Frissítést kap a BMW M5 verseny

Frissítést kap a BMW M5 verseny

25 September 2021 0 Von admin

A BMW M5 több mint két évtizede arról híres, hogy a világ egyik legjobb nagy teljesítményű négyajtós szedánja. Amikor az 1980-as évek közepén piacra dobták az első M5-öt, azt a BMW egyik híres egyenes hat motorja hajtotta; a 3,5 literes egység 280 LE körüli teljesítményt produkált, ami a 80-as évekre meglehetősen lenyűgöző volt.
Az évek során az M5 egyre nagyobb lett, mind méretben, mind súlyban, mind pedig motorteljesítményben és teljesítményben. Ami azonban nem változott, az az extrém teljesítmény, amelyet az autó kínál. A rajongók egész generációja felnőtt nézni Ötödik fokozat és Csúcsfokozat videók a YouTube-on arról, hogy az M5-ös Tiff Needell, Chris Harris és The Stig által nagy sebességgel erővel sodrja az autót. A látványos szó aligha jellemzi az M5 képességeit.

A BMW most elindította a helyi piacon a legújabb (faceliftelt, 2021-es specifikációjú) M5 versenyt. Az autót egy 4,4 literes turbófeltöltős V8 hajtja, ami 625 lóerőt és 750 Nm nyomatékot tesz lehetővé. A teljesítményt a 8 sebességes automata sebességváltón keresztül lehet elérni, a nulla és a 100 km / h közötti sebesség mindössze 3,3 másodperc, a végsebesség pedig sztratoszférikus 300 km / h. Az összkerékhajtás, az aktív differenciálmű és az adaptív felfüggesztés kiválóan megfelel a hatalmas teljesítmény és sebesség szabályozásának feladatának.

Míg az M5 Competition egy úthálózatú rakéta, amely folyamatosan pórázon erőlködik, ugyanakkor rendkívül fényűző is. Így olyan részeket kaphat, mint a 4 zónás klímaberendezés, a bőrkárpit, az elektromosan állítható első ülések, a redőnyök a hátsó oldalsó ablakokhoz, a 16 hangszórós Harman Kardon hangrendszer és még sok más. Ami a biztonságot és a vezetői segítséget illeti, az ABS, a kipörgésgátló, a stabilitásszabályozás, a több légzsák, a parkolásérzékelők, a visszapillantó kamera, a személyre szabható digitális műszerek és az infotainment rendszer hangvezérlése.
„Az M jelvény azoknak szól, akik nagy teljesítményt és kiváló kiválóságot élveznek. Az új BMW M5 versennyel megerősítjük teljesítményportfoliónkat Indiában. Az új M5 versenyt páratlan teljesítményre tervezték és tervezték, és ötvözi az üzleti szedán mindennapi használhatóságát a verhetetlen sportautó -dinamikával ” – mondja Vikram Pawah, a BMW Group India elnöke.

Az új BMW M5 -nek néhány német rivális társával kell megküzdenie Indiában. Ezek közé tartozik az Audi RS7, a Mercedes-AMG GT 63 S, amelyek hasonló teljesítményt és luxust kínálnak. És ott van a Porsche Panamera Turbo, amelyet alig kell bemutatni, és a világ legjobb nagyteljesítményű négyajtós luxus szedánjainak listáján szerepel.

Az ex-bemutatóterem 1,62 milliós árcédulájával az M5 nem mindenkinek való. De ha megengedheti magának, hogy vásároljon egyet, az autó minden egyes rúpiát megér.