Sorozatgyőztes

Sorozatgyőztes

24 September 2021 0 Von admin
BMW

A frissített és frissített BMW 5 -ös sorozat olyan kíméletlenül kompetens, mint elődei

Az újkori autók vásárlóinak nagy része manapság nyilvánvalóan okostelefon-függő évezredek, akik inkább avokádót (nem tükörtojást) pirítósra pirítanak, és akik elkerülik a jéghideg sört a spenót turmixok javára. Ezek a menő, fiatal emberek gyakran hajlamosak elutasítani a szokásos szedánokat, mint régimódi, és inkább SUV-kat, crossover-ket vagy akár gyorshátú típusú kiemelkedőket keresnek, mint a BMW saját 6. szériás GT-je. Nos, az autóvásárlókat nem lehet hibáztatni azért, mert új karosszériát akarnak, és az autóipar a maga részéről megtanulja elfogadni a változásokat, és továbblépni a differenciált termékekkel.

Még akkor is, ha a SUV-k továbbra is előrébb járnak a szedánoknál a globális eladási számokban, még mindig van olyan vásárló, aki szereti a karcsú, jól gyártott szedánt, amely kényelmes, stílusos és jól kezelhető. Szerencsére egyesek még mindig szeretnének egy tányér jó öreg steaket és chipset, nem kelkáposztát, tofut és sült karfiolt. És itt dől be a BMW 5 -ös sorozat; ez az alapvető európai szedán, olyan mélyen germán, mint a schnitzel és a bratwurst, és ugyanolyan kielégítő. Az 5-ös széria az 1970-es évek eleje óta létezik, és ez a legújabb verzió-az arculatát emelt hetedik generáció, frissítésekkel-továbbra is a német autóipar legjobbjait képviseli.

A nemrég Indiában bemutatott új 5 -ös sorozat dízel és benzin ízekben kapható; 520d, 530d és 530i. Azoknak a benzineseknek, akik a BMW egyik híres egyenes hatos motorjában reménykedhettek, sajnáljuk, nem lehet ilyen az 5-ös sorozatban; Vegye inkább az M340i -t. Az 530i M Sportot vezettem, az egyetlen Indiában kapható benzinmotoros 5-ös változatot, amelyet egy turbófeltöltésű, 2,0 literes soros négyes hajt, amely 252 lóerőt és 350 Nm nyomatékot produkál. Persze, nincs hat hengere, és csak négy, de mind a négy edény mindegyike kiválóan használható. Az erőátvitel erős és sima, és egyenletes marad a fordulatszám-tartományban. A nullától 100 km / óráig 6,1 másodpercig tart, ami egyáltalán nem rossz, a végsebesség pedig 250 km / h, bár az ilyen sebességek elérése Indiában egyre nehezebb, ami a spoilsportos sebességmérő kamerák mindenhol növekvő használatával történik.

A bajorok néhány nagyszerű négyhengeres turbómotort készítettek az elmúlt évtizedekben, a legfigyelemreméltóbb az 1973-as BMW 2002 Turbo-ra szerelt egység. A turbó 2,0 literes négyhengeres motor 2002-ben 170 lóerőt produkált, ami 210 km / h fölé tolta az autót-nem túl rossz dolog, ami 50 évvel ezelőtt készült. Ma ugyanazon motorteljesítmény mellett, bár dupla tekercses turbóval, valamint változtatható szelep- és bütyökidőzítéssel, a teljesítmény közel 50 százalékkal nőtt, ami lenyűgöző.
BMW 5 -ös sorozat - 5

Az 1973-as régi 2002-hez hasonlóan az új 5-ös széria csak RWD hajtású, a hátsó kerekekre a BMW 8 sebességes „Steptronic” automata sebességváltója jut. A Steptronic varázsként működik, összekapcsolva a négyhengeres motor hatékonyságát és lineáris teljesítményszolgáltatását a gyors, alig észrevehető, de ugyanolyan hatékony sebességváltással. Párhuzamosan, mint egy pár tökéletesen illeszkedő partner, a motor és a sebességváltó kíméletlen haladási lendületet biztosít, és ugyanolyan jól működik a szűk városi forgalomban és a nyílt, üres gyorsforgalmi utakon.

