idő megértése

az iacpublishinglabs.com webhelyen keresztül

A különböző országoknak különböző módszereik vannak az idő kezelésére, de a metrikus rendszerhez hasonlóan a 24 órás órát is nemzetközi szinten alkalmazták, mert kevesebb a kétértelműség. Ahelyett, hogy két felére vágná a napot, és minden órát délelőttre vagy délutánra kellene magyaráznia, a 24 órás óra minden órát külön számol.

Éjfélkor kezdődik, amikor hivatalosan egy új nap kezdődik. Ahelyett, hogy éjfél lenne „12:00”, 24 órás időközben az éjfélt 00:00 -nak kell írni. 1 óra 01:00, 2 óra 02:00 és így tovább.

Amikor az óra eléri a köznyelven 13 órát, ahelyett, hogy újra kezdené a számlálást, 13:00 óra lesz. Minden nap utolsó perce 23:59, ezután visszatér a quad-zero éjféli megjelenéshez, hogy új napot jelöljön meg (0000).

Ez az időmérési módszer Észak -Amerikán kívül valójában sokkal termékenyebb, ismét a metrikus rendszert tükrözi. Ez az valójában idősebb mint az amerikaiak szokásos rendszere, bár az Egyesült Államokban csak 1920 -ban fogadták el, amikor a haditengerészet felismerte, hogy univerzális időrendszert alkalmazva más erőkkel kell hangszerelniük.

A második világháború a hadseregbe, majd az 1940 -es évek elején általános használatba került. Mivel az észak-amerikaiakat az egyenruhás finom embereken keresztül ismerték meg, „katonai idő” néven vált ismertté, és a név ragadt.

A polgári hadsereg átalakítása

google.com -on keresztül

A polgári idő katonai formátumba való átalakításának módja az, hogy kivonunk 12-et a 12-nél nagyobb számok óráiból. Így 13:00, azaz 13:00 a 13: 00-12: 00 = 1 (pm) eredménye .

Még egyszerűbb a helyértékek használata. Gyakran nem kell 12 -et kivonni, hanem csak 2 -t kivonni a katonai időszámokból, majd távolítsa el az első számot. Íme, hogyan történik ez.

Ha az idő első száma 1, és a szám nagyobb, mint 12:00 (azaz 13: 00-24: 00), akkor elvetheti. Tehát a 13: 00-19: 00 óra 3: 00-9: 00 között lesz. Ez nem a megfelelő idő, de közelebb van. Most vonjon le 2 -et minden számból, hogy megkapja a megfelelő időt. Mint ez:

13:00 az idő. Mivel 12 -nél nagyobb és az „1” számmal kezdődik, az „1” -et elvetheti.

Most 3:00 van

Vonj le 2:00 -ot, és 3:00 – 2:00 = 1. Add hozzá a pm -et, és 13:00 az idő.

Ez egy furcsa kis trükk 13 órától (13: 00 -tól) 19: 00 -ig (19: 00 -ig), de utána minden óra elején van egy 2 -es (20:00 = 20:00), és ha csak ejtjük, akkor rendetlenség, felfordulás.

Azért hagyta el az „1” -et korábban, mert a „12” szám és az óra (13:00) tízes oszlopában az 1 -esek egymást vonják ki a kivonás során. Ha egy „2” van a tízes oszlopban, mint 20: 00 -nál, akkor nem törli a 2 -t, csak 1 -gyé változtatja. Ezért a szabály a következő:

Ha az idő nagyobb, mint 12:00, és 1 -gyel kezdődik, dobja el az 1 -et. Ha 2 -vel kezdődik, akkor 1 lesz.

Példa:

22:00.

Az első szám a 2, amely 1 -re változik, ha normál időre váltunk. Most 12 óra van.

Csak annyit kell kivonni, hogy „2” jön létre a 12:00 – 2:00 = 10 egyenletből

10:00

22:00 = 22:00.

A katonai idő felhasználása

A matematikai trükk hasznos, de jó gyakorolni is, hogy megteremtse azt a 24 órás tudást, amelyet az elején megbeszéltünk. Ezt tetszés szerint megteheti, de gyakran hasznos, ha egyetlen órát állít át a házában katonai időre. Gyakran a számítógép a legjobb, mivel a legtöbb ember a nap nagy részében a monitorát nézi.

Aztán amikor ránéz az órára, kénytelen lesz gyakorolni az idő megváltoztatását a fejében. Néhány hét (vagy talán hónap) múlva a második természetté válik, hogy képes lesz katonai időt mondani, mint egy fejtörő. Vagy legalább kevésbé matekozzon, ha látja.

A katonai idő leírásakor ne használjon kettőspontot. Fentebb használták őket a példák segítésére, de hagyományosan az időt éjfélre 0000 -nak, 0001 -nek 12:01 -re, 0002 -re 12:02 -re írják, és így tovább a nap utolsó percéig (2359) – 23:59.

Katonai idő olvasása

Mintha nem lenne elég rossz, hogy az órák teljesen eltérőek, a katonai idő olvasásakor is más az ige. A „száz óra” kifejezést az „óra” helyett használják, így ahelyett, hogy azt mondaná, hogy „5 óra”, azt mondaná: „Ez nulla-ötszáz óra.” A nulla oka az, hogy minden katonai időegységnek négy helye van.

Tehát az 5 0500, tehát nulla-ötszáz óra. A „nulla” helyett mondhat „ó” -t, de a tényleges katonai személyzet a nullát használja, így egyáltalán nem áll fenn a hibák kockázata.

Ezenkívül a száz a standard mérés. Soha ne mondj ezret, mindig százat. Így 2000-azaz este 10 óra-„húszszáz óra”, nem pedig „kétezer óra”. Az 1717-et „Tizenhét-tizenhétszáz óra” -ként, 1942-t pedig „Tizenkilenc negyvenkettőszáz óra” -ként kell olvasni. vagy ha biztos vagy magadban, akkor eldobhatod a „száz órát”, amíg biztos vagy benne, hogy mindenki megérti a jelentését.

Megjegyzés a „Zulu” -ról

Itt egy nemzetközi időrendszerről van szó, a világon egynél több időzóna van. Ha csapatok próbálnak szervezni, amelyek mindegyike más időben van, akkor meghatározott időre van szükség. Amikor valaki hozzáadja a „Zulu” szót egy időhöz, mint például a „Tizenkilenc huszonhat óra Zulu” című műsorban, azt mondja: „19:26, Greenwhich, Anglia.

Ennek az az oka, hogy itt van a koordinált világidő, azaz a Greenwichi középidő. Valójában minden időzónához tartozik egy betűcsere-hozzárendelés, amelynek nevei: „Röntgen, tangó, whisky”, sőt néhány olyan is, amelynek saját félórás időzónája van, például az Echo Star Time Zone.

Ha bármilyen betű kíséri az időt, az azt jelenti, hogy arról az időről beszélnek az adott időzónában, és nem arról az időről, ahol jelenleg vannak, kivéve, ha abban az időzónában vannak, bár ez szokatlan, mivel tudják, hány óra van, ahol vannak .