9 tény a NATO szíjról, amit minden óra szerelmesének tudnia kell

9 tény a NATO szíjról, amit minden óra szerelmesének tudnia kell

17 November 2017 0 Von admin

Nem azóta, hogy az öv feltalálása oly egyszerű lett, annyira népszerű lett az egész világon. A NATO -hevederek visszafogott eszközök, amelyek a helyükön tartják az órát, semmi több, de intelligens szintetikus textil -felhasználásuk, kivételes szövésminőségük, élénk színeik, gyors cserélhetőségük és általános megbízhatóságuk lehetővé tette, hogy a legexkluzívabb csuklón jelenjenek meg a legjobban óra márkák állnak rendelkezésre. Gyakori, hogy a Casio számológép órájától kezdve a NATO-hoz csatolt Jaeger-LeCoultre-ig mindent látni, alkalomtól függetlenül.

Bár mindenhol látható, van egy furcsa háttértörténete a NATO hevedernek, és szokatlan körülmények, amelyek a létrehozásához vezettek, mint a népszerűség növekedése. Ha mélyen belenéz ezekbe az ártalmatlan kiegészítőkbe, megmutatja, hogy a leleményesség hogyan nyerheti el a pénzt és az egyre ritkább anyagokat egy probléma megoldására. Az agyverés villanása és az előkelő nem jelenti azt, hogy drága.

A NATO hevedereket nem a NATO számára készítették

a flickr.com webhelyen keresztül

Az Észak -atlanti Szerződés Szervezetének kevés köze van a NATO szíj feltalálásához. A karóra inkább a nemzeti állományszámról, más néven a NATO állományszámról kapta a nevét. Akárhogy is, az NSN rövidítéssel van ellátva. Ezek 13 számjegyű karakterláncok, amelyek a szabványosított szállítási cikkeket jelölik, és amelyeket az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének minden országa használ. Bebizonyítják, hogy egy tétel szigorú tesztelésen esett át, és megmutatja, hogy az összes anyag honnan származik. Valójában a névnek kevés köze van a hevederhez. Csak ragadt.

A NATO -kat technikailag G10 -eknek nevezik

a wikimedia.org oldalon keresztül

Mielőtt a NATO óraszíjak ezt a nevet kapták volna, egy másik név ismerte őket: a G10. A 70-es évek elején készült NATO-sávokat katonai személyzetnek adták, akik kitöltötték a G1098-as űrlapot, és benyújtották azt a brit védelmi minisztérium (DefStan) 66-15. Mindezek a számok ugyanolyan haszontalanok, ha maguk a hevederekről van szó, kivéve, hogy megjegyzem, hogy a katonák azt mondják egymásnak, hogy „töltsenek ki egy G10 -et”, hogy megszerezzék a hevedert. Végül az űrlap után G10 -nek hívták a hevedereket.

A NATO hevederek megfelelnek a különleges követelményeknek

a nobleandgraff.com webhelyen keresztül

Bár minden óraszíj illeszkedésre készült, nem felelnek meg a szigorú szabványoknak. Ennek oka az, hogy a polgári órát nem kell külön rögzíteni és rögzíteni egy adott órához. Kreatívak és aranyosak lehetnek, papírpapírból és csillagfényből készülnek, mivel a zenekar ugyanúgy a gyártó feladata, mint maga az óra. A NATO órákat harci használatra készítették, ahol mindennek működnie kell, és képesnek kell lennie arra, hogy ellenálljon a csata szigorának.

Failsafekkel tervezték őket

keresztül josephbonnie.com

Ami igazán megkülönböztette a G10 hevedereket, amikor megérkeztek, az a tartalék szövetcsík, amely végigfutott a hátán. Ennek a menetvágó mechanizmusnak az volt a lényege, hogy az órát a helyén tartsa, még akkor is, ha az egyik rugós rúd eltörik, meglazul vagy eltűnik a háború ködében. A legtöbb óraszíj felül és alul rögzül, így sebezhetővé válik, hogy teljesen eltávolíthatók legyenek, ha bármelyik rész meghibásodik. Már csak ez az ok is felkeltette a drága vásárlók figyelmét, akik szeretnék viselni az órájukat, de attól tartanak, hogy elveszítik azokat az ezreket, amelyeket a megvásárlásába fektettek.

A jelenlegi NATO hevederek majdnem azonosak az eredetivel

a bulangandsons.com webhelyen keresztül

Kezdetben a NATO hevederek 20 mm szélesek voltak, Admiralitás szürke színűek, és sárgaréz ékezetekkel és rögzítésekkel rendelkeztek. Ma már annyi színben kapható, amennyit csak el tud képzelni, 18 mm szélesek, és általában rozsdamentes acélt használnak a fémdarabokhoz, nem pedig sárgarézhez. Az alapfelépítés nem sokat mozdult, kivéve néhány fémdarab lekerekítését, ahelyett, hogy négyszögletes éleket használnánk, amelyek megrepedhetnek vagy eltörhetnek. A méretcsökkenés a 18 mm -es füllel ellátott katonai Cabot órák eredménye volt. Rengeteg 20 mm -es választék van még a környéken, bár gyakran a gyűjtők vásárolják meg, és nem kínálják fel használatra.

A „Bond NATO” bevitte a stílust a mainstreambe

keresztül watchgecko.com

A katonai felszerelések, mint a parittyás táskák, a taktikai terepkabátok, a MOLLE hevederek és hasonlók belecsúsznak a tágabb kultúrába, mert megfelelnek a célnak. A NATO hevederek is, de nem olyanok, amelyek megragadják a normális ember fantáziáját. Inkább az, ami valóban karba adta a NATO óráit, az a film volt Arany ujj amelyben Sean Connery ellenőrzi a sárgaréz 6538 -as tengeralattjáró óráját. Bár 1964 -ben készült, nylonból készült csíkos óraszíjat viselt. Eléggé hasonlított a G10 -re, hogy inspirálja James Bond rajongóit a stílus követésére. Így a NATO eljutott az egyszerű emberhez.

A márka nem számít

a trendingseiko.com webhelyen keresztül

Egy igazi NATO -hevederhez el kell menned Főnix, a vállalat, amely átvette a legtöbb katonai cikk gyártását. Ők valósítják meg a kormány jóváhagyási pecsétjét, de gyakran ugyanazt a minőséget, megbízhatóságot és teljesen más megjelenést kapja, ha harmadik felek szervezetei által készített NATO hevederekkel dolgozik. Bár a Vacheron Constantin elemet a leüthető szíjra bízni nem jó ötlet, valószínűleg megteheti, hogy nincs káros hatása. A NATO szépsége abban rejlik, hogy olyan nehéz tévedni, hogy még az árnyékos, alacsony bérleti díjat nyújtó cégek sem tudják elrontani.

Gyakran változtatni szándékoznak

keresztül titanblack.co.uk

A NATO másik aspektusa, amely a többi lehetőség fölé helyezi, a könnyű be- és kikapcsolási képesség. Felkötheti az egyiket, és 20 évet várhat, amíg ki kell cserélni, de a cél az, hogy sok lehetőség legyen különböző alkalmakra. A legtöbb horofil mély padon tartja a NATO hevedereket, hogy ügethessen, mert szinte bármivel mehet, és biztonságos módot kínál a gyűjtemény bemutatására, miközben biztonságosan rögzítve tartja őket. Ebből a célból hevedereket válthat anélkül, hogy nehézségeket okozna, amikor más zenekarok harc nélkül csúsznak a rugós rudakra.

A NATO el tudja fogadni a legtöbb tulajdonát

az uhrforum.de oldalon keresztül

Néhány óragyártó nem tehet mást, mint egy kulcsot bedobni a munkába. A Victorinox svájci vadászon látható olyan szabadalmaztatott tartozékok problémákat okozhatnak, amikor azt remélik, hogy felcsatolnak egy hevedert, amelyet nem a cég gyárt. A NATO jellemzően megkerülheti ezt, mivel az „egy méretben való” konstrukció működhet és átszövi a legtöbb óraszerkezetet, szilárd tartást biztosítva még a szokatlan hardvereken is.