Itt a hihetetlen új Lamborghini Huracan STO

Itt a hihetetlen új Lamborghini Huracan STO

25 September 2021 0 Von admin

Lehetetlenül alacsony, gömbölyű és fenyegető, a Lamborghini Huracan STO meglehetős benyomást kelt, amikor először rápillant. A Lamborghini saját kutatási és fejlesztési központja, a Squadra Corse (a Lamborghini motorsport részlege) és a Centro Stile (a vállalat tervezési osztálya) együttműködésének eredményeként az STO az alapvető olasz-középmotoros szuperautó, gátlástalanul agresszív, magabiztos és kicsit a tetején.

A természetes szívású, 5,2 literes, V10-es szerelvényű, közepes méretű hajókkal, amelyek 640 lóerőt és 565 Nm forgatónyomatékot produkálnak, a Huracan STO rakéták három másodperc alatt nulláról 100 km-re, mindössze kilenc másodperc alatt gyorsulnak fel nulláról 200 km-re, és képesek elérte a 310 km / h végsebességet. A fékteljesítmény ugyanolyan lenyűgöző; 200 km / órától az STO mindössze 110 méter alatt teljesen leáll.

Nem meglepő, hogy a Huracan STO hatalmas teljesítményt nyújt. ez egy versenyzés ihlette szuperautó, amit csak egy kicsit megszelídítettek az utcára. A Lamborghini a Huracan Super Trofeo EVO és a GT3 EVO versenyautók technológiáját és nagy teljesítményű mérnökeit használta fel a Huracan STO építéséhez, és ez meg is látszik. „Bízunk benne, hogy a Lamborghini Huracan STO a szupersportautók szegmensében új ügyfeleket vonz, akik érzelmileg feltöltött élményt keresnek egy versenyautó hatékony technológiájával a mindennapi közúti vezetésben” – mondja Sharad Agarwal, A Lamborghini India vezetője.

Bár a Huracan STO minden bizonnyal ragyog a teljesítmény és a teljesítmény tekintetében, jellemzően dús olasz stílusával is büszkélkedhet, amelyet a rajongók imádni fognak. Több, mint puszta autó, az STO úgy néz ki, mint egy vadászgép, amely arra vár, hogy szabaduljon. Dinamikus, céltudatos – csak nézd meg, és tudod, hogy ez a dolog nagyon -nagyon gyorsan megtörtént. „A versenyautók mindig erős inspirációt jelentenek a tervezéshez. A Huracan STO tükrözi a sikeres Huracan versenyautóink technológiaátadását, minden esztétikai részletben megjelenítve ” – mondja Mitja Borkert, a Lamborghini Centro Stile vezetője.

A puristáknak tervezett Huracan STO botok hátsókerék-meghajtással és jobb aerodinamikával rendelkeznek a korábbi Huracan Performante-hoz képest; a légáramlás hatékonysága közel 40% -kal, a leszorítóerő pedig több mint 50% -kal növekszik a nagyobb sebességű kezelhetőség és stabilitás érdekében. Az STO kiterjedt szénszálas felhasználással is rendelkezik, amely a merevség veszélyeztetése nélkül tartja a súlyt. Az STO súlya mindössze 1339 kiló, ami 43 kg -mal kevesebb, mint a Huracan Performante. Nagyméretű magnézium könnyűfém keréktárcsákkal, Bridgestone Potenza gumikkal (az utakra és pályákra összpontosító változatokkal), hátsókerék-kormányzással, alkalmazkodó MagneRide 2.0 felfüggesztéssel, kapcsolható stabilitás-szabályozóval és három új vezetési móddal, ez egy olasz szuperautó, amely egyszerűen a magas -sebesség sarkok.

Indiában az új Lamborghini Huracan STO ára 4,99 millió Rs volt, a bemutatóteremben. Ez sokkal drágábbá teszi, mint a Ferrari 488 és a Porsche 911 Turbo, mint például a STO, bár az STO határozottan keményebb és pálya-fókuszúbb, mint a verseny. Azok számára, akik talán megengedhetik maguknak, hogy a Buddh Circuit -nál parkolják, a Huracan STO életre kelti vasárnap reggeleit, mint semmi más a bolygón.