Indiana legjobban őrzött titka: Az új harmónia felfedezése, Indiana

Indiana legjobban őrzött titka: Az új harmónia felfedezése, Indiana

8 Oktober 2021 0 Von admin

A New Harmony, Indiana az egyik kedvenc helyem, ahová szeretnék ellátogatni, amikor szeretnék kikapcsolódni, kikapcsolódni, és körülvenni magam a természettel, a művészettel és a történelemmel. Ez a furcsa város eredetileg csak Harmony néven volt ismert, mivel a Harmony Society 1814 -ben alapította. Később Robert Owen új Harmony névre keresztelte, miután megvásárolta 1825 -ben.

Robert Owen szándéka az volt, hogy utópikus közösséget hozzon létre, amely önellátó, és mentes az egyenlőtlenségtől és a szegénységtől. Lehet, hogy az utópikus közösségről alkotott elképzelése kudarcot vallott, a New Harmony mégis Indiana állam egyik gyönyörű és békés városa.


Újjáépített harmonikus kabin


Újjáépített harmonikus kabin

A New Harmony számos régi harmonikus épülete, például a Rapp-Owen-magtár, a David Lenz-ház és a Ludwig Epple Guest House még mindig áll és helyreálltak. Ezek az építmények az owenita közösséghez kapcsolódó másokkal együtt a New Harmony Historic District részét képezik. A város modern kiegészítései közé tartozik az Atheneum és a Tető nélküli templom. A New Harmony élénk közösséggel rendelkezik, ahol színdarabokat, koncerteket és fesztiválokat tartanak egész évben. Ez az egyik legnépszerűbb helyszín a fotózásokhoz, túrázáshoz, kerékpározáshoz, lovagláshoz, piknikhez és esküvőkhöz. Ez a tökéletes hely a látogatáshoz, ha el akar vonulni a nagyobb világból, hogy megvilágosodást, szellemiséget és a természet és a művészet által körülvett szépséget keressen.


Belváros


Belváros


kukorica-dekoráció-belváros


Az egyik legüdítőbb dolog a New Harmony -ban az, hogy minden vállalkozás önállóan saját! Nincs népszerű élelmiszerbolt- vagy étteremlánc a láthatáron. A belváros ennek a furcsa és történelmi városnak a szíve. Antikváriumokkal, kézműves központokkal, könyvesboltokkal és éttermekkel büszkélkedhet. Éttermeik mindent kínálnak a gyertyafényes finom ételektől a csemege stílusú szendvicsekig. Imádok megállni Sara Harmony Way útján a Church St. -n, hogy megkóstoljam az egyik finom turmixukat, mint a Very Cherry!


sétáljunkA Rapp-Owen magtár


A Rapp-Owen magtár

David Dale Owen 1843 -ban megszerezte a Rapp Granary ingatlant. Az első szintet dolgozószobákhoz és üzletekhez használta. Később kifejlesztette és egyesítette a második és a harmadik szintet raktár, laboratórium és előadóterem számára. Az épületet gyapjú- és gabonamalomként használták korai halála után 1860 -ban. John Ribeyre 1893 -ban újjáépítette, miután a felső szinteket 1878 -ban tűz pusztította el.


a-rapp-owen-magtár-ajtó


Kenneth Dale Owen 1948-ban megszerezte az ingatlant a Corbin Estate-től, majd később a Rapp Granary-Owen Alapítványnak adományozta. Az ingatlan kőfalazatát 1997-1999-ben restaurálták, hogy tükrözze az 1818-as harmonikus külső formáját. Ma gazdag történelme és bájos építészete miatt ideális helyszín esküvőkre, próbavacsorákra, fogadásokra, üzleti találkozókra, koncertekre, konferenciákra és ebédekre.


A katedrális labirintusa és a Szent Kert


A katedrális labirintusa és a Szent Kert

A labirintusokat az emberiség több mint 4000 éve használja számtalan kulturális hagyományban. A katedrális labirintusa és a Szent Kert a New Harmony három labirintusának egyike, ahol békét találhat önmagával, családjával, városával, országával vagy a világgal. Ez a tökéletes hely arra is, hogy emlékezzen egy szeretett személyre, aki elhagyta ezt a földet, vagy aki megpróbáltatásokon megy keresztül. A minta megismétli a Chartres -székesegyház labirintusát, amelyet Párizs közelében építettek a 12. században.

A katedrális labirintusát és a Szent kertet 1997. október 12 -én áldotta meg Francois Legaux Chanoine, a Chartres -székesegyház korábbi kanonokja, Franciaország.


a tetőtlen templom gyönyörű bejárataa tetőtlen templom bejárata


A megvilágosodás érzését éri el, amikor eléri a Tető nélküli templomhoz vezető bejárat kapuját. A Tető nélküli templom minden részletén, legyen szó idézetről, versről, szentírásról vagy szoborról, a történelem gazdagsága ugyanolyan, mint lelki szándékkal.


ts-eliots-poeml-kórusok-a-rockból


A Tetőtlen templom egy gyönyörű, felekezet nélküli templom, amelyet Phillip Johnson építész tervezett 1960-ban. Ez az építészeti mérföldkő 50 láb magas, és egy belső kupolát tartalmaz, amely fordított rózsabimbó alakú.


A tetőtlen templom


A tetőtlen templom


a tetőtlen templom belsejébentető nélküli-templom-szobor része


Ez az ívelt parabolikus kupola a Jacques Lipchitz által faragott szobor védelmezőjeként is szolgál. Szobrának különböző nevei vannak: A megfordított szív Madonnája, a Szentlélek leszállása vagy A megtestesülés. Jacques Lipchitz ragaszkodott ahhoz, hogy a szobrot mindenki értelmezhesse saját fényei és meggyőződése révén.


Paul Tillich a Tillich Parkban


Paul Tillich a Tillich Parkban


tillich-park


A Tillich Park az egyik kedvenc parkom! Tele van csodálattal, szépséggel és örömmel. Század egyik legbefolyásosabb protestáns teológusáról, Paul Johannes Tillichről (1886-1965) kapta a nevét. Számos követ talál, amelyeken idézetek vannak az írásaiból. Paul Johannes Tillich életénél nagyobb portré -szobra a közelben lévő nyugodt tóra néz. Látni fogja a Kis adag kápolnáját is, egy apró fehér templomot; egy óriási fa szék a mi Urunk erdejében, a MacLeod Barn apátságban és más nevezetességek és szobrok a Tillich Park mellett.


Harmonie Állami Park


Harmonie Állami Park

A Wabash -folyó lapos ártereitől a buja, hullámzó dombokig a Harmonie State Park tökéletes park a természetrajongóknak, mint én. Kemping-, piknik- és játszótérrel büszkélkedhet; egy olimpiai méretű medence, valamint lovaglás, kerékpározás és túrázás útvonalai. Van egy úttörő temető, az Edmonds temető is, amely az egyik túraútvonal mélyén található. Az emlékművek szűkösek, összetörtek és nehezen olvashatók, de ennek ellenére érdekes történelemdarabok!


túrázás-harmóniában-állami park


Régóta tartó szerelmi kapcsolatom a cipőkkel korán kezdődött. Ahogy Marilyn Monroe híresen idézte: „Adj egy lánynak megfelelő cipőt, és ő meghódíthatja a világot.” Ebben a szezonban kreatívan fejezd ki a stílusodat, és hagyd figyelmen kívül azokat a rémhíreket, amelyek azt sugallják, hogy stílusérzéked kilökődik az ajtón, ha idősebb leszel, vagy belépsz az anyaság birodalmába.

Kényelemben és stílusban sétáltam a Summit -tal (159,99 USD; Stone, Black vagy Wine színben kapható) által Föld márkák legutóbbi New Harmony látogatásom során! A Summit a klasszikus túrabakancsok ihlette, plüss bőrgallérral, széles fűzőkkel és D-gyűrűs hardverrel.


föld-márkák-csúcstalálkozó-túrázás-ihlette csizma


A Summit sokoldalúsága egyszerűen tökéletesség. Méretre igazak, sokoldalúak, kényelmesek és tagadhatatlanul elegánsak.

A Earth® -t Anne Kalso, egy dán jógaoktató alapította, és olyan cipők létrehozását tűzte ki célul, amelyek a teljes test wellnessét jelentik. Úgy vélte, hogy a wellness az alapoktól kezdődik. Ahhoz, hogy magasan járjon, a lábának földeltnek és kényelmesnek kell lennie. Ezt a filozófiát a mai napig minden Earth® cipőbe beépítették.


föld-márkák-csúcstalálkozó-túrázás-ihlette-csizma-felülvizsgálat


Az egyik nyertes egy pár Earth® cipőt kap az általa választott őszi kollekcióból. Az árak 95-140 dollár között mozognak. A nyereményjáték október 31 -én zárul.

Earth® Cipő ajándékszobor a piros-muskátli-étterem előtt


Ez a blog, Az anyasághoz szponzorált tartalmat tartalmaz Föld lábbeli. A To the Motherhood című cikkben kifejtett vélemények a sajátjaim.