Tata Punch belép a ringbe

Tata Punch belép a ringbe

4 Oktober 2021 0 Von admin

A Tata Motors bemutatta vadonatúj, kompakt SUV-ját, a Punch-ot. A cég szerint ez egy sokoldalú jármű, amely a ferdehátú agilitását kínálja, egy SUV DNS -ével kombinálva. Az Indiában, Olaszországban és az Egyesült Királyságban működő Tata Motors tervező stúdiók együttműködésében kifejlesztett Punch a cég ALFA-ARC (Agile Light Flexible Advanced Architecture) platformján alapul, és az Impact 2.0 tervezési nyelvet használja.

A Punch-t egy BS6-kompatibilis, 1,2 literes 3 hengeres benzinmotor hajtja, amely 86 lóerőt és 113 Nm nyomatékot produkál, akár 5 sebességes kézi sebességváltóval, akár 5 sebességes AMT-vel. A jármű négy különböző felszereltségi fokozatban kapható (vagy „személyek”, ahogyan a Tata Motors inkább nevezi őket), a legfelső szintű változat pedig olyan finomságokkal van felszerelve, mint a LED DRL, kivetítő fényszórók, 16 hüvelykes könnyűfém keréktárcsák, 7 hüvelykes TFT digitális műszercsoport, esőérzékelős ablaktörlők, elektromosan összecsukható visszapillantó tükrök, hűtött kesztyűtartó és egyebek.

Napjainkban népszerűek a kompakt városi SUV-k-lényegében magas lovas ferdehátúk, nagyvonalú SUV-ihletett stílusjelekkel-, és ide tartozik a Punch is. Ez egy elsőkerék-meghajtású autó, amelynek nagyobb a hasmagassága, mint a rendes ferdehátúnak, függőleges, négyzet alakú elülső része, izmos kerékívei és az oldalán fekete műanyag burkolat a tökéletes SUV megjelenésért.

A városi harcosok számára a lyukasztó 370 mm -es vízáramlási képességgel, valamint 20,3 és 37,6 fokos megközelítési és indulási szögekkel is büszkélkedhet. Ez, az elülső McPherson rugózás független felfüggesztéssel és a félig független csavart gerendával együtt, azt jelenti, hogy a lyukasztónak elég könnyen kell kezelnie a szelíd terepjárót.

A lyukasztó lenyűgöző listát tartalmaz a biztonsággal kapcsolatos tartozékokról és felszerelésekről, beleértve a kettős légzsákot, a blokkolásgátló fékeket (ABS) elektronikus fékerő-elosztással (EBD), a gyermekülés ISOFIX rögzítési pontjait és a tolató parkoló kamerát. Először is van valami, amit a Tata Motors „fékmozgás -szabályozásnak” nevez, amely érzékeli a jármű instabilitását kemény, hirtelen fékezéskor, mielőtt az ABS beindul, és megakadályozza, hogy a jármű véletlenül elforduljon a tervezett pályától. Be kell vallanom, hogy nem teljesen értem a rendszer működését, de ha segít a biztonsági szint javításában, akkor jó dolog.

A Punch kabinja öt férőhelyes, és modernnek és modernnek tűnik, finom kék színekkel, amelyek jól néznek ki. Teljesen digitális műszerfal, Harman érintőképernyős információs és szórakoztató rendszer 7 hüvelykes kijelzővel, teljes okostelefon-kapcsolat, hangutasítások, videólejátszás USB-n keresztül és navigációs tükrözés a műszerfal és az infotainment képernyő között.

A Punch számos más intelligens, csatlakoztatott funkcióval is rendelkezik, beleértve a helyalapú, a biztonsági és a diagnosztikai funkciókat. Mindez nagyon lenyűgöző, bár ezekhez a funkciókhoz és funkciókhoz a sofőrnek meglehetősen technológiai hozzáértéssel kell rendelkeznie. Aztán megint ez az új, elkerülhetetlen sorrend a modern autókban manapság.

„Egy egyedülálló terméket akartunk létrehozni, amely megtestesíti a tatai SUV valódi szellemét, ugyanakkor sokoldalú, strapabíró és fiatalos. Izgatottan várjuk, hogy bemutassuk dinamikus, kompakt SUV-junkat, a Punch-ot, amely sokoldalú és sokoldalú tehetség, négy egyedi személyiségben. Számos iparág- és szegmens-első funkcióval meg vagyunk győződve arról, hogy a Punch megfelel az igényes indiai autóvásárlók magas elvárásainak ”-mondja Rajan Amba, alelnök, értékesítési, marketing- és ügyfélszolgálati személyszállító járművek, BU, Tata Motors .

A lyukasztás árait még ebben a hónapban hozzák nyilvánosságra, de a vásárlók már most lefoglalhatják járművüket, 21 000 Rs fizetéssel a Tata Motors márkakereskedésekben vagy a Tata Motors weboldalán.