Itt vannak az Audi E-tron elektromos terepjárók

Itt vannak az Audi E-tron elektromos terepjárók

24 September 2021 0 Von admin

Az Audi megtette első lépéseit az elektromos mobilitás felé való elmozdulás felé Indiában; a német cég piacra dobta az e-tron teljesen elektromos SUV-kínálatát az országban. Az indiai felállás az e-tron 50, az e-tron 55 és az e-tron Sportback 55 termékeket tartalmazza. Ezek csúcskategóriás, teljes méretű elektromos járművek, amelyek vezetési teljesítménye egyenlő vagy jobb, mint az IC-motoros testvérek.

A teljesen feltöltött Audi e-tron SUV-k 359-484 km-es hatótávolsággal rendelkeznek (olyan változóktól függően, mint a vezetési stílus és a város az autópálya-használathoz képest). Az Audi minden e-tronhoz hordozható, 11 kW-os váltakozó áramú otthoni töltőt biztosít, és 2021-ig az ügyfelek egy ingyenes, 22 kW-os „fali dobozos” töltőt is kapnak, amelyet otthonokba lehet telepíteni a gyorsabb töltés érdekében. Országszerte egyes Audi márkakereskedések 50 kW teljesítményű egyenáramú gyorstöltővel vannak felszerelve, amelyet az e-tron ügyfelei 2021-ig ingyenesen használhatnak.

Az e-tron termékcsalád olyan erőt és teljesítményt kínál, amelyet az ügyfelek elvárnának egy csúcsminőségű német SUV-tól. Az e-tron 55 kettős villanymotorja lenyűgöző 300 kW-os (402 LE) teljesítményt és 664 Nm nyomatékot ad le, így mindössze 5,7 másodperc alatt gyorsul 100-ról 100 km / órára, és elérheti a 200 km / h végsebességet. Az 230 kW (308 LE) teljesítményű e-tron 50 6,8 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km-re, és több mint megfelelő teljesítményt kínál a valós világ számára.

A többi Audi SUV-hoz hasonlóan az e-tron állandó quattro összkerékhajtást kap a maximális tapadás és a nagy sebességű stabilitás érdekében. Van még adaptív légrugózás, amely gondoskodik a maximális menetkényelemről anélkül, hogy veszélyeztetné az SUV kezelhetőségét.

Az e-tron termékcsalád az Audi tipikusan plüss, modern kabinjait kapja, magas szintű technológiával; A panorámatető, a 4 zónás klímaberendezés, a 16 hangszórós Bang & Olufsen hangrendszer és az Audi „virtuális pilótafülke” digitális műszerei alapfelszereltség. Az e-tron erős „digitális mátrix” LED-es fényszórókat is kap, nagyon jó animált vetítésekkel, amelyek szórakoztatóak.

-Az Audi e-tron [range of SUVs] a luxus, a kibocsátásmentes, a teljesítmény és a mindennapi használhatóság tökéletes összefolyása. A három kínálattal kínálunk egy ajánlatot minden típusú EV vásárló számára a kicsi, de egyre növekvő luxus SUV térben. Ez csak a kezdete az Audi India elektromos útjának, és hamarosan hallani fog rólunk a következő elektromos autók kínálatáról ” – mondja Balbir Singh Dhillon, az Audi India vezetője.

Az ex-bemutatóterem árai 99,99 millió Rs-tól kezdődnek az e-tron 50 esetében, 1,16 Rs az e-tron 55 és 1,17 Rs az e-tron Sportback 55 esetében. Az e-tron termékcsalád standard 2 éves garancia, 8 év/160 000 km garancia a nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátorra. Kiterjesztett garancia, közúti segítség és visszavásárlási lehetőségek is rendelkezésre állnak.

Indiában az e-tron versenytársai közé tartozik a Mercedes-Benz EQC és a Jaguar I-Pace, mindkettő árcédulákkal rendelkezik, amelyek nagyjából hasonlóak az Audi-ékhez, és némileg hasonló teljesítményt nyújtanak. A Volvo XC40 Recharge teljesen elektromos SUV is csatlakozik a verekedéshez az év végén, bár lényegesen alacsonyabb áron-talán 50 millió forint körül.

A Hyundai Kona és a Tata Nexon is megtalálható az elektromos SUV -k szegmensében, olyan áron kapható, amely elérhető a vásárlók túlnyomó többségének. Az elektromos autók harca megkezdődött, és a következő években javuló választékra, jobb teljesítményre, töltőállomások szélesebb hálózatára és alacsonyabb árakra számíthatunk. A jó öreg IC motor számára, amely olyan jól szolgált minket az elmúlt 100 évben, ez a vég kezdete.