Vissza másodpercekre

Vissza másodpercekre

24 September 2021 0 Von admin

A GLA, a Mercedes-Benz baba terepjárója új avatárban van. A fejlesztésekkel és a határozottabb identitással várhatóan jelentős hatást fog elérni.

Indult Indiában két hónappal ezelőtt az új Mercedes-Benz GLA jelentős előrelépést jelent elődjéhez képest. Az eredeti GLA-t 2014-ben dobták piacra, majd 2017-ben újjáalakították. A Mercedes-Benz legkisebb SUV-jának 2021-es változata egy teljesen új jármű, amely távolodik a első generáció ferdehátú-szerű dizájn olyan megjelenéshez, amely közelebb áll a megfelelő SUV-hez. Megvan a „jelenléte”, amit a legtöbb SUV -vásárló elvárna. Míg az új GLA azonos hosszúságú, méretű és szélességű, mint elődje, magasabb tetővel, nagyobb hasmagassággal és 30 mm -rel nagyobb tengelytávval rendelkezik. Mindez több utastérbe került. Karcsú, hullámos vonalaival és alacsonyish Az eredeti GLA stílusos ferdehátú SUV crossovernek tűnt, és voltak rajongói. Az új jármű el akar kerülni minden kapcsolatot a „ferdehátú” szóval. SUV -ként akarják elismerni az SUV őrült indiai piacon. A Mercedes tervezői pedig kiváló munkát végeztek e cél elérésében.

Merc GLA 4

Három új motor opció áll rendelkezésre. A sorozat a GLA 200-mal kezdődik, amely 1,3 literes négyhengeres benzinmotort kap, amely 163 LE és 250 Nm nyomatékot produkál. Következik a GLA 200d (4Matic négykerék-meghajtással is kapható), 2,0 literes négyhengeres turbódízelrel, amely 190 lóerőt és 400 Nm nyomatékot produkál. Végezetül pedig a csúcsminőségű AMG GLA 35 4Matic, amelyet egy turbófeltöltős, 2,0 literes soros négyes hajt, amely 306 LE-s teljesítményt nyújt és 400 Nm nyomatékot produkál. A kezünkbe került a GLA 220d 4Matic, amely talán a legnépszerűbb a GLA trió között, tekintettel a teljesítmény és a praktikum szinte tökéletes keverékére.

A 8 sebességes kettős tengelykapcsolóval ellátott automatikus sebességváltó mind a négy kerékre átveszi az erőt, a kis SUV érzékenynek érzi magát, és vonzó vezetni. A 200d 7,3 másodperc alatt gyorsul fel nulláról 100 km -re, és elérheti a 219 km / h végsebességet, ami a legtöbb vezetési körülmények között elégségesnek kell lennie a vezetőknek. Teljesen alumínium a motor sima érzést nyújt, és műanyag motortartók használatával az NVH -t meglehetősen jól visszafogták. Az AMG változattal ellentétben a 200d nem csak a teljesítményről szól. Célja, hogy kiegyensúlyozza a teljes áramellátást és a hatékonyságot, ami elég jól sikerül, ha körülbelül 19 kpl -t szállít.

Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+Mercedes-AMG GLA 45 S 4MATIC+

A másik terület, ahol az új GLA ragyog, az utazási minőség. A felfüggesztés – a McPherson elöl a stabilizátor rúd és egy több láncszemre épülő rendszer gáznyomású lengéscsillapítókkal a hátsó részen-szépen be van hangolva és nagyon jól működik az utakon. A GLA 18 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákon (AMG változatoknál 19 hüvelyk) közlekedik, és a menetminőség, amely nagyon jó a sima aszfalton, nem romlik sokat, ha a járművet törött aszfaltgödrökön és csúnya, kemény szélű sebességkorlátozók, amelyek manapság mindenhol látszanak. A 220d önmagában nem túl sportos jármű, de ha a sofőr tolni akar, a GLA könnyedén megbirkózik egy jó hangulatú vezetéssel, nincs kérdés.

A jármű plüss, jól felépített fülkével büszkélkedhet, elektromosan állítható első ülésekkel, műbőr és mikroszálas kárpitozással, alumínium díszítés a műszerfalon és az ajtópárnákon, multifunkciós kormánykerék Nappa bőrből és egy plusz méretű digitális kijelző központ színpadon a kötőjel. Gyártmány hogy két digitális kijelző egy zökkenőmentes egységbe integrálva: 10,25 hüvelykes, teljes egészében testreszabható kijelző a teljesen digitális műszerfalhoz és egy másik, azonos méretű kijelző a navigációhoz és az infotainmenthez. Új, mesterséges intelligenciával működtetett kezelőfelület a kezelőszervekhez, amelyek könnyen kitalálhatók, és a központilag elhelyezett érintőpad lehetővé teszi számos funkció vezérlését.

07-mercedes-benz-járművek-2020-mercedes-amg-gla-45-4matic-h247-designo-mountain-szürke-magno-2560x1707

Az új GLA szegmensében az egyik legbiztonságosabb SUV. Hosszú listája van a biztonsági berendezésekből, amelyek hét légzsákot, blokkolásgátló féket (elektronikus fékerő-elosztással) és elektronikus stabilitásszabályozót tartalmaznak. A 4Matic állandó összkerék-meghajtó rendszer, amely egy csekély terepjáró képességet kölcsönöz a GLA-nak, változó nyomatékeloszlást kínál az első és a hátsó kerekek között az optimális kezelhetőség érdekében, sokféle vezetési körülmény között. Az új Mercedes-Benz GLA 220d 4Matic összességében egy mindenre képes kompakt SUV, amely luxus, erőteljes, és számos biztonsági és csatlakozási technológiával van felszerelve. 46,70 millió forintért (volt bemutatóterem) úgy gondoljuk, hogy ez a GLA felállás választása. Az AMG GLA 35 4Matic sportosabb az agresszív stílusával, valamint az erő és a teljesítmény további bokaival. Aztán az AMG GLA 35 is sokkal drágább, az ex-showroom árcédulája 57.30 lak. A versenyt is figyelembe kell venni; a BMW X1 és a Volvo XC40 készen áll és várja az új GLA -t, míg az új Audi Q3 a sarkon van, és valószínűleg méltó versenytárs lesz.

A verseny ellenére úgy gondoljuk, hogy az új Mercedes-Benz GLA kiváló választás azok számára, akik prémium, csúcskategóriás, kompakt SUV-t keresnek. A benzin- és dízelmotorok választékával, a teljesítményre összpontosító AMG változatgal és a 42-57 millió rubel közötti ex-showroom árakkal a GLA termékcsalád számos követelménynek megfelel.

Merc GLA 5

Mercedes-Benz GLA 200d 4Matic
Motor: 1950 köbcentis turbódízel inline-4;
Erő: 190 LE; Nyomaték: 400 Nm;
0-100 km / h 7,3 másodperc; Csúcssebesség: 219 km / h; Ár: Rs 46,70 lakh, volt bemutatóterem