Osztálytörvény

Osztálytörvény

24 September 2021 0 Von admin

A vadonatúj, hetedik generációs Mercedes-Benz S-osztály egy szárazföldi luxusjacht, amely a kiváltságosok kivételével mindenki számára tiltott.

A gázpedál padlózása az új S-osztályban, és gyors egymásutánban történő gyors kanyarok körbefutásával valószínűleg sok szinten rosszul érezheti magát. Az S-osztály, egy pompás luxus szedán, amely több mint 17 láb hosszú, egy pazar autó, amely több mint 2100 kilót nyom, határozottan nem fiúversenyző anyag. Ehelyett ez a preferált közlekedési mód azok számára, akik elérték a XXL-es méretű hírnevet, sikert és gazdagságot. A legjobb üzletvezetők, iparosok, államfők és filmsztárok 10 számjegyű éves jövedelemmel szeretik az S-osztályt. És az előnyben részesített állapot nem újdonság ebben az ultra-luxus Mercedes-Benzben, amely az elmúlt 50 évben a dolgok tetején volt.

A gyakorlatban azonban úgy tűnik, hogy az új S-osztály nem bánja a „padlóburkolat és a fojtószelep kicsavarását”. A visszajelzések egyértelműen világossá teszik, hogy tehetségei nem csak arra korlátozódnak, hogy a gazdagokat és híreseket a Malabar -dombról a Nariman Point -ra teljes luxusban, nagyszerű ütemben vonzza. Egyáltalán nem. Ha úgy akarja vezetni, ahogy ellopta, az S-osztály szívesen lesz partnere a bűnözésben; egy pillanat alatt vállat vont igen méltóságteljesen, és gyors klipben sürgölődik. Szigorú, teuton viselkedése ellenére az új S-osztály luxusautó, amelyet élvezni szeretne.

Indiában jelenleg az új S-osztály két változata áll rendelkezésre-az S 400d 4Matic (dízel) és a benzinmotoros S 450 4Matic, amelyeket mi vezettünk. Az S 450-t egy 3,0 literes soros hatos hajtja, amely egészséges 367 lóerőt és 500 Nm nyomatékot termel. A motor párosítva van egy sima, hatékony, 9 sebességes automata sebességváltóhoz, és az erő mind a négy kerékre jut a Mercedes-Benz „4Matic” összkerék-meghajtó rendszerén keresztül. Nagyvonalú méretei alapján az S 450 nagyot gyorsul, 5,1 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km -re, és eléri az elektronikusan korlátozott 250 km / órás végsebességet.

Mercedes-Benz S-osztály, 2020,

Az S 450 keményen dolgozó hathengeres motorja nagyon lelkes hód, és a szívét énekli, miközben a nagy S-osztályt 200 km / h fölé tolja. Olyan sima és kifinomult, mint azt elvárná, bár meglepően jól hallható erős gyorsítás mellett. Ez a hat edényes egység minden funkcionális teljesítményt kínál, amire bárki reálisan vágyhat; az S 580-asok (az S-osztály magasabb kategóriájú változata, amely Indiában nem kapható), kétturbós, 4,0 literes V8 valószínűleg pazarló kényeztetés lenne, különösen az út- és közlekedési viszonyok összefüggésében, valamint a sebességmérő kamerák elterjedése mindenütt.

Feltételezzük, hogy az S-osztály tulajdonosainak többségét inkább az utazási minőség és a kényelem érdekli, nem pedig az autó 0-100-szorosa vagy végsebessége. Ez így is van jól, mert az új S-osztály „AirMatic” légrugózásával valószínűleg a legközelebb áll ahhoz, hogy puha bőrrel bélelt gomolyfelhőben lebeghessen, miközben továbbra is a földhöz kötődik. Az AirMatic állíthatóságot kínál, kényelmes módban lágy és rugalmas marad, és sport módban észrevehetően megerősödik, és mindkét világ legjobbjait nyújtja. Van még hátsó tengelyes kormányzás, amely lehetővé teszi a hátsó kerekek akár 4,5 fokos elmozdulását a jobb alacsony sebességű manőverezés érdekében.

Nagy sebességgel, nyitott gyorsforgalmi utakon az S-osztály önálló. Ez a nagy német autó nagy távolságok gyors legyőzésére készült, miközben luxus bélésszerű kényelemben tartja az utasokat; szinte azt várod, hogy egy háziasszony odasétál hozzád, és megkérdezi, hogy igen szeretne egy pezsgőt ebéd előtt. Az S-osztály utastere csendes marad nagy sebességnél, miközben maga az autó él és reagál, azonnal reagál a kormányzásra és a gázpedálra. Az Indiában értékesített új S-osztály első 150 darabja mind CBU import, 20 hüvelykes kerekekkel, nagyon alacsony profilú gumiabroncsokkal. Ezek jól néznek ki, de nem nagyon alkalmasak törött tarmakokhoz, kátyúkhoz és éles szélű sebességváltókhoz stb., Mivel alig van gumiabroncs oldalfala, amely csillapítja az ütést. A helyben gyártott S osztályú autók jól járnának, ha 18 vagy 19 hüvelykes kerekekre váltanának, magasabb profilú gumival a jobb párnázás érdekében.

