Itt a Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

Itt a Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

24 September 2021 0 Von admin

A Mercedes-Benz könyörtelenül új indításokkal készül Indiában idén, és a legújabb cég, amely csatlakozik a német vállalathoz, az AMG GLE 63 S 4Matic+ Coupé. Ez egy nagy teljesítményű, V8-as motorral szerelt SUV, 48 voltos elektromos rendszerrel, egy kis hozzáadott EQ-erősítéssel. Ezzel az Indiában elérhető Mercedes-AMG modellek száma elérte a 12-et, ami aláhúzza a Mercedes-Benz elkötelezettségét, hogy megragadja az indiai gazdag és lelkes piacot.

A jelentős motorháztető alatt a GLE 63 S egy 4,0 literes duplaturbós V8-at tartalmaz, amely hatalmas 612 lóerőt és 850 Nm nyomatékot produkál. Ha ez még nem lenne elég, van egy integrált „EQ Boost” indító-generátor is, amely egyesíti az indítómotort és a generátort egy elektromos motorban, amely a motor és a sebességváltó között helyezkedik el. Ez további 16 kW (22 LE) és 250 Nm nyomatékot biztosít, amelyet ideiglenesen meg lehet hívni egy kis lökés érdekében, miközben leszáll a vonalról.

A 4Matic+ összkerék-meghajtás extra tapadást biztosít, és a V8 ereje 9 sebességes automata sebességváltón keresztül mind a négy kerékre kimerül, a GLE 63 S 3,8 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km-re, és eléri a 280 km / h végsebességet . „Az AMG portfólió továbbra is a leggyorsabban növekvő szegmens számunkra, és az AMG GLE 63 S Coupé bevezetése megerősíti erős jelenlétünket a luxus teljesítmény szegmensben. Ez a jármű magas színvonalat állít fel a tervezés, a menetdinamika és a mozgékonyság terén ”-mondja Martin Schwenk, a Mercedes-Benz India igazgatója és vezérigazgatója.

A Schwenk rámutat arra is, hogy az új GLE AMG Performance specifikus összkerék-meghajtó rendszere nagyon tehetséges terepjáróvá teszi, ami tovább növeli a luxus és az út dinamikájának repertoárját. Az SUV kifinomult, technikailag fejlett légrugózási rendszerrel rendelkezik, amely aktív menetszabályozást tartalmaz a nagyobb stabilitás és a nagy sebességű kanyarodás érdekében. Masszív 22 hüvelykes kerekeivel és agresszív stílusával-minden kidülledt izomzatával, gömbölyű testhelyzetével és dühös külsejű AMG-rácsával-a GLE 63 világos üzenetet küld a „ne szórakozz velem”.

Az utastérben Nappa bőrkárpit, háromküllős AMG Performance kormánykerék, DINAMICA mikroszálas, alumínium váltólapátok, teljesen digitális műszerek és nagyméretű infotainment érintőképernyő az SUV széles rendszereinek és funkcióinak vezérléséhez. A fedélzeten számos biztonsági berendezés is található, beleértve az ABS-t, az ESP-t, a légzsákokat az utastér körül, egy elektronikus korlátozott csúszású differenciálművet hátul, valamint egy sor elektronikus vezetést segítő rendszert, amelyek fokozott biztonságot nyújtanak.

A GLE 63 S figyelemre méltó jellemzője az intelligens palackkezelő rendszer, amely növeli a hatékonyságot. Részleges terhelés mellett a rendszer leállítja a V8 négy hengerét, így a jármű csak négy hengerrel jár, ami segít csökkenteni az üzemanyag -fogyasztást. Amint a vezető erőteljesen nyomja a gázkart, az összes henger hangjelzése azonnal bekapcsol, késleltetés és késleltetés nélkül. A rendszer működése a kiválasztott vezetési módtól függően változik, és a hatékonyság növelése soha nem veszélyezteti az SUV gyorsulását vagy teljesítményét.

Az AMG GLE 63 S 4Matic+ Coupé árcédulája olyan lenyűgöző, mint a kialakítása és a teljesítménye; 2,07 milliárd, ex-bemutatóterem, és valljuk be, hogy ez nem éppen olcsó. A versenyt is figyelembe kell venni. Ott van a BMW X5 M Competition és az Audi RSQ8, mindkettő egyformán gyors és képes, hasonló árcédulákkal. Azok számára, akiknek még több pénzük van, ott a Lamborghini Urus, amely gyorsabb, valamivel erősebb és körülbelül 50% -kal drágább, valamint az Aston Martin DBX, amely még drágább és az egyik legfényűzőbb. Az AMG rajongók számára mindez nem számít – a GLE 63 S extrém teljesítményt kínál, mindennapi praktikussággal. A nagy teljesítményű SUV-k világában a GLE 63 semmitől és senkitől sem fél.