Itt a 7. generációs Mercedes-Benz S-osztály

Itt a 7. generációs Mercedes-Benz S-osztály

25 September 2021 0 Von admin

A Mercedes-Benz 1972-ben használta először hivatalosan az „S-osztály” jelzőt. Azóta ez a név az elmúlt ötven évben a luxusautózás legjobbja. Az európai plutokratáktól az arab olajsejkekig, az amerikai tech-milliárdosoktól a bollywoodi szupersztárokig-a gazdagok és híresek világszerte-legalább egy S-osztály van a garázsban.

A német autóóriás először 2000-ben hozta Indiába az S-osztályt, és mivel ezek közül több mint 8000-et értékesítettek az országban. Két évtizeddel később a 7th generációs S-osztály itt van. A dízel- és benzinmotorok választékával az autó ára körülbelül 2,17 millió Rs a 400d -es verziónál, és 2,19 Rs az S450 -nél. Nem meglepő, hogy az autó már nagy sikert aratott rajongók körében. A Mercedes India több mint 75 foglalást kapott, még mielőtt a jármű az utcára került.

Az új S-osztály valamivel nagyobb, mint elődje, a frissített külső stílus pedig vitathatatlanul csinosabbá teszi. További figyelemre méltó változások közé tartozik a hátsó tengely kormányzása, ahol a hátsó kerekek is mozognak a kormánykerék vezetői beavatkozásaira reagálva. Ennek eredményeként javítja a manőverezhetőséget alacsony sebességnél, és nagyobb stabilitást biztosít nagyobb sebességnél. Aztán ott vannak a karosszériával egy síkban elhelyezkedő zökkenőmentes kilincsek, elöl egy nagyobb, központilag felszerelt információs és szórakoztató képernyő, egy Burmester 4D surround hangrendszer 30 hangszóróval, valamint egy új MBUX felhasználói felület hangvezérlő funkciókkal.

Először vannak elülső légzsákok a hátsó ülésen utazók számára. Ezenkívül egy új vezetést segítő csomag több elektronikus vezetői segédeszközt, dinamikus környezeti megvilágítást és fejlett, elektromos hajtású üléseket kínál Nappa bőrkárpitozással. És ami manapság egyre inkább a Mercedes luxusautóinak alapfelszereltségévé válik, az utasok testi épsége érdekében tízféle masszázsprogram áll rendelkezésre.
Az új S-osztály nagylelkű méretei ellenére sem csúnya a teljesítmény tekintetében. A 400d 330 lóerős és 700 Nm nyomatékú, 3,0 literes hathengeres motorja 5,4 másodperc alatt 100-ról 100 km / órára gyorsul, és 250 km / h végsebességet ér el. Az S 450, 367 lóerővel és 500 Nm nyomatékkal valamivel gyorsabb, mindössze 5,1 másodperc alatt eléri a 100 km / h -s határt, végsebessége pedig 250 km / h. Mindkét változat 20 colos könnyűfém keréktárcsákon közlekedik, és az „Airmatic” légrugózási rendszert az extrém menetkomfortra tervezték.

„Ez a zászlóshajó minden új generációval új mércét állít fel az autóipar számára. Az új S-osztályban a teljes hangsúly az egyénen marad, aki minden érzékszervével megtapasztalhatja a luxus limuzinokat, mint még soha ”-mondja Martin Schwenk, a Mercedes-Benz India ügyvezető igazgatója. „Bízunk benne, hogy ügyfeleink nagyon izgatottak lesznek az új S-osztály intelligens technológiahasználatával, a kivételes biztonsági és luxusszabvánnyal, valamint az intuitív kezeléssel és kezeléssel”-teszi hozzá.

Azoknak a luxusautó-vásárlóknak, akik a világon elérhető legjobbat igénylik, az új Mercedes-Benz S-osztálynak tökéletesnek kell lennie minden elképzelhető módon.