Mercedes-Benz S-osztály, 2020

Természetesen az S-osztály utastere teljesen más kategóriába tartozik, mint szinte bármely más luxusszalon, amelyet meg szeretne nevezni. A plusz méretű ülések puha, plüss bőrkárpitot kapnak, és mindenhol kiváló minőségű fa és fém burkolat található. Mind az első, mind a hátsó ülések elektromosan állíthatók, a bal hátsó üléshez pedig kihúzható, elektromosan működtetett lábtámasz tartozik. A szellőző ülések különféle masszázsfunkciókat is kínálnak, így a tulajdonos teljesen ellazulhat az irodában végzett kemény munka után. Két nagy felbontású, 11,6 hüvelykes, színes infotainment kijelző található hátul, amelyek lehetővé teszik a hátsó ülésen utazók számára, hogy elérjék az autó funkcióit. A 31 hangszórós Burmester hangrendszer pedig kivételes erőt és tisztaságot kínál, és szinte egyetlen gombnyomással átalakítja az S-osztály kabinját a párizsi operává. Igen, egy kicsit túlzásba vitték az egészet, de feltételezzük, hogy az S-osztály vásárlóinak nem lenne más módja.

Az új S 450-el a Mercedes-Benz új szintre emeli az autóipari műszereket és az infotainmentet, teljesen digitális műszerekkel és hatalmas, 12,8 hüvelykes, színes, OLED infotainment érintőképernyővel, amely elöl a középpontban áll. Az S-osztály számos funkcióval és állíthatósággal rendelkezik, lehetővé téve a vezető számára, hogy okostelefont csatlakoztasson, válasszon a vezetési módok közül, módosítsa a környezeti megvilágítást, optimalizálja a médialejátszást és a navigációt, állítsa be a klímaberendezést és még sok minden mást. Ezeket a funkciókat most a központilag felszerelt érintőképernyőn keresztül lehet vezérelni, amely hűvösnek, intuitívnak és könnyen kezelhetőnek tűnik.

Az érintőképernyős kezelőszervek azonban megkövetelik a vezető figyelmét, és megkövetelik tőle, hogy a kezelőszervek kezelése közben eltekintsen az útról. Az új S-osztállyal azonban a Mercedes-Benz határozottan eltávolodott a fizikai gomboktól (inkább, mint az Audi az A8-mal, vagy a BMW-vel a 7-es szériával), és mindent az érintőképernyőre helyezett, és ez az S-osztály hívása. a tulajdonosoknak alkalmazkodniuk kell. A jó rész az, hogy a vállalat második generációs MBUX felhasználói felülete az egyik legjobb rendszer, amely jelenleg bárhol elérhető, és ez viszonylag megkönnyíti az új felhasználók számára az S-osztály funkcióinak széles skáláját.

Mercedes-Benz S 500 4MATIC

Összességében az elődeihez hasonlóan a 7. generációs S-osztály egy kitűnő luxusautó. Megfelelő hús-burgonya-a motor, a sebességváltó és a felfüggesztés mind olyan szintű kifinomultságot és teljesítményt nyújt, amely jobb, mint a vásárlók túlnyomó többsége elvárhatja. Ez nem meglepő, és nem is várnánk kevesebbet a Mercedes-Benztől. De az apróságok is meglepnek és örömet okoznak, amelyek számítanak az S-osztály élményében; az ajtókilincsek, amelyek teljesen visszahúzódnak a karosszériába, az aktív környezeti világítási rendszer, amely a vezetői információs rendszerbe is integrálva van a vizuális riasztásokhoz, a többsugaras LED-es fényszórók, a hangvezérlő rendszer és… a lista végtelen. Mindezt kicsit túl sok lehet megérteni, legalábbis kezdetben, de ha egyszer megtanulja az autó elektronikai csomagját, az csak növeli a vezetési élményt.

Az S-osztály az S 450 4Matic esetében 2,19 millió, az S 400d 4Matic esetében 2,17 millió forintba kerül, az S-osztály az autóipar csúcsát képviseli-egyszerűen az egyik legjobb, legfejlettebb luxusautó, amelyet jelenleg vásárolhat.