Az Apple és a Google a koronavírus nyomkövető rendszerét fejleszti

Az Apple és a Google a koronavírus nyomkövető rendszerét fejleszti

25 September 2021 0 Von admin

Az Apple és a Google közösen fejlesztették ki a kapcsolatkövető rendszert a közösségeken belüli terjedés nyomon követésére.

Az új rendszer együtt fog működni a meglévő népegészségügyi alkalmazásokkal Android és iOS eszközökön is. Először is, a két vállalat kiadja az alkalmazásprogramozási felületeket, amelyek lehetővé teszik a kompatibilitást a két mobil operációs rendszer között az egészséggel kapcsolatos alkalmazások számára. Másodszor, kiadják a Bluetooth-alapú rendszert. Kapcsolatkövetésként ismert technológia célja, hogy megállítsa a koronavírus terjedését azáltal, hogy megmondja a felhasználóknak, hogy karanténba kell helyezniük vagy elszigetelniük magukat a fertőzött személlyel való érintkezés után.

„Mindannyian az Apple -nél és a Google -nál úgy gondoljuk, hogy soha nem volt ennél fontosabb pillanat a világ egyik legsürgetőbb problémájának megoldása érdekében” – mondta a két vállalat közös nyilatkozatában. „A fejlesztőkkel, kormányokkal és közegészségügyi szolgáltatókkal folytatott szoros együttműködés és együttműködés révén reméljük, hogy ki tudjuk használni a technológia erejét, hogy segítsünk a világ országaiban lassítani a COVID-19 terjedését és felgyorsítani a mindennapi élet visszatérését.”

Mindkét technikai óriás nem említett egyetlen megjelenési dátumot sem.