Ismét lovagol a Lamborghini Countach

Ismét lovagol a Lamborghini Countach

24 September 2021 0 Von admin

Ha valaha is volt valami, ami az “olasz szuperautó” kifejezés megtestesítője, akkor ez az eredeti Lamborghini Countach. A nagyszerű Marcello Gandini által tervezett Countach szabta meg a mintát drámai, ék alakú szuperautókhoz, amelyek közül sokan az ő nyomdokait követték az elmúlt évtizedekben.

Az első Countach prototípust az 1971 -es Genfi Autószalonon mutatták be, és az autót 1974 -ben kezdték gyártani, a Lamborghini pedig majdnem 2000 darabot gyárt majd ebből az autóból 1990 -ig, amikor a Countach helyére a Diablo került.

Hangos, gyors, dús stílusú, nehezen be- és kilépő, több mint egy kicsit praktikus és teljesen imádnivaló-ez volt az eredeti Countach. Számtalan középkorú férfi, akik közül a legtöbben még a valós világban sem láttak Countach-t, de engedték, hogy vezessenek egyet, de akiknek iskolás korukban a hálószobájukon plakátok voltak az autóról, még mindig szerelmesek a Countachba. Nekik, de a szupersportkocsi -rajongók egy teljesen új generációjának is, akik felnőttek, és nézték az autót a YouTube -on, a Lamborghini most életre kelti a Countachot.

Nos, nem, az eredeti Countach természetesen nem jön vissza. De ott van a vadonatúj Countach LPI 800-4, amelyet tegnap mutattak be az Egyesült Államokban a Quail Motorsports összejövetelen. Ez egy limitált sorozatú autó, és a Lamborghini szerint az új Countachból csak 112 darabot fognak gyártani. Az autót hibrid erőmű hajtja; egy jó öreg olasz V12 -es, valamint egy villanymotor, amely segít a zöld hitelek megszerzésében.

Teljesen szénszálas karosszériájával az új Countach mindössze 1595 kilót nyom. A 6,5 literes V12-ből (7 sebességes sebességváltóval párosítva) 769 lóerővel, villanymotorjával pedig 33 lóerővel több mint 800 lóerős az autó, így mindössze 2,8 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km-re. A teljesítmény kíméletlen, nulla és 200 km / h között 8,6 másodperc alatt, sztratoszférikus végsebessége pedig 355 km / óra.

„A Countach LPI 800-4 a pillanat látnoki autója, akárcsak elődje. A Countach képviseli azt a filozófiánkat, hogy újból feltaláljuk a határokat, elérjük a váratlan és rendkívüli dolgokat, és ami a legfontosabb, az álmok dolgai. [The new Countach] egy Lamborghini, amely veleszületett módon fejezi ki a márka tartós és érzelmi erejét; mindig inspiráló és izgalmas látni, hallani és főleg vezetni ” – mondja az Automobili Lamborghini elnök -vezérigazgatója, Stephan Winkelmann.

„Az első Countach már néhány éve jelen van a Centro Stile -ben [and] valahányszor ránézek, libabőrös lesz. Úgy alakította a Lamborghini design DNS -ét, mint más autó. Az új Countach ezt a szokatlan és pörgős karaktert alakítja át a jövőbe ” – mondja Mitja Borkert, a Lamborghini Centro Stile vezetője.

Néhányan azt kérdezhetik, hogy az új Countach V12 -es benzinmotorjával továbbra is releváns? Az eredeti Countach meglepően sokkoló volt, amikor az 1970 -es években először elengedték egy gyanútlan világban. Ma, 50 év után, a világ teljesen más hely. Minden a nulla kibocsátásról szól, a fenntartható mobilitás és az elektromos autók kezdik elfoglalni a világot. Bizonyos esetekben hihetetlen erőt és teljesítményt is kínálnak-a nemrég bemutatott Pininfarina Battista teljesen elektromos szuperautó 1900 lóerővel büszkélkedhet (több mint kétszerese az új Countach teljesítményének), és könnyen felgyorsítja a Countach-ot.

A mai iskolás és főiskolai gyerekek ismét kirakják a Countach plakátjait a hálószobájuk falára, mint apáik 40-50 évvel ezelőtt? Az őszinte válasz az, hogy senki sem tudja. Vannak ellenvélemények, amelyek azt mondják, hogy a „Countach” a Lamborghini különleges neve, és a vállalatnak meg kellett volna mentenie az első teljesen elektromos szuperautójához, amelyet elkerülhetetlenül egyszer meg kell építenie.

Egy másik tábor szerint szentségtörés lenne, ha a Countach névtáblát egy elektromos autóra helyeznék, és ez a dicsőséges olasz V12-es belső égésű motor utolsó bástyája. Míg ez a vita heves, örülünk, hogy a Countach visszatért. A stílus drámai, mint valaha, az ajtók továbbra is felfelé nyílnak, az erő továbbra is a hatalmas V12 -ből származik, és a teljesítmény még mindig felháborító. Az olasz szuperautók plakátgyermeke visszatért, és a hálószobánk falai várnak.