10 legjobb gumi óraszíj 2021 -ben + vásárlási útmutató

10 legjobb gumi óraszíj 2021 -ben + vásárlási útmutató

14 Januar 2021 0 Von admin

A gumi óraszíjak az 1960 -as években kezdtek népszerűvé válni, és robusztus jellegük és magas vízállóságuk miatt gyakoriak voltak a hullámok alatt merészkedő búvárok körében.

Azonban nem minden heveder felel meg a felhasználók által előírt minőségi előírásoknak. Néhányan kényelmetlenek voltak, míg másokból hiányzott a tartósság. A kinézetükről pedig nem volt mit írni haza.

A legjobb gumi óraszíjak

De a gumiszalagok valahogy megtalálták a módját annak, hogy fenntartsák hasznosságukat az évek során, és a Tropichoz hasonló vállalatoknak sikerült olyan óraszíjakat létrehozniuk, amelyek uralják a piacot.

Később Tudor felpattant a szekérre, és gumiszalagokkal kezdett búvárórákat készíteni.

És akkor mindenki más is beszállt a fedélzetre, különösen akkor, amikor a sportórák készítői felfedezték, hogy a gumiszalagok tökéletes megoldást jelentenek az ügyfeleik bőr- és fémszíjakkal kapcsolatos problémáira.

Az az idő, amikor a gumi óraszíjakat gyengének, nem lélegzőnek és kellemetlenül ragadósnak tartották, már rég elmúlt. Az elmúlt 50 évben a gyártási ágazatban bekövetkezett forradalmi változások sokféle kiváló minőségű és nagy teljesítményű természetes és szintetikus óraszíj gyártásához vezettek.

Míg a gumiszalagok csak a sportrajongók és a búvárok körében voltak népszerűek, fokozatosan felmelegedtek a mainstream piacon, és ma már elegáns és praktikus alternatívának tekintik a fém- vagy bőrpántokat.

Ezek a hevederek különböző formákban, színekben és mintákban kaphatók, és ez a cikk áttekinti a piac legjobb ajánlatait.

Miért van szüksége gumi óraszíjra?

Igaz, a gumi óraszíj nem szerez annyi divatpontot, mint a bőr, de megállja a helyét. Ideális sportórákhoz, mivel vízálló és ellenáll a durva használatnak. Ezenkívül puha és rugalmas, és bizonyos formai körülmények között is működhet. Íme néhány előnye a gumi óraszíjaknak.

Gumi óraszíjak

Megfizethetőek

A gumi könnyen hordható a zsebben. Először is olcsó, mert hatalmas mennyiségben termesztik olyan helyeken, mint India és Indonézia. Másodszor, rendkívül tartós. Egy heveder évekig bírja.

Moshatók

Ellentétben a fém hevederekkel, amelyeknek általában nem szabad nedvesedniük, vagy a nylon pántokkal, amelyek a szennyeződést befogják a szövetükbe, a gumiszalagok természetesen szennyeződés- és vízlepergető hatásúak. És ha szükséges, könnyen tisztíthatók.

Vízállóak

A gumiszalagok teljesen vízállóak, így ideális választás nedves környezetben. Nem csoda, hogy ezek az egyik legnépszerűbb választás a búvárkörökben. Manapság minden búváróra gyártó, aki megéri a sóját, mindig tartalmaz gumipántot a kollekciójában.

Melyek a gumi különböző típusai?

Nem elég általában a gumiról beszélni, mivel különböző formákban kapható. Két nagy kategória létezik: természetes és szintetikus. Míg természetes gumi növényekből termesztik, a szintetikus kaucsukat mesterségesen állítják elő laboratóriumban vagy vegyi üzemben kőolaj alapú monomerekből.

Természetes gumi

A természetes gumi megfizethető árú, és rugalmas. Így deformálhatja, összenyomhatja vagy húzhatja tetszőleges irányba, és mindig visszaáll eredeti állapotába.

De vannak gyengeségei. Először is, a természetes gumi nem éppen verejtékelvezető, ezért számítson arra, hogy a hőségben a dolgok kissé ügyetlenné válnak. Másodszor, a gumi idővel lebomlik, mert Az UV fény lebontja a polimereket. Ehhez képest egy rendes órának egész nap a napsütésben kell ülnie nulla degradáció mellett.

Szilícium

A szilícium egy szintetikus gumi, amely kiküszöböli a természetes gumival járó korlátokat-víz-, hő- és fényálló, és ellenáll mindenféle deformációnak. De nem olajálló, ezért kedvezőtlen az olajos környezetben, és nagy nem-nem azoknak a bőröknek, amelyek sok természetes olajat termelnek.

PU gumi

A PU gumi gumiból és műanyagból készül, mindkettő erejével hibridet hozva létre. A gumi lágyságával és a műanyag merevségével rendelkezik. Bár egyesek kissé érdesnek találhatják a bőrt, rendkívül tartós és funkcionális.

A legjobb gumi óraszíjak, amelyeket ma vásárolhat

A gumi óraszíjak különböző típusú, stílusú, méretű, színű és mintájúak. Ha túl sok dolgot kell figyelembe venni az óraszíj vásárlásakor, az utazás elsöprő lehet. Szerencsére a keresést lecsökkentettük a mai piacon található legjobb óraszíjakra.

1. Isofrane 1968

Isofrane gumi óraszíjak

Isofrane kezdeteit az 1960 -as évekre vezeti vissza, amikor jelentős sikereket ért el olyan modellekkel, mint a Squale, Omega, Tissot, Aquastar és Scubapro, amelyek nagyon népszerűek voltak a professzionális búvárok körében. Kétségtelen, hogy megváltoztatta a búvárkodás formáját, de a cég az 1980 -as években alávetette magát.

Szerencsére 2010 -ben visszatért. Most pedig kézbe veheti az ikonikus létraszíj legújabb verzióját – Isofrane 1968.

A hevedert kifejezetten professzionális búvárok számára készítették, de bárki, aki szereti a sportot, vagy hordja óráját a medencébe vagy a zuhanyzóba, továbbra is élvezheti ezt a kényelmes, kiváló minőségű szíjat, amely több színben is kapható.

2. Everest ívelt végű gumiszalag

Everest ívelt végű gumiszalag

Az Everest meghatározó erő a gumiszalagok világában, egyedi kialakítással, amelyet egyedileg készítettek, hogy illeszkedjenek a legmagasabb szintű órákhoz.

Az Ívelt vége a gumiszalagot kifejezetten az egyik legikonikusabb svájci órához – a Rolexhez – illesztették. És bár léteznek más gumiszalag -opciók is a Rolex számára, egyik sem felel meg a minőségének és a részletekre való odafigyelésnek.

A valódi Everesthez hasonlóan a szíj sokféle színben kapható, beleértve a zöldet, a narancsot, a kéket, a fehéret és a vöröset. De ez az övé vulkanizált gumi amely elviszi a tortát. Víz-, por-, UV- és vegyszerálló, és az egyik legkényelmesebb illeszkedés, amit valaha a hevederben tapasztal.

3. Óra Gecko Zuludiver poliuretán NLD szíj

Óra Gecko Zuludiver poliuretán NLD szíj

Az Nézze meg a Gecko Zulidiver című filmet poliuretán kaucsukból készül-rugalmas, tartós és vízálló anyagból, amely legjobban alkalmas úszásra, búvárkodásra és egyéb sporttevékenységekre.

A PVC -ből készült hevederekhez képest jobban ellenáll az UV sugárzásnak, és jobban alkalmazkodik a sós vízhez. És nem fog annyi port vonzani, mint a szilikon gumi.

De a legizgalmasabb az, hogy ezek a zenekarok nyomtatott NDL asztallal érkeznek. Természetesen búvár számítógéppel könnyen kiszámíthatja a korlátokat és a megállásokat, de ha a csuklóján van, nem árt.

És a legjobb az, hogy a heveder alsó fele könnyen visszafordítható, lehetővé téve az asztal elrejtését a bőréhez.

Választhat 20 mm és 22 mm között piros, kék, narancssárga vagy fekete színben. A gyártó úszó tartókat és jó minőségű rozsdamentes acél csatokat dob ​​be, hogy tovább csábítson.

4. Barton Watch Bands Elite Silicone

Barton Watch Bands Elite szilikon óraszíj

Az Barton Bands Elite ötvözi a tartósságot, a kényelmet és a stílust. Gyorskioldó rugós rudakkal rendelkezik, amelyek rendkívül gyorsan lecserélhetik az egyik hevedert a másikra, és 316 literes rozsdamentes acél csatot. A szalag öt különböző színben kapható (rozsdamentes acél, arany, fekete, rózsa arany és Gunmetal), és mentes a hajlítástól, deformálódástól vagy töréstől.

18 mm, 19 mm, 20 mm, 21 mm, 22 mm, 23 mm és 24 mm fül szélességben is elfér csukló mérete.

5. Seiko bácsi gofriszalag

Seiko bácsi gofriszalag

Az gofri pánt az 1960-as évek egyik legkedveltebb modellje, és nevét összetéveszthetetlen gofrivas formájáról kapta. A jó állapotú vintage szíj megtalálása azonban trükkös dolog, mert a gofriszalagok hajlamosak a repedésre és törésre.

Az új verzió azonban pontosan megőrzi a vintage ikonikus stílust, miközben kielégíti a jelenlegi órák igényeit. A kefe rozsdamentes acél csatjával a gofri többféle méretben kapható, és választhat az egyszeres vagy a dupla tartó között is.

Igaz, vannak más modernebb minták is, de ha szereted a vintage stílust, a gofri kiváló választás.

6. Hirsch ACCENT természetes gumi óraszíj

Hirsch ACCENT természetes gumi óraszíj

Az Hirsch akcentus prémium caoutchouc -ból készül, természetes gumi, amely víz-, UV -fény-, vegyszer- és hőálló. Szakadásálló is. A heveder mérete és kúpossága miatt könnyen összetéveszthető egy bőrmodellel.

Nagyjából 120 mm x 80 mm hosszú, vagy 22 mm -es méretben kapható, amely a csatnál 16 mm -re szűkül, vagy 20 mm -es opció, amely 18 mm -re szűkül. Bármelyik opcióval rengeteg színválaszték áll rendelkezésre a csathoz, beleértve a feketét, az aranyat, az ezüstöt vagy a szálcsiszoltat.

7. Otto Frei svájci trópusi szíja

Otto Frei svájci trópusi szíja

Ha gyönyörű óraszíjat keres, Otto Frei svájci trópusa nem fog csalódást okozni. Otto Frei kaliforniai műhelyéből készül, és az egyik legolcsóbb és legpraktikusabb óraszíj a listánkon.

A szilikon gumi szerkezetű, 20 mm -es rozsdamentes acél csatja és 22 mm -es lemaradása egyenletes méretű marad. Míg a heveder teljes hossza 7 ½ hüvelyk, a használható hossza 3 ¾ hüvelyk és 6 ¾ hüvelyk között mozog.

Összességében az Otto Frei elengedhetetlen kelléke azoknak a szíjrajongóknak, akik megbízhatóságot keresnek.

8. SHINOLA fekete gumiszalag

SHINOLA fekete gumiszalag

Ha szereted az amerikai márkákat, SHINOLA a lista elején kell lennie. A SHINOLA óráihoz hasonlóan az óraszíjaik sem okoznak csalódást a kiváló kivitelezésnek és az idővel bevált technikáknak köszönhetően.

A választott anyag kiváló minőségű nitrilgumi, amely garantálja a tartósságot és a kényelmet. Gondoljon az extrém időjárással, izzadsággal, olajjal és vegyszerekkel szembeni ellenállásra.

Lehet, hogy egy kicsit többet kell fizetnie ezekért a pántokért, de megbízhatóságát, kényelmét és illeszkedését a stílus kompromisszumai nélkül veheti igénybe. Sajnos csak feketében kapod őket, de van egy csinos, csiszolt csat.

9. Seiko „Monster” búvárpánt

Seiko "Szörnyeteg" Búvárszíj

Az Seiko Monster Diver egy fekete cserepánt, 22 mm -es sávszélességgel. Bár nem olyan rugalmas, mint az Isofrane, erős gumiból készül, amely rugalmas és vízálló.

És annak ellenére, hogy jó a pénzért, nem olyan merev, mint a többi gumiszalag. Azt is szeretni fogja, hogy a heveder könnyen felszerelhető. Összességében ez egy kiváló minőségű heveder, amely tökéletesen illeszkedik.

10. Joseph Bonnie trópusi gumiszalag

Joseph Bonnie trópusi gumiszalag

Akárcsak a klasszikus trópusi szíj, Joseph Bonnie szürke megjelenést kölcsönöz, amely kék, fekete és katonai zöld színben kapható. Az 1960 -as évek búváróráinak tiszteletére készült heveder sok mindent kínál a hipoallergén szilikonból. Kényelmes, rugalmas, rendkívül ellenálló és könnyen karbantartható.

Az óraszíj EASY-BAR rendszerrel is rendelkezik, amely lehetővé teszi a gyors váltást a különböző méretű, stílusú és színű szíjak között, túl sok gond nélkül. Szörfösöknek, búvároknak és mindenkinek, aki szereti a mély vizeket, elengedhetetlen kelléke.

Végső gondolatok

A korábbi kritikák ellenére a gumi óraszíj kiérdemelte helyét az asztalon. Eltekintve attól, hogy uralja a búvárrést és általában a sportpályát, luxusóra -kiegészítővé is vált.

Praktikusságukkal, biztonságukkal, kényelmükkel és tartósságukkal nem meglepő, hogy sok egzotikus óra márka mostantól gumiszalagokat is tartalmaz a kollekciójában.

A gumi óraszíjak különböző típusú, méretű, színű és mintájúak, és különböző árkategóriákban kaphatók. Sok dolgot kell figyelembe venni, amikor eldönti, hogy melyik gumi óraszíj érdemel helyet a gyűjteményében.

Milyen típusú gumit választasz? Melyik szín illik a személyiségedhez? Melyik kialakítás a legfunkcionálisabb? Szerencsére az Ön listája tartalmazza a legjobb gumi óraszíjakat, amelyek különböző árkategóriákban kaphatók.

Megfizethető áron keres fantasztikus élénk színeket alkalmi szabadidős használatra? Akkor talán a Watch Gecko Zuludiver Polyurethane NLD Strap csiklandozza a képzeletedet.

De ha Ön professzionális búvár, aki a tenger alatti mérnöki munkában dolgozik, akkor fontolja meg a rendelkezésre álló legjobb gumi óraszíj beszerzését. Ebben az esetben az Everest ívelt végű gumiszalagja lehet az, amire szüksége van.