Az 530i, amelynek ára megegyezik a villamosító, lelket felkavaró BMW M340i-vel, nem biztosítja az utóbbi adrenalin-rohamát, de olyan teljesítményt nyújt, amely több mint megfelelő a valós világ számára, ami valószínűleg számít. az 5 -ös sorozat vásárlóinak túlnyomó többsége. A menetminőség és a kényelem is számít, és ez az, amit az új 5 -ös sorozat valóban nagyon jól teljesít. A kettős keresztlengőkaros beállításával a első és hátsó ötsíkú tengely, a felfüggesztés tökéletesen optimalizált, és az 5-ös sorozat minden durva, törött aszfaltot képes kezelni. Az autó adaptív lengéscsillapítói reagálnak a kiválasztott vezetési módra (válasszon a kényelem és a sport között), és tovább finomítja a kezelési jellemzőket. Sport módban az autó ragyog, különösen a sima aszfalton-tökéletes egyenes vonalú stabilitás, valamint minden olyan nagy sebességű kanyarodási képesség, amelyet elvárhat egy hátsókerék-hajtású BMW-től. Az elektronikus biztonsági rendszerek – beleértve az ABS -t és a dinamikus kipörgésgátlót – teljes köre gondoskodik a trükkös helyzetekről. Több légzsák, gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer és ütközésálló első fejtámla növeli a biztonsági hányadost.

Az 530i utastere szilárd építési minőséggel büszkélkedhet, és mindenhol kiváló minőségű anyagokat használtak. Rengeteg bőrből, fából és fémből áll, és minden, amit megérint, érez és működtet, jól érzi magát – feltételezzük, hogy ez az a pont, amellyel egy vállalat eljut, miután több mint 100 évet töltött autók építésével. Mint minden modern BMW esetében, az új 5 -ös sorozat műszeregysége teljesen digitális, és testreszabható kijelzővel rendelkezik, amelyet néhány hasznosnak találhat. Van egy központilag szerelt 12,3 hüvelykes infotainment érintőképernyő is, amely a szokásos funkciókat tartalmazza, beleértve a navigációt, a médialejátszást és a teljes okostelefon-kapcsolatot az Apple CarPlay és az Android Auto segítségével. Az érintőképernyőn kívül más bemeneti interfészek magukban foglalják az iDrive érintővezérlőt, a hangvezérlést, sőt bizonyos funkciók gesztusvezérlését is. Mindez jól működik, és a fiatalabb sofőrök valószínűleg meglehetősen gyorsan meg tudnak birkózni vele, bár néhány idősebb, nem annyira technikailag jártas sofőr némileg küzdhet.

Az 5-ös széria az 1970-es évek eleje óta létezik, és ez a legújabb verzió- a frissített hetedik generáció, frissítésekkel- továbbra is a német autóipar legjobbjait képviseli.

A külsőt és a stílust hagytuk az utolsónak, mert nincs túl sok mondanivaló róla. Inkább csipkelődés és egy csipetnyi kozmetikai mod (a szokásos új fényszórók, új hátsó lámpák), mintsem teljes körű felújítás, és ez valójában rendben is van. Ha meg akarjuk nézni, az új 5-ös sorozat nem különbözik nagyban az elődjétől, és a BMW jól bevált esztétikájához ragaszkodik, és ezért hálásak vagyunk. A vállalat az elmúlt időszakban nagyméretű első rácsokkal kísérletezett (mi téged nézünk, M3, X7 és 7 -es sorozat), és az eredményeket finoman szólva sem értékelték egyetemesen. Az 5 -ös széria nagyon arányosnak és jóképűnek tűnik, és a BMW tartózkodott attól, hogy a klasszikus szép megjelenésével kavarjon.

BMW 5 -ös sorozat - 3

Az új BMW 5-ös sorozat, mint mindig, kitűnő választás azok számára, akik csúcskategóriás luxus szedánt szeretnének vásárolni. Továbbá, mint mindig, meg kell küzdenie az azonos képességű és dinamikusan hozzáértő Mercedes-Benz E-osztályt és az Audi A6-ot, amelyek ára közel azonos. Azok, akik kissé kalandosabbnak érzik magukat, fontolóra vehetik a Volvo S90 -et is, amely nagyvonalúbb méreteket és skandináv stílusú autós luxust kínál hasonló áron. Vannak azonban olyan vásárlók, akik kifejezetten azért akarják majd az új 5-ös szériát, mert BMW, és számukra az autó 62,90 millió rubel ex-showroom ára nem lenne elrettentő. Mindannyiunknak ilyen szerencséseknek kell lennünk.

The post Serial Winner appeared first on Man’s World India.