Heavy metal

Heavy metal

24 September 2021 0 Von admin

Az új Mercedes-AMG E 53 kétségkívül nagyszerű luxus szedán, de a formás motorháztető alatt tomboló 435 ló hozzáadott dimenziót ad az autónak

Az extrém teljesítmény nem újdonság a Mercedes-Benz E-osztály számára. Egy bizonyos korú rajongók még emlékeznek a kilencvenes évek elejének legendás 500E-jére, amelyet a Porsche tulajdonképpen az utóbbi németországi Zuffenhausen-i üzemében állított össze. Négyszögletes pofájú, teuton arcával és födémfelületű karosszériájával az 500E nem nézett ki nagymértékben a szokásos W124-es korszak E-osztályából, bár kissé szélesebb, izmosabb vonásai utaltak arra, hogy „farkas a bárányruhában” ‘ elszánt. Az 5,0 literes, 326 lóerős V8 motorháztető alatt az 500E nagy ütőerő volt, képes hat másodpercnél rövidebb idő alatt 100-ról 100 km / h-ra haladni, és 260 km / h körüli végsebességet ért el. Nyilvánvaló, hogy a “családi szedán” alkalmas volt a Senna, Mansell és Prost családokra.

Mercedes-AMG E 53
Mercedes-AMG E 53

Harminc év elteltével a Mercedes-Benz receptje a nagyteljesítményű négyajtós szedánokhoz még mindig helytálló. Vegyünk egy rendes E osztályú szedánt, toljunk egy őrülten erőteljes 6 vagy 8 hengeres AMG-ben épített motort a motorháztető alá, frissítsük a fékeket és a felfüggesztést, hogy lépést tudjunk tartani a motorral, és manapság számos teljesítményt nyújtanak. fókuszált elektronika, amely nemcsak az átlagos sofőröket segíti gyorsabban haladni, hanem a bajoktól is távol tartja őket, ha az ambíció meghaladja a tehetséget. És mindezt anélkül, hogy veszélyeztetné az E-osztály ismert luxusfelszereléseit. Jól csináld-ahogy a Mercedes-Benz többnyire teszi-, és van egy nagyteljesítményű luxus szedánod, amely ugyanolyan otthon van, és áthalad a kontinenseken, miközben gumit éget a versenypálya körül.

Néhány évvel ezelőttig Indiában a luxusautó-vásárlók csak azért vásárolták az E-osztályt, hogy a sofőr által vezérelt kényelemben heverjenek. Most azonban egyre nagyobb igény mutatkozik a teljesítmény iránt is, és a Mercedes-AMG készen áll a gumiabroncs-füstölgő, stopperórát lebontó autósorral. Az aréna egyik legújabb belépője az új AMG E 53 4Matic+, amely nemrég érkezett Indiába. A hírnévre hivatkozik a turbófeltöltős 3,0 literes soros hatos, amely lenyűgöző 435 lóerőt és 520 Nm nyomatékot produkál. Ez egy villamosított egység, beépített indító-generátorral, amely táplálja az autó 48 V-os elektromos rendszerét, és elektromos kompresszorral további 16 kW-ot és 250 Nm-t biztosít, ami segít a gyors gyorsításban.

Mercedes-AMG E 53
Mercedes-AMG E 53Míg itt, Indiában megkapjuk a hosszú tengelytávú (3079 mm) E-osztályt, az E 53 a normál méretű 2939 mm-es tengelytávot kapja, ami egy kicsit kevesebb lábteret jelent a hátsó ülésen utazóknak. Ettől eltekintve az AMG E 53 nagyjából úgy néz ki, mint egy hagyományos E-osztály, de 19 hüvelykes AMG ötvözetekkel és dühösebb megjelenésű, első függőleges léccel ellátott rácsokkal. Elölről nézve az E 53-az AMG első hűtőrács miatt-határozottan sokkal agresszívebbnek tűnik, mint a nem AMG E-osztályú autók, kemény, „ne szórakozz velem” hangulattal, amely finoman fenyegető. És ó, ez nem minden száj és nadrág; hogy az AMG-vel szerelt hathengeres motor több mint képes alátámasztani az autó agresszív elejét. Menjen az autópálya egy üres szakaszára, és fektesse le a fojtószelepet, és a motor zúg és fújt, miközben dühös tempót csap; Az E 53 súlya körülbelül 2500 kiló, de ez a motor még mindig 4,5 másodperc alatt gyorsítja fel nulláról 100 km / órára, és elektronikusan korlátozott 250 km / órás végsebességig. De az a motor. Ez annak a megtestesítője, hogy Hollywood egy keményre főzött amerikai hadsereg fúró őrmestert ábrázol, aki mindig harsogja a tüdejét. Soha nem szabad feladni. Csak menj, menj, menj! Alaposan szórakoztató és talán a legjobb dolog az E 53 -ban.

Ehhez a motorhoz kapcsolódik a Mercedes-Benz „Speedshift” TCT 9 sebességes automata sebességváltója, amely csendesen, gyorsan és hatékonyan teszi a dolgát. Ha a motor sikoltozó fúró őrmester, a sebességváltó egy rejtett operátor, és mindent elvégez anélkül, hogy valaha is a középpontba kerülne. A vezető által választott vezetési módtól függően a sebességváltó változtatja a reakcióit, viszonylag nyugodt élményt nyújtva komfort módban, és minden sebességfokozatban hosszabb ideig tartva sport és sport+ módokban a maximális gyorsulás érdekében. Nagyon jól működik, és a legjobb, ha saját eszközeire hagyja, bár a kézi váltás a kormánykerék mögé szerelt lapátváltókon keresztül is lehetséges. A másik dolog az, hogy az E 53 AMG 4Matic+ teljesen változtatható összkerékhajtással van felszerelve, dinamikus nyomatékelosztással az első és a hátsó tengely között a maximális tapadás érdekében minden út- és időjárási körülmények között. Amikor a rendszer észleli a kerékcsúszást hátul, azonnal optimális mennyiségű energiát továbbít a hátsóról az első kerekekre, ezáltal fokozva a biztonságot trükkös körülmények között.

A másik figyelemre méltó dolog az E 53 AMG-ben a többkamrás légrugózási rendszere, adaptív csillapító rendszerrel. Ezzel a kiválasztott vezetési módnak megfelelően (kényelem, sport vagy sport+) a rugó és a lengéscsillapító beállításai optimálisak a menetkomforthoz vagy a sportosabb, nagy sebességű kezeléshez. Mint minden más nagyteljesítményű német szuper szedán, az E 53 kényelmi szintje is rontható a nagyon alacsony profilú (275/35 ZR19) gumik miatt, nagy kerekekre szerelve. Mivel alig van olyan gumiabroncs -oldalfal, amely csillapítaná a gerinceket, kátyúkat és az abszurd módon nagy/éles sebességű ütéseket, a menetminőség kissé romolhat. Sima aszfalton azonban az autó gyönyörűen kezel, nagyon kis karosszériával, nagy sebességű sávváltások során vagy kemény kanyarokban. Feszült és kiegyensúlyozott, alaposan élvezetes.

Mercedes-AMG E 53
Mercedes-AMG E 53

Itt nem csak a kezelhetőségről és a teljesítményről beszélhetünk, mert az E 53 mégis E-osztályú luxus szedán. És nem gondoljuk, hogy azok a vásárlók, akik egy kis cossetingre vágynak, nem fognak túl sokat panaszkodni; az E 53 plusz méretű üléseket kap kiváló minőségű bőrrel, klasszikus fém burkolattal, 13 hangszórós Burmester surround hangrendszerrel, teljes okostelefon-kapcsolattal az Apple CarPlay és az Android Auto segítségével (az Alexa és a Google Home integrációval együtt), a jármű felügyeletével egy okostelefonos alkalmazás, hangutasítások a kiválasztott funkciókhoz, valamint egy teljesen digitális műszerfal és infotainment érintőképernyő, amely két színes, 12,3 hüvelykes kijelzőt tartalmaz. A műszerfalon egy integrált, vízszintesen elhelyezett szakaszon elhelyezett ikerképernyők uralják az E 53 utastérét-lenyűgözőnek tűnnek, és egyszerű, intuitív módon biztosítják az autó összes beállítását és funkcióját. Az érintőképernyőn kívül fizikai vezérlőgombok is rendelkezésre állnak az AC, a vezetési mód kiválasztása, a kipörgésgátló és néhány egyéb beállítás számára, ami hasznos. És annak ellenére, hogy ez egy rendes tengelytávú autó (az E-osztályú, nem AMG típusú autókhoz képest, amelyek hosszú tengelytávú modellek), az E 53-nak elegendő hely van a hátsó ülésen, ami két személy számára tökéletesen kényelmes -felnőtt méretűek.

Összefoglalva: a Mercedes-AMG E 53 4Matic+ egy dinamikus, minden tekintetben kompetens luxus szedán, amely nagyon magas teljesítményt kínál. Izgalmas autó vezetni, erőteljes motorral, amely alaposan szórakoztató – a fojtószelep padlóburkolata ebben az autóban mindig mosolyt csal az arcára. Ez is egyedülálló ajánlat, mivel sem a BMW-nek, sem az Audi-nak nincs közvetlen versenytársa az E 53-ra. Az ex-showroom 1,02 milliós áron ez az AMG, ha a luxus, az erő és a teljesítmény páratlan kombinációjára vágyik. .