Limitált kiadású Aston Martin V12 Speedster

Limitált kiadású Aston Martin V12 Speedster

26 September 2021 0 Von admin

Az Aston Martin, a nagyszerű megjelenésű sportkocsik brit gyártója, köztük számos híres, amely James Bond filmekben szerepelt-bemutatta az új, limitált kiadású V12 Speedster-t. Az Aston figyelemre méltó versenytörténetének és örökségének kalapjaként a nyitott tetejű autó az 1959-es Le Mans-i győztes Aston Martin DBR1 dizájnjait veszi át, amelyet a cég saját tervezője, Frank Feeley tervezett.

Versenysikerei mellett a DBR1 jelentős szerepet játszik az Aston nagyra becsült DB -sorozatú közúti sportautók és nagy túrák elődjeként is. A DBR1 témájú V12 Speedsterből mindössze 88 darab készül, így az egyik legexkluzívabb autó, amelyet az Aston Martin gyárt.

Az 1950-es évek DBR1-ét egy 3,0 literes egyenes hatos hajtotta, 5 sebességes sebességváltóval. A mindössze 800 kg -os autó körülbelül 250 km / h végsebességet tudott elérni. Csak öt egységet építettek, négyet az Aston Martin saját versenycsapatának, egyet pedig egy magángyűjtőnek. 1. kép

Az 1950-es évek őseihez hasonlóan az új V12 Speedster brit versenyzöld színű, fehér csíkkal és kerekekkel, ezüst-eloxált rácsdal és bőr belsővel. A modern elemek közé tartozik a szénszál finom használata és a szálcsiszolt alumínium burkolat. Mivel a Speedster nem rendelkezik szélvédővel, az autó speciális Aston Martin sisakokkal érkezik a vezető és az utas számára.

A teljesítőképesség természetesen az Aston V12 Speedster szíve. 5,2 literes duplaturbós V12 hajtja, amely 700 lóerőt és 753 Nm nyomatékot produkál. A 8 sebességes ZF automata révén a hátsó kerekekre jutó erő nulla és 100 km / óra között mindössze 3,4 másodperc alatt felgyorsul, és az autó képes elérni a 320 km / órás végsebességet.

„Az érzelem és az exkluzivitás az autó középpontjában áll. Ritka és kivételes Aston Martin, amelyet úgy terveztek, hogy zsigeri vezetési élményt nyújtson, amely meghazudtolja elegáns, művészi formáját ” – mondja az Aston Martin kreatív igazgatója, Marek Reichman. „A DBR1 dicsőségére bólogató egyedi specifikáció létrehozása kiváltság volt a csapatomnak és nekem. Nagyon várom, hogy ezeket az autókat ugyanazzal a lelkesedéssel vezessük, mint amit a kialakításukhoz alkalmaztunk. 2. kép

Az Aston Martin most hivatalosan is jelen van Indiában, és a cég várhatóan két vagy három autót dob ​​majd itt piacra, valamikor az év végén. Már létrehozott egy bemutatótermet Új -Delhiben, és hamarosan megalapozhatja jelenlétét Mumbaiban és Bangalore -ban is. Mivel a V12 Speedster globális megrendelésekhez áll rendelkezésre, nincs ok arra, hogy miért ne legyen elérhető Indiában. Szerencsére azok az emberek, akik megengedhetik maguknak az Aston Martins -t, soha nem törődnek az árával. Ami a többieket illeti, elegendő tudni, hogy a szám több nyolc számjegyből áll.