Az új Hyundai i20 N

Az új Hyundai i20 N

24 September 2021 0 Von admin

Az új Hyundai i20 N Line lehet a legszórakoztatóbb hot-hat Indiában

India az a föld, ahol a futásteljesítmény a király. Ez különösen igaz a ferdehátú szegmensre, ahol a vásárlók ki akarják préselni a maximális kilométerek számát minden csepp üzemanyagból, ami a tartályba kerül. Ez nem feltétlenül rossz dolog, de azt jelenti, hogy a teljesítményrajongók jórészt kimaradtak a hidegben. Néhány autógyártó jelképes erőfeszítéseket tett-ritkán-, hogy kissé felpezsdítse a hatchback szegmensben a dolgokat, de ezeknek a félszeg próbálkozásoknak a nagy része elmaradt. A gyártóknak nem volt meggyőződésük, hogy mindent bele kell adniuk – csak kisebb, növekvő teljesítménynövelést nyújtanak a teljesítményben és a teljesítményben -, az autórajongókat pedig egyszerűen nem győzték meg. Ez azonban változhat az új Hyundai i20 N Line bevezetésével.

Új Hyundai i20 N

Miért nem tud a Hyundai N Line-t csinálni, ha az európai autógyártók meg tudják csinálni teljesítményorientált AMG, RS, SVR és M autóikat? Persze, megtehetik, és meg is tették – az első N Line autót, az i30 N -t 2017 -ben dobták piacra Európában. Az N Line azóta más modellekkel is bővült, és több fejlesztés alatt áll. Az „N” a Hyundai high-tech K + F központjából, a dél-koreai Namyang-ból származik, ahol a vállalat autóit széles körben fejlesztik, valamint a legendás németországi Nürburgring Nordschleife-ből, ahol a vállalat európai műszaki központja található. Az N Line autóikkal a Hyundai célja, hogy magas szintű teljesítményt kínáljon elfogadható áron.

A Hyundai úgy véli, hogy itt az ideje, hogy hot hatch -t készítsen Indiának, mivel az indiai autópiac most egy kicsit érettebb, mint korábban. Remélhetőleg jelentős számú olyan autórajongó van, aki olyan autót szeretne, amelynek tüze van a hasában. Lépjen be az i20 N vonalba, amelyet 1,0 literes 3 hengeres turbófeltöltős benzinmotor hajt, amely 118 lóerőt és 172 Nm nyomatékot produkál. Ez a motor a Verna, a rendes (nem N vonal) i20 és a Venue, valamint az Aura és a Grand i10 modelleknél is kapható, bár alacsonyabb hangolási állapotban.

Be kell vallanunk, kissé kiábrándító, hogy a Hyundai első indiai N Line-autója nem kap olyan motort, amely magasabb hangulati állapotban van, mint inkább kerti változatú unokatestvérei. Még ha csak plusz 10-15 lóerős is lenne, az i20 N Line-t kicsit különlegesebbé tette volna. Nos, jövőre talán. De egyelőre az a jó, hogy a Hyundai más területeken is erőfeszítéseket tett, és az autó valóban másnak tűnik, mint a hagyományos i20. Az N Line autó figyelemre méltó különbségei közé tartozik az eltérő, agresszívabb elülső rész, a 16 hüvelykes könnyűfém keréktárcsák, az iker kipufogógáz-kilépők, az N Line-jelzés a hátsó ajtón, és kék, fehér és szürke változatokkal, kiemelkedő piros ékezetekkel első lökhárító és az oldalsó szoknyák. A piros autók nem kapják meg a külső piros ékezeteket, de piros hangsúlyokkal rendelkeznek az utastérben, amit minden más színű autó is kap.

Az i20 N Line módosításai nem korlátozódnak a kozmetikai javításokra; az N Line autó is szilárdabbá válik, áthangolt felfüggesztés a jobb kezelhetőség és a jobb sebességű kanyarodás érdekében, tárcsafékek mind a négy keréken a jobb fékezési erő érdekében (a normál i20-nak dobfékei vannak hátul), piros féknyergek elöl és sportosabb, hangosabb kipufogórendszer. Továbbra is azt szeretnénk, ha a Hyundai egy kicsit nagyobb teljesítményre hangolta volna ezt az 1,0 literes turbómotort-ezek a módosítások, bár mindegyik szép, valójában nem helyettesítik a nagyobb teljesítményt-, de legalább igyekeztek és a fene vigye el, amit tudunk.

Új Hyundai i20 N

Az i20 N Line indítógombjának megnyomásával a motor visszafogott morgással ébred fel, és enyhe utalást ad arra, hogy mi következik. Menjen egy üres útszakaszra, és fektesse le a fojtószelepet, és az N vonal szúrósan válaszol. A válasz nem azonnali-némi késés tapasztalható, amikor a turbó felpörög, és a kicsi, háromhengeres motor készen áll az állásra és a szállításra. De ha elkészült, a csomag tökéletesen működik, és tartós gyorsaságot biztosít. Az autó 7 sebességes duplakuplungos automata sebességváltója tökéletes harmóniában működik a motorral, gyorsan és határozottan kapcsol a lendület fenntartása érdekében. A DCT sebességváltót valójában a legjobb, ha a saját eszközeire bízza. Mindazonáltal azok számára, akik manuálisan akarnak váltani, ezt megteheti a kormánykerék mögé szerelt lapátokkal, vagy a sebességváltó gombot „S” állásba mozgatva, majd billenőkapcsolóként használva fel- és lekapcsoláshoz. A Hyundai azt állítja, hogy a nulla és a 100 km / h közötti idő 9,9 másodperc, ami szerintünk elérhető, és a végsebesség valószínűleg 190 km / óra körül lesz. A legtöbb vásárló valószínűleg elégedett lesz ezzel.

Menet közben az i20 N Line feszesnek és érzékenynek érzi magát. Taut, ahogy egy sportos ferdehátúnak kell. A kormányzás visszacsatolása jobb az átlagosnál; magabiztosan billentheti az autót a gyors kanyarokba, és érezheti, hogy a gumiabroncsok görcsösen tapadnak, miközben harcolnak az alulkormányzottság megakadályozása érdekében. A felfüggesztést – elöl a McPherson rugóstagokat és a hátsó torziós tengelyt – újrahangolták, és szilárdabbá tették az N Line számára. Elég jól működik, kompetens, nagy sebességű kezelést biztosít anélkül, hogy veszélyeztetné a menetminőséget. Igen, mindkét fronton működik, kezeli az ütéseket és a nyomvonalakat, és biztosítja a karcsú, feszes kezelési válaszokat, amelyeknek a forró sraffozásnak kell lennie. Természetesen az N Line egy sor elektronikával is fel van szerelve, amelyek csendben dolgoznak a színfalak mögött, hogy elkerüljék a bajt; vannak blokkolásgátló fékek (ABS) elektronikus fékerő-elosztással (EBD) és elektronikus stabilitás-szabályozó (ESC), ami mindenképpen jó.

Az i20 N Line utastere szép és sportos, piros varrásokkal és csövekkel a fekete kárpiton, sportosan kinéző piros ékezetekkel a sebességváltó gombján, az AC vezérlőkön és az ajtózsebeken. A műszerfal teljesen digitális, könnyen olvasható még erős napsütésben is, és nagyon jól működik. Az AC -nek vannak fizikai vezérlői. Van egy 7 hangszórós Bose hangrendszer az infotainment számára, és egy nagy, központilag szerelt 10,25 hüvelykes színes érintőképernyő, egyszerű menükészlettel, nem kényes, egyszerű és könnyen kezelhető, ilyeneknek kell lenniük. Ott van az elkerülhetetlen Apple CarPlay és Android Auto is azok számára, akiknek telefonjukat az autójukhoz kell csatlakoztatniuk.

Új Hyundai i20 N

Magasabb emberek azt tapasztalhatják, hogy a fejtér kissé korlátozott. Ennek ellenére az N Line utastere egyébként kellemes hely a tartózkodáshoz-az elöl manuálisan állítható ülések meglehetősen tágasak és kényelmesek. Ugyanakkor a hátsó pad ideálisan alkalmas két felnőtt számára, bár rövidebb utakra hármat be lehet szorítani. A csomagtartó elegendő néhány közepes méretű bőröndhöz és talán néhány puha táskához. Nagyfokú kifinomultság, kiváló minőségű anyagok, jó illeszkedés és kivitelezés-biztosan nem bánjuk, ha hosszú utakat teszünk meg az N Line-on.

A Hyundai erős motorsport -kapcsolattal rendelkezik (a cég 2019 -ben és 2020 -ban nyerte el a konstruktőri címeket a WRC -ben, ami nem jelent komoly teljesítményt). Nagyon illő, hogy most indították el az i20 N Line -t Indiában. Igaz, az autó nem éppen az utolsó szó a nagy teljesítményben. A Hyundai egyes piacain kínált i20 N 1,6 literes, 200 lóerős, turbófeltöltős motort kap, ami 230 km / h végsebességre tolja az autót. De itt igazán az számít, hogy a Hyundai felismeri, hogy Indiában nagy teljesítményű autókra van szükség-ésszerű árú, viszonylag hozzáférhető autókra, amelyeket a rajongók valójában megvásárolhatnak, nem pedig csak álmodozhatnak. Ebben az összefüggésben az i20 N Line jó kezdet. Az árak 9,84 millió rubeltől kezdődnek a belépő modelleknél, a csúcsminőségű változatnál pedig 11,90 millió forintnál. És ez jó üzlet azoknak, akik olyan adrenalinra vágynak, amit csak egy jól válogatott hot-hatch tud nyújtani.

Olvassa el; A Hyundai bejelentette az új i20 N Line Hatch Indiát