Bemutatták a Toyota Land Cruiser LC300 -at

Bemutatták a Toyota Land Cruiser LC300 -at

25 September 2021 0 Von admin

Valószínűleg ez a legikonikusabb név a 4×4-es autók világában. Ellentétben a szokásos, kerti változatú kereszteződésekkel, puha utakkal és városi terepjáró-wannabekkel, a Toyota Land Cruiser az igazi, négykerék-hajtású, folyók gázlására, dzsungeleken való átkelésre és hegyek meghódítására. Indiában a Land Cruiser különböző generációi 2002 óta szerepelnek a Toyota kínálatában, egészen tavalyig, amikor az új modellre való tekintettel megszűnt. Nos, ezt az új modellt – az LC300 -at – most mutatták be az interneten, és valószínű, hogy az év végéig megérkezik Indiába.


Az első dolog, ami feltűnik az új Land Cruiserben, az a stílusa. Ez frissítő eltérés az előző generációs modelltől. Még mindig felismerhetően Land Cruiser, de éles és tiszta új vonalakkal, kevésbé nyűgös és nagyon modern. A Toyota legújabb GA-F platformjára épülve az LC300 megtartja elődeinek a vázra épített szerkezetét, amely ideális a kemény terepjáró használathoz. A Toyota azonban 200 kilóval csökkentette a jármű súlyát anélkül, hogy veszélyeztetné a jármű puszta szívósságát és építési minőségét.
Az új Land Cruiser számos elektronikát is kap, ami javítja a jármű bárhová való eljutásának képességét; ott vannak az elektronikusan vezérelt felfüggesztés, terepfelügyelet és terepválasztó rendszerek, amelyek „olvassák” az útfelületet és automatikusan kapcsolják be a legmegfelelőbb vezetési módot. A kerékcsukló sokkal jobb, lehetővé téve az LC300 számára, hogy viszonylag könnyen elviselje az elképzelhető legdurvább terepjáró vezetést.


Világszerte az LC300 két duplaturbós V6-os motor közül választható-egy 415 lóerős 3,5 literes benzinmotorral és egy 309 lóerős 3,3 literes dízelmotorral-mindkettő alapfelszereltségéhez tartozik a 10 sebességes automata váltó. A motorok megfelelnek a legszigorúbb károsanyag -kibocsátási normáknak (természetesen a BS6 -nak is), és világszerte homologizálják a globális értékesítést. Az utastér fényűző szállást kínál akár hét utas számára, és olyan modern darabokat kínál, mint a nagy információs és szórakoztató érintőképernyő, a teljes okostelefon-kapcsolat és az opcionálisan elektromos hajtású csomagtérajtó.
Az első Land Cruiser 1951 -es bevezetése óta a Toyota világszerte több mint 10 millió darabot értékesített ezekből a strapabíró munkalovakból. A jármű jelentős mértékben hozzájárult a japán cég irigylésre méltó hírnevéhez világszerte, mint a legmegbízhatóbb SUV -k gyártója. A vita arról szól, hogy a Toyota az év végén vagy jövő év elején indítja útjára Indiában az új Land Cruisert. A közúti ár valószínűleg egy Crore-nál magasabb lesz, így az értékesítés korlátozott lesz. De ikonikus termékként növeli a ragyogást a Toyota -jelvény körül Indiában.