Hogyan lehet javítani a fotózáson

Hogyan lehet javítani a fotózáson

7 Oktober 2021 0 Von admin

A bejegyzést az Activate by Bloglovin és annak hirdetője juttatja el hozzád. Minden vélemény egyedül az enyém.

Powered by:

Gyerekkorom óta mindig is vonzódtam a fényképezőgépekhez és a fotózáshoz. Mindig lopakodtam anyám fényképezőgépével és fényképeztem. A fényképek egy része még mindig egy dobozban van elrejtve, amelyet emlékdobozomnak nevezek, és amely sokféle kincses emléket tartalmaz, amelyek főleg gyermekkoromból származnak. Csak amikor kamaszként megkaptam az első professzionális fényképezőgépemet, elmélyült a fotózás iránti szeretetem. Kattintson. Kattintson. Kattintson. A fényképezőgépem bárhová ment, rögzítette a mindennapi élet pillanatait itt, ott és mindenhol.


szökőkút-négyzet-bowling-zöld-ky


Az egyik legnagyobb szenvedélyem ma is a fotózásban rejlik. Spontán vagyok a fotózásban, ezért szeretek sokféle témát fényképezni. Fényképezek bármit, ami megragadja a tekintetemet, akár utazom, akár sétálok. Ahogy a régi mondás tartja:Egy kép többet ér ezer szónál. ”


szökőkút-tér


A fotográfia a művészet és a kifejezés olyan formája, amely a különböző stílusok határtalan tartományában érhető el: dokumentumfilm (például Mary Ellen Mark, Dorothea Lange és Elliott Erwitt), esküvő, étel, off-beat (azaz Diane Arbus), utazás, divat (pl. Irving Penn), utca (azaz David Alan Harvey), portré, sport, tájkép, vadvilág stb. A hobbista és a profi fotósok egyaránt kifejezik magukat, vagy ügyesen szövik a történeteket fényképezőgépük lencséjén keresztül.


szökőkút-négyzet-bowling-zöld-kentuckyIsmerje meg fényképezőgépét

A fényképezőgép megismerése elengedhetetlen! A legjobb módja annak, hogy megismerje fényképezőgépét, ha minden nap fényképezőgéppel fényképez! A műhelyek, videó oktatóanyagok és fényképezőgép kézikönyvek megtaníthatják az alapokat, de a tapasztalat valóban a legjobb tanár. Minél többet használja a fényképezőgépet, annál jobban ismeri azt.

Természetes fény

A természetes fény a fotós legjobb barátja, mivel sok szempontból előnyös! A legjobb természetes fény nyílt árnyékban van, különösen azért, mert ez a fajta megvilágítás alacsonyabb kontrasztú és lágyabb. Legszívesebben kerülöm a napot, mint fő fényt, mivel az a lehető legkevésbé kívánatos képeket (azaz a legsötétebb árnyékokat) képes előállítani portrék készítésekor.

Lásd a dolgokat más szemszögből

Könnyű több száz képet találni az Instagramon, amelyeket az emberek ugyanazon a helyen készítettek, ahová Ön utazik. Ezért érezheti úgy, hogy ugyanazokat a képeket kell készítenie. Ne válj mindig az ismétlődés áldozatává! Objektívével meséljen történetet saját szemszögéből úgy, hogy egyedi szögben vagy a kitaposott úton rögzíti a témákat, mint Oliver Curtis brit fotós. Oliver Curtis meglátogatta a világ leglátogatottabb helyeit, például a Mona Lisát a franciaországi Louvre -ban; A Megváltó Krisztus Rio de Janeiróban, Brazíliában; és Taj Mahal Agrában, Indiában, és a kamerát a „rossz” irányba mutatta.

Válassza ki a megfelelő hátteret

Imádom a hátsó udvaromat, de általában nem ez a háttere egyetlen képemnek sem! Valójában gyakran keresek különböző helyszíneket, hogy készítsem a képeimet. Még kilométereket is meg fogok utazni egy festői hátteret illetően, legyen szó akár egy idős épületről, akár a fák tengeréről. A természet iránti szeretetem nyilvánvaló, mivel a természetemmel kapcsolatos dolgok gyakran láthatók képeimen. Válasszon zavartalan és vizuálisan nem zavaró hátteret.

Használjon minőségi szerkesztő programot

Az Adobe Photoshop ugrásszerűen fejlődött az évek során, és a mai napig a leghatékonyabb képszerkesztő program marad! Ez lett az elsődleges képszerkesztő programom, amikor először kezdtem el blogolni 2004 -ben. Mostanában többnyire az Adobe Lightroomot használom fotófeldolgozási igényeimhez, de még mindig szeretem használni a Photoshopot! A Lightroomot használom a gyors és alapvető képszerkesztéshez, például forgatáshoz, a szemcsék kisimításához a fényerő növelésével, átméretezéshez, kivágáshoz és a rossz megvilágítás vagy fehéregyensúly javításához. Ezenkívül számos előre beállított beállítást is beépíthet a programba, hogy a legjobbat hozza ki képeiből!


olimposz-kamera-felvétel


A fotózás és az utazás iránti szeretetem kéz a kézben jár – a szenvedély, hogy fényképeket készítek a meglátogatott helyekről és megosztom emlékeimet, két dolog, amit mindig szívesen csinálok. A fényképezőgépem korszerűsítésének a közepén vagyok, és szívesen vennék egy ilyen kiváló kamerát, mint a Olympus® OM-D E-M5 Mark II.

Az Olympus® OM-D E-M5 Mark II érintetlen minőségben örökíti meg emlékeimet, hogy megőrizze őket még évekig! Ezért szeretem, hogy az Olympus® futtatja az Olympus Takes You There promóciót. Az Olympus® OM-D E-M5 Mark II minden vásárlása ingyenes belföldi járatra jogosult az Olympus jóvoltából! Meglátogatnám Portlandet, mivel mindig is lenyűgözött a különc jellege és a karakterek sokfélesége. Hova látogatna, ha lenne jegye az Egyesült Államok bármely pontjára?


olympus-om-de-m5-mark-iilogo_olympus_rgb


Számomra a fényképezés a megfigyelés művészete. Arról van szó, hogy talál valami érdekeset egy hétköznapi helyen. Azt tapasztaltam, hogy ennek kevés köze van ahhoz, amit látsz, és mindennek köze van ahhoz, ahogyan te látod. – Elliott Erwitt