Az új Audi S5 megdöbbentő

Az új Audi S5 megdöbbentő

25 September 2021 0 Von admin

Az új Audi S5 szimbolizálja a német autógyártók azon gondolkodását, hogy az indiai autópiacnak erős adag aszfalt-aprító lóerőre és gumiabroncs-teljesítményre van szüksége.

Az év elején a Mercedes-Benz piacra dobta a 301 lóerős A 35 AMG-t, a BMW pedig elengedte magát a még erősebb M340i-vel, amely lenyűgöző 374 lóerős. Most az Audi piacra dobta az agresszív sörtékkel teli autót, és törekszik arra, hogy éreztesse jelenlétét a nagy teljesítményű szedánok szegmensében. Tedd le a fojtószelepet, és az S5 eksztázisban sikoltozik, elképesztő ütemben száguldva a horizont felé. Az S5 turbófeltöltős 3,0 literes V6 TFSI benzinmotorja 354 LE és 500 Nm nyomatékot produkál; ez egy motor vicsorgó, üvöltöző állata, aki megerőlteti magát, hogy elengedjék a pórázt, és hagyják elvadulni. A puszta gazdagsága miatt az S5 mámorító, addiktív élményt nyújt, ami miatt még többet kell fájnia.

Az S5 quattro állandó összkerékhajtással van felszerelve, hátul elfogult 40:60 elülső/hátsó nyomatékeloszlással normál vezetési körülmények között. A motor mind a négy kerékre továbbítja erejét egy 8 sebességes Tiptronic sebességváltón keresztül, amely gyors, sima és tökéletesen illeszkedik az erős V6-hoz. A nulla és a 100 km / óra közötti sebesség mindössze 4,8 másodperc, a végsebesség pedig 250 km / h. Természetesen a végsebesség a legtöbb vezetési körülmény között csak tudományos érdeklődésre tarthat számot, és ritkán érhető el utunkon, de az S5 gyorsulása végtelenül szórakoztató; azon kapod magad, hogy lehetőségeket keresel a lassításra, csak hogy újra-és újra és újra-leállítsd a gázkart, és hallgasd az Audi hathengeres motorjának orgazmusos sikoltozását, mivel ez háromszámjegyű sebességre hajtja az autót .

Statikus fotóSzín: Turbókék

A quattro AWD mellett az S5 mindkét végén kifinomult többkaros felfüggesztéssel van felszerelve, feszes és alapos a kanyarodáshoz. Míg a quattro AWD rendszer normál vezetési körülmények között az erő 60 százalékát a hátsó kerekekre küldi, az autó önzáró középső differenciálművel van felszerelve. A teljesítmény akár 70 % -át elülsőre, vagy akár 85 % -át hátra tudja küldeni, ha mindkét végén csúszást észlel, így az autó nagyon biztos lehet még trükkös körülmények között is. Ezen kívül van elektronikus stabilizációs vezérlés és ragadós, alacsony profilú Bridgestone Potenza burkolatú 19 colos könnyűfém keréktárcsák, amelyek mindegyike biztosítja, hogy az S5 piócaszerű tapadást kínál a gyors kanyarok körül.

Egy sor gyors, 90 fokos bal és jobb sarok körül az MW távoli titkos teszthelyén, az NCR-ben, amely általában a nap nagy részében elhagyatott, olyan erősen nyomtam az S5-öt, amennyire mertem, de alig sikerült csipogást vált ki a gumikból, ami egyszerűen nem volt hajlandó elengedni. A fékek élesnek és érzékenynek érzik magukat, lehetővé téve a késői kanyarodást a kanyaroknál, amit az S5 sebészi szikével farag, majd a turbó V6 nyújtja a könyörtelen gyorsulást, miközben élvezheti operai szopránját. Nagy kár, hogy az embernek közel 80 millió forintot kell költenie ahhoz, hogy élvezze az ilyen autós bravúrt, és a sofőrök túlnyomó része természetesen soha nem fogja megtapasztalni az S5 -öt. Az élet nem igazságos. Statikus fotóSzín: Turbókék

Az S5 ötvözi a teljesítményt a stílusos megjelenéssel. Amint a képeken is látható, éles, magabiztos vonalakkal, izmos karosszériával és agresszív, alacsony hajlítással van megáldva, amely teljesen illik az autóhoz. A festés különösen vonzó kék árnyalat, tökéletesen ellensúlyozza a grafitszürke színű könnyűfém keréktárcsák és a matt felületű fémborítás finom, visszafogott használata az ablakkereteken, az első rácson, valamint az első és hátsó lökhárítókon. A még sportosabb RS unokatestvérei nyomdokaiba lépve az S5 Sportback feszesen és feszesen tartja, mint egy profi sportoló, csúcs fizikai állapotban. Ránéz, és tudja, hogy ez üzletet jelent.

Az S5 utastere ismét kivételesen jól összerakott, magas szintű illeszkedéssel és kivitelezéssel, valamint kiváló minőségű anyagokkal. A bőr/Alcantara ülések fantasztikusan néznek ki és nagyon kényelmesek, bár az utastér csak négy felnőtt számára alkalmas; a sebességváltó alagút megeszi a hátsó teret, és egy ötödik utast a hátsó padba szorítani kihívás. Ismét ez a járművezetőre összpontosító autó, és a pilótafülke a szakma legjobbjai közé tartozik, teljesen állítható üléssel, vaskos kormánykerékkel, az Audi nagyon hasznos és konfigurálható „virtuális pilótafülke” digitális műszereivel, egyszerű okostelefon-csatlakoztathatóságával, és intuitív, könnyen használható infotainment rendszer. Pilótafülke

Számos vezetési mód létezik, amelyek megváltoztatják az autó viselkedését az Ön hangulatának megfelelően, bár be kell vallanom, hogy „dinamikus” állapotba helyeztem, és ott hagytam. És bár biztos vagyok benne, hogy ez fantasztikusan hangzik, én sem foglalkoztam az S5 csúcsminőségű, 19 hangszórós Bang & Olufsen hangrendszerével; számomra az S5 turbós hathengeres hangzása jobb, mint bármelyik rockzenekar, akit érdekel.

Az Audi S5 Sportback ex-bemutatótermi ára 79 ezer rúpia, de az általa kínált sztratoszférikus teljesítményszint mellett megéri az árát. Minden alkalommal, amikor vezet, és a gázkart a padlóra zúzza, az S5 alternatív valóságba szállít – olyanba, ahol az utak mindig szélesek, simaak és üresek, ahol nincsenek sebességkorlátozások, és ahol egy német V6 felülmúlja Bachot és Beethoven. Az S5 valóban látványos, és ez minden.