Hogyan (és miért) használjunk kronográfot

Hogyan (és miért) használjunk kronográfot

1 Juli 2017 0 Von admin

Az órák, amelyeken kronográf van az arcukon, nagyon keresettek, de gyakran nem funkcionális célokra. A szalmafelmérések azt sugallják, hogy sok ember, különösen a fiatal férfiak, kronóval ellátott órát vásárolnak, mert vonzónak találják az esztétikát. Élvezik a professzionálisabb és rendkívül funkcionális megjelenést, de mint sokféle technológia esetében, nincsenek teljesen tisztában azzal, hogyan működnek ezek az egyszerű eszközök. Mivel minden űrlapnak van funkciója, és a kronográfok szó szerint életmentőek lehetnek, ha megfelelően használják őket, lebontunk mindent, amit remélhet, hogy tudhat a működésükről, mikor kell használni, és mitől olyan különlegesek.

Gyors kronográf történelem

a louismoinet.com webhelyen keresztül

A kronográfot eredetileg Louis Moinet készítette, aki „compteur de tierces” -nek nevezte el, ami nagyjából „harmadrészszámláló”, „harmadidőzítő” vagy „harmadidőzítő”. Ez a név a fent látható eredeti tervezéséből származik, amely az időt a hatvan másodpercig méri, Franciaországban az építés korszakában harmadikként ismert, azaz „tierces”. 1815-1816-ban készült, kizárólag csillagászati ​​munkája céljából, és hogy a lehető legkisebb szegmensekre vágja az időt; a korszak megszállottsága.

Tervezés

a flickr.com webhelyen keresztül

Észreveheti, hogy a Computer de Tierces konstrukcióját tekintve nagyban hasonlít egy olyan hardverdarabra, amelyet még ma is használnak, és stopperórának nevezik. Ennek oka egyszerű: ez egy stopperóra. Lényegében ez az összes kronográf. Egy stopper, amely egy hagyományos óralapra van felszerelve.

Jelentőség

keresztül bykowskitailorgarb.com

Ez annak idején fontos volt, mert az 1815 -ös órák nem voltak stop és reset funkcióval felszerelve. Megsebesültek, és addig futottak, amíg meg nem álltak. Az idő megállításának és megjelölésének képessége teljesen új volt.

Gyakorlati használat

a wikimedia.org oldalon keresztül

Bár a 19. századi urak hobbiként gyakran a tudományokkal foglalkoztak, ezeken a tétlen elfoglaltságokon kívül nemigen hívták fel a kronográfokat, így nem fogták fel a nyilvánosságot, amíg XVIII. Lajos király nem kérte az óragyártót Sieur Nicolas Mathieu Rieussec adj neki órát, amely elindulhat és megállhat, hogy lóversenyeket tudjon időzíteni. Így finomították az első, közfogyasztásra készült kronográfot/stopperórát.

Megváltoztatta a világot

keresztül thebankrollers.com

A kronográf előtt a lóversenyeket egy vékony szalagdarab határozta meg, amelyet a vezető ló feltör, hogy meghatározza a győztest. Az új kronográffal a király és bárki, aki birtokában van ennek a divatos új technológiának, sokkal pontosabban tudta pontosan meghatározni, hogy milyen gyorsan fut egy verseny, és időzítheti bármely tárgy, személy vagy állat mozgását egy adott pályán. Bár ma már magától értetődőnek vesszük, hogy meg tudjuk határozni, milyen gyorsan történik valami a másodperc töredéke alatt, ennek megvalósítása forradalom volt az 1800 -as években. Valójában ez megváltoztatná az összes verseny mérési módját, beleértve a repülőgépes járatokat és az autóversenyeket is.

Stop, Start és Reset

keresztül antique-watch.com

Bár a kronográfok kialakítása jó volt, hiányzott belőlük a „stop” funkció, amely a későbbi stopperórákhoz tartozott, vagyis a mutatók leállíthatók és újraindíthatók, de nem állíthatók vissza nullára. 1844 -ben Adolphe Nicole órás tette ezt az előrelépést, amely a mai napig folytatódik a kronográfokon.

Kronográf használata

keresztül discountswatches.com

Ideális esetben most már teljesen világosnak kell lennie, hogy az óra arcára helyezett kronográf legegyszerűbb módja ugyanaz, mint bármelyik stopperrel. A kronos órák olyan gombokkal vannak felszerelve, amelyek elindítják, leállítják és visszaállítják a mutatókat a kijelzőn. Ezek a kisebb mechanizmusok képesek bármilyen beállított határidőre időzíteni, legyen az másodperc, fél másodperc, perc, fél óra vagy bármi más. Felépítésük módjától függően hosszabb -rövidebb időt is igénybe vehetnek, hogy megfeleljenek az Ön igényeinek.

A Tachymeter

az inspirationwatch.com webhelyen keresztül

1958 -ban, közel 150 évvel azután harmadik fél számlálója feltalálták, egy másik eszközt adtak a karórákhoz, amelyek tovább változtatják az idő és a mérés játékát. Ez volt egy tachiméter, amely egy másik elem, amelyet gyakran hozzáadnak az órákhoz, de ritkán használják.

A tachiméter egy rögzített számhalmaz, amely körülveszi az órát vagy a kronográfot. Ezek a számok azt mondják, hogy hányszor történik valami egy óra alatt. Minden olyan órajelre beállított tachiméterben, ahol a másodpercmutató 60 másodpercenként teljes söprést hajt végre, észre fogja venni, hogy az óra tetején, a 12 órás jelző felett „60” lesz látható. Ennek az az oka, hogy egy órában 60 perc van, tehát ha egy esemény teljes percet igényel, akkor ezek közül 60 egy óra múlva következik be.

Például: Ha 60 másodpercbe telik egy mérföld megtétele, akkor 60 mérföldet képes megtenni egy óra alatt. Ha körülbelül 36 másodpercbe telik egy mérföld megtétele, akkor 100 mérföldet tud megtenni egy óra alatt, amit az előlapon lévő „100” jelzéssel láthat, közvetlenül az óralap 36 hash -je előtt.

A legtöbb tachiméter a kronográf 7,2 másodperces jelétől kezdődik, 500 -mal. Ha képes lesz 7,2 másodperc alatt mérföldet menni, vagy csak 7,2 másodperc alatt futni, akkor képes lesz futni egy lábat vagy 500 mérföldet egy óra alatt.

Vegye figyelembe, hogy a távolság lényegtelen. Bármelyik időzített esemény mérhető. Ha 10 hot dogot megesz 7,2 másodperc alatt, akkor 500 -at egy óra alatt. Ha 100 dollárt költhet macskajátékok vásárlására az Amazon -on 7,2 másodperc alatt, akkor 50 000 dollárt költ macskajátékokra egy óra alatt ilyen ütemben, ami 100 x 500 dollár (a macskajátékok vásárlásának eseményei).

Math

Észre fogja venni, hogy egy kis szorzást dobtak oda, és ez azért van, mert egy kis matematikát kell végeznie ahhoz, hogy helyesen használja a tachiméterrel ellátott kronográfot. Ez egy egyszerű képlet, amely így szól: T = 3600/t

Ez nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. A kicsi „t” az az idő, amíg valami bekövetkezik. Például, ha 7,2 másodpercbe telt egy láb lefutása, akkor a lábfutás az az esemény, amelyet mér, és bőséges 7,2 másodpercbe telt. Ennyi időbe telt a láb mozgatása. Tehát t = 7,2.

A 3600 egy óra másodperceinek száma. Ha elosztja ezeket a másodperceket óránként (3600) az idővel, ameddig gyalog kellett mennie (7,2 másodperc), akkor 3600/7,2 = 500 értéket kap. Innen származik a szám a tachiméteren. Ugyanez igaz a tachiméter minden számára. Mindegyik 3600 (másodperc egy óra alatt) osztva a másodpercek számával, amíg egy dolog megtörtént.

Miért fontos a kronográf?

a nasa.gov -on keresztül

Most, hogy megértette, hogy a kronó nem más, mint egy stopper, és sokkal jobb technika áll rendelkezésre az idő mérésére, fontos tudni, hogy miért szeretné kéznél tartani.

A versenyek mérése a nyilvánvaló válasz, de a kevésbé nyilvánvaló válasz a NASA -tól származik. Közben Apollo 13 katasztrófa, amelyben egy űrhajós csapat csapdába esett az űrben egy robbanás miatt, pontosan meg kellett tudniuk időzíteni egy motor égését, annak ellenére, hogy minden fedélzeti számítógépük és csúcstechnológiájú berendezésük meghibásodott. Ezt kronográfokkal végezték az órákon, amelyeket viselniük kellett.

A lényeg az, hogy minden olyan esetben, amikor pontos időzítésre van szükség, az a gyógyszer beadása, egy bizonyos távolság megtétele egy bizonyos időkereten belül, az ellenséges forró zónából történő kivonás megszervezése, vagy rakéták kilövése a Föld légkörébe való biztonságos belépéshez. a kronográf csak az az eszköz, amely megmenti az életét.