Hamarosan India lesz az első elektromos autópályája

Hamarosan India lesz az első elektromos autópályája

24 September 2021 0 Von admin

India egy lépést tesz a zöldebb jövő felé. Nitin Gadkari, az Unió közúti közlekedési és autópálya -minisztere nyilvánosságra hozta, hogy India hamarosan elektromos autópályával rendelkezhet.

Nitin Gadkari szeptember 16 -án, pénteken azt mondta, hogy a kormány már tárgyal egy külföldi céggel egy elektromos autópálya építéséről Jaipur és Delhi között.

Ha ezt az autópályát a tervek szerint készítik el, akkor az ország és Rajasthan állam fővárosa között ez az autópálya állhat azáltal, hogy elektromos járműveket (vagy elektromos járműveket) lehet tölteni rajta vezetés közben.

Ha ez távolinak tűnik számodra, talán segít, ha tudod, hogy ez nem új fogalom. Svédország már tett hasonlót, amikor olyan elektromos autópálya -technológiát épített, amely lehetővé teszi, hogy a teherautók elektromos járműként működjenek az elektromos úton, máskor pedig rendes hibrid járműként.

Leírta, hogy ez az „álom” projektje, és várhatóan nagyon hamar megkezdődhet az építkezés, ha jól sikerülnek a tárgyalások. „Az álmom egy elektromos autópálya építése Delhiből Jaipurig. Ez még mindig egy javasolt projekt. Egy külföldi céggel tárgyalunk ” – idézte Gadkarit egy hírügynökség. Szenvedélyét fejezte ki annak biztosítása mellett is, hogy az olyan járművek, mint az autóbuszok és teherautók csökkentsék a nem megújuló üzemanyagok használatát.

India a közeljövőben várhatóan elektromos autókra vált. Sokan arra számítanak, hogy az elektromos modellek legkésőbb 2030 -ig beszivárognak a piacra. A Közúti Közlekedési és Autópálya Minisztérium (MoRTH) igyekszik lépést tartani ezzel a lehetséges állapotfrissítéssel, mivel további elektromos járművek töltőállomásainak telepítésével javítják az autópálya -infrastruktúrát .

Alapján HT Auto, a Delhi-Jaipur útvonalon kívül újabb elektromos autópálya épülhet Delhi és Mumbai között. A tárgyalások egy svéd céggel folynak.

Ezek a projektek szintén azzal a várakozással készülnek, hogy jelentősen lerövidítik az utazási időt.

Olvassa el; A Ford elhagyta Indiát