A nő, aki segített Jeff Bezoz rakétájának felépítésében

A nő, aki segített Jeff Bezoz rakétájának felépítésében

23 September 2021 0 Von admin

Sanjal Gavande, a Maharashtra -i Kalyan lakosa azok között, akik részt vesznek a rakéta megépítésében, amely július 20 -án indítja el Jeff Bezost az űrbe.

Miután elvégezte a Mumbai Egyetem gépészmérnöki alapképzését, 2011 -ben az Egyesült Államokba repült, hogy gépészmérnöki diplomát szerezzen a Michigani Műszaki Egyetemen. Mérnöki állásra is jelentkezett a NASA amerikai űrügynökségnél, de végül a Blue Originben találta meg álmai állását.

Beszélgetés India ma, Gavande szülei azt mondták, hogy lányuk végre elérte azt, amit kitűzött. „Mindig is űrhajót akart építeni, és ezért választotta az űrhajózást tárgynak, miközben a Michigani Műszaki Egyetemen végzett mesterképzésen. A Mercury Marine -nal dolgozott, miután befejezte mestereit Wisconsinban. Aztán a Toyota versenyfejlesztéssel foglalkozott a kaliforniai Orange Cityben ” – mondta édesapja, Ashok Gavande.

„Még kereskedelmi pilóta engedélyt is kapott az Egyesült Államokban. A Blue Originhez akart csatlakozni. Megnézte a honlapot, majd jelentkezett, amikor látott néhány nyitást. Miután kérelmét jóváhagyták, ő is törölte az interjút, és csatlakozott a Blue Origin -hez. Csak támogattuk őt, és ő mindent elért egyedül ” – tette hozzá.

Anyja, Surekha azt mondta: „Gyermekkora óta néma lány volt, és jól tanul. Rajzban is jó volt, és számos elismerést nyert, ami segített neki a gépészeti tervezésben, amikor a gépészetet választotta. Az emberek azt mondták nekünk, hogy lány, és miért a gépészet mellett döntött? Néha elgondolkodtam azon is, hogy képes lesz -e elviselni egy ilyen kemény munkát. Most büszkévé tett mindannyiunkat. Álma volt a repülőgép -rakéták tervezéséről, és ezt el is érte ” – tette hozzá.

A hónap elején Sirisha Bandla a második indiai származású nőként került címlapra, aki július 11-én a Virgin Space Ship Unity keretében indult az űrbe. Ő lesz az egyik hat űrutazó a Virgin Galactic „VSS Unity” fedélzetén, a tervek szerint felszállni Új -Mexikóból a cég alapítója, Richard Branson mellett. A 34 éves repülőmérnök Andhra Pradesh Guntur kerületében született, és a texasi Houstonban nevelkedett.

Bandla közösségi oldalain megosztotta izgatottságát. Ezt írta: „Hihetetlenül megtiszteltetés számomra, hogy a Unity 22 lenyűgöző legénységének tagja lehetek, és egy olyan társaság tagja lehetek, amelynek küldetése, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a helyet.”

Olvassa el még: Sirisha Bandla: Ismerje meg az indiai származású nőt, hogy repüljön az űrbe