Az M&M bemutatja a Bolero Neo -t

Az M&M bemutatja a Bolero Neo -t

25 September 2021 0 Von admin

Az M&M, amely tavaly nagy sikert aratott az új Thar SUV -val, most piacra dobta a Bolero Neo -t, a korábbi TUV300 újragondolt és frissített verzióját. Hatékonyan masszív, megfizethető és kompakt, többfunkciós jármű, amely akár hét embert is el tud helyezni, a Bolero Neo-t a Mahindra 1,5 literes „mHawk” dízelmotorja hajtja, amely 100 lóerőt és 260 Nm nyomatékot produkál. Az ötfokozatú kézi sebességváltó minden változatban alapfelszereltség, míg a csúcskategóriás N10 változat 17,8 cm-es érintőképernyős információs és szórakoztató rendszert kap Bluetooth és USB csatlakozással.

A Bolero Neo, amely megosztja alvázát a Mahindra Thar-val, hosszú listát kap a biztonsági készletről, amely kettős légzsákokat, blokkolásgátló fékeket (ABS) elektronikus fékerő-elosztással (EBD), kanyarfék-vezérlést és ISOFIX gyermekülés-rögzítéseket tartalmaz. A belső tereket Pininfarina (az olasz autóipari tervező és kocsiépítő, amelyet a Mahindra 2015-ben vásárolt) tervezte, és kiváló minőségű műanyagból és szövetkárpitból áll. Állítható dőlésszögű kormány, állítható magasságú vezetőülés, a második és harmadik üléssor pedig összecsukható, ami szükség esetén növeli a csomagtér helyét.

„Az új Bolero Neo tervezése, teljesítménye és műszaki fejlesztései modern terepjáróvá teszik a rettenthetetlen fiatal Indiát”-mondja Veejay Nakra, az M&M Ltd. autóipari részlegének vezérigazgatója. Az mHawk dízelmotor