Electric Storm: Itt a jövő

Electric Storm: Itt a jövő

24 September 2021 0 Von admin

Az e-tron 55 quattro-val az Audi csúcstechnológiájú, csúcsminőségű elektromos mobilitást hoz Indiába.

Mint valaki, aki a megélhetés kedvéért ír az autókról, néha elgondolkodom azon, hogy a dolgok hogyan hullhattak szakadékba; úgy tűnik, hogy sok autóújságíró ugyanazokat a régi közhelyeket írja és írja át, újra dolgozva ugyanazokat a fáradt régi sorokat, hogy illeszkedjenek az új autókhoz. Meglehetősen kevés mellkasi puffanással és bravúrral. Azok számára, akik szívesen ábrázolják „az autós újságírás kemény embere” arculatát, divat a panaszok a kézi sebességváltó elmulasztása miatt, amely látszólag jobb irányítást biztosít, mint bármely automata. A patkó, rakétafiú közúti tesztelők általában elutasítják a blokkolásgátló fékeket és a tapadásgátlót, mint pusztán a gyorsabb haladás és az oldalirányú akadályokat. És akkor ott van a motorokkal kapcsolatos retorika. Mi hackerek szeretünk motorokról írni; a sikoltozó, nagy fordulatszámú V6-ok és az üvöltő, turbós V8-asok dicsőségében gyönyörködünk. Elutasítjuk a soros négyeseket, mint egy kicsit munkásosztályt, és természetesen imádjuk a V12-eseket a teljesítmény oltárán. És ezzel el is érkeztünk az új Audi e-tron 55 quattro-hoz. Mert egyszerűen nincs motorja. Egyik sem.

Audi e-tron 55 quattro: Kitartási teszt

Az 5 üléses e-tron teljesen elektromos SUV-nak nincs belső égésű motorja a motorháztető alatt, de nem egy, hanem két villanymotor van-egy-egy az első és a hátsó tengelyhez-a kombinált csúcsteljesítmény érdekében 300 kW (402 lóerő) és 664 Nm nyomaték. Bárki, aki valaha is azt hitte, hogy az elektromos autók valószínűleg kissé unalmasak és kissé lassúak, be kell lépnie az e-tron 55-be, be kell állítania „dinamikus” módba, és le kell állítania a gázkart; a gyorsulás azonnali és nyakig érő, és kissé megdöbbentő, amikor először tapasztalja.

Mindannyian olvastunk arról, hogy az elektromos motorok hogyan termelnek teljes zsírtartalmú nyomatékot rögtön a kezdetektől, de az e-tron dinamikus üzemmódban történő kis sebességű gyorsulása még mindig meglepett. A villanymotorok egy sebességű, fix arányú sebességváltón keresztül továbbítják az energiát mind a négy keréknek, az Audi pedig 5,7 másodperces nulla és 100 km / h közötti időt állít, bár az e-tron 55 valóban gyorsabbnak érzi magát ennél. A végsebesség állítólag 200 km / h, és bár csak 140-150 körül tettem, biztos vagyok benne, hogy az iker elektromos motorok eléggé képesek az e-tron 55 (ami közel 2500 kiló, tehát nem éppen könnyű) nyomására. Az e-tron 55 elektromos motorjait 95 kWh lítium-ion akkumulátor táplálja, és a jármű vezetési módjától függően a maximális hatótáv 359-484 km között lehet. Hajtsa le dinamikus módban a lábát lefelé, és a hatótávolság elég gyorsan csökken. Feltételezem, hogy az e-tron kényelmi vagy hatékonysági módban való tartása jobb lehet azoknak, akik szorongástól szenvednek, és segít abban, hogy a teljesítmény mindkét módban még mindig lenyűgöző legyen.

Egy 11 kW-os hálózati töltővel az e-tron 8,5 óra alatt tölthető fel 80 százalékra, vagy megkérheti az Audi-t, hogy telepítsen egy 22 kW-os váltakozó áramú gyorstöltőt otthonába vagy irodájába, ami 80 százalékos töltést biztosít 4,5 perc alatt. órák. A sokkal gyorsabb töltés érdekében az e-tron 55 csatlakoztatható egy DC gyorstöltőhöz; A Tata Power egy olyan cég, amely országszerte 25 kW és 50 kW teljesítményű gyorstöltő hálózatot állít fel, és ezek körülbelül két órára csökkentik az e-tron töltési idejét.

Az alacsony és közepes sebességű gyors gyorsulás mellett a SUV másik figyelemre méltó tulajdonsága a nyugalom, a menetminőség és a kezelhetőség. Végül is ez egy nagy, nehéz terepjáró, de az e-tron elég jól megy, ha erősen nyomják a kanyarokat. A 20 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákon és adaptív légrugózással az e-tron továbbra is meglehetősen feszes és kompozit marad, és szabványos útvizsgálati manővereket hajt végre, mint például a gyors sávváltás és a nagy sebességű kanyarodás. A légrugózás nagyon rugalmas, kényelmes menetet kínál, és az e-tron nem zavarja a sebességütközésektől, kátyúktól stb. Ugyanakkor az alváz és a felfüggesztés is magas szintű dinamikus teljesítményt nyújt, magabiztosságot nyújtó kezelhetőséggel nagyobb sebességnél, amelyek egy része a jármű quattro elektromos összkerékhajtásának tulajdonítható.

Audi e-tron 55 quattro: Kitartási teszt

Az autó is nagyon -nagyon csendes; ritka időnként csak halk nyafogás hallatszik, amelyet legtöbbször alig lehet észrevenni. A jármű súlya azonban megmutatkozik a nagy sebességből történő erős fékezés során, amikor az e-tron kissé bólogat és dől. Még mindig könnyen vezérelhető határozott kézzel a kormánykeréken, így nem kell aggódnia. Összességében az e-tron 55 megnyugtatóan viselkedik, mint egy hagyományos IC-motoros Audi SUV, hasonló menet- és kezelhetőségi jellemzőkkel, így nem lesz EV-specifikus tanulási görbe azok számára, akik először vezetnek e-tront.

Az e-tron belső tereit is ismerni fogja mindenki, aki korábban az Audi bármelyik nagy terepjárójával közlekedett. A kabin plüss és luxus, öt felnőtt számára elegendő hely. Sötét bőr kárpitozás, szálcsiszolt fém burkolat, elektromosan állítható első ülések és az Audi nagyon hasznos „virtuális pilótafülke” teljesen digitális műszerfala heads-up kijelzővel, mind ismerős. Az e-tron fokozza az infotainment rendszert, két érintőképernyővel (kissé szögben a vezető felé), amelyek lehetővé teszik az autó sokféle beállításának testreszabását és a klímaberendezés beállítását.

Audi Interior
belső

A 16 hangszórós, 705 wattos Bang & Olufsen zenei rendszer különösen jól működik, és az egyedi formájú sebességváltó szintje jól néz ki. Az indiai specifikációjú e-tron 55 hagyományos visszapillantó tükröket kap (az itt látható képeken látható visszapillantó kamera alapú rendszer helyett), de kapunk Audi előrejelző kanyarfényeit és „digitális mátrix LED” fényszóróit, amelyek nem csak nagyon erős, de képes animált fénysorozatok kivetítésére is. Nem volt alkalmam éjszaka vezetni az e-tront, így ezt nem tapasztalhattam meg első kézből, de talán legközelebb.

Az e-tron 55 quattro-t a karcsúbb, kissé stílusosabb testvérével, az e-tron Sportback 55 quattro-val együtt (mindkettő mechanikailag hasonló, és hasonló szintű hatótávolságot és teljesítményt kínálnak) a hónap végén indítják Indiában. Az árakat még nem jelentették be, de valószínűleg 1,10-1,15 milliárd körül mozognak. Ami a versenyt illeti, az e-tronnak teljesen elektromos Jaguar I-Pace és Mercedes-Benz EQC áll rendelkezésére, amelyek ára körülbelül 1,04-1,12 millió Rs, és kínálata nagyjából hasonló a kínálathoz. e-tron 55-ös.

Az e-tron jól felkészült a versenyre. Az IC-motoros Audi unokatestvéreihez hasonlóan az e-tron egy nagy, jóképű, jól felépített terepjáró, amely készen áll arra, hogy tiszta szünetet tartson a múltból és felkarolja a jövőt. Valójában az Audi már bejelentette, hogy 2025 végén leállítja az új IC -motorok fejlesztését, és 10 év múlva, 2032 -re már csak elektromos járműveket értékesít.

A stílus, az utastér, a dinamikus teljesítmény, a tartomány és a mindennapi praktikum szép keverékével az Audi e-tron 55 quattro életképes, praktikus alternatíva a hagyományos, IC-motoros luxus SUV-khoz. A potenciális vásárlók, ha megtapasztalják az e-tron elektromos energiáját, soha nem akarnak visszatérni a benzin- vagy dízelmotorokhoz. Ami pedig az autóipari újságírókat illeti, egy teljesen új lexikont kell megtanulnunk, és el kell kezdenünk dolgozni egy új generációs klisén, amely képes működni az akkumulátorok és az elektromos motorok esetében. Nehéz élet ez, de valakinek meg kell tennie.

Audi e-tron 55 quattro

Akkumulátor 95 kWh lítium-ion; Teljesítmény 300kW;

Nyomaték 664 Nm; 0-100 km / h 5,7 másodperc;

Végsebesség 200 km / h; Hatótávolság 359-484 km

Ár Rs 1,15 crore (becsült)

Olvassa el; A Mercedes-Benz teljesen elektromos lesz 2030-ra