Akon hivatalosan is bejelentette saját városát Szenegálban

Akon hivatalosan is bejelentette saját városát Szenegálban

25 September 2021 0 Von admin

Akonnak hivatalosan van egy róla elnevezett városa, amelyet „Akon City” -nek neveznek Szenegálban. A Grammy-jelölt rapper és vállalkozó hétfőn bejelentette, hogy véglegesítette az új városra vonatkozó megállapodást. A művész szenegáli tisztviselőkkel pózolt, és megerősítette a hírt közösségi oldalain.

Alapján CNN, a szenegáli származású rapper korábban bejelentette, hogy a város egy 2000 hektáros földterületre épül, amelyet Szenegál elnöke, Macky Sall ajándékozott meg neki. Akon City saját, exkluzív digitális készpénzben, az „Akoin” -ban kereskedne.

A rapper korábban elmagyarázta Nick Cannonnak a Power 106 Los Angeles-ben készült interjújában: „Ez egy 10 éves építőkocka, ezért szakaszosan csináljuk. Az építkezést 2019 márciusában kezdtük, és a második szakasz 2025 lesz. ” Azt is elmondta Cannonnak, hogy az Akon City „teljesen megújuló, Akon-tainment napváros”. A város lesz az első, amely Szenegál első energiaügyi és környezetvédelmi tervezési (LEED) minősítésű városává válik.

„Biztosan a legnagyobb hatást akarom elérni Afrikában” – mondta Akon a 2013 -as interjújában CNN. “Ha módomban állna, Afrika az Afrikai Egyesült Államok lenne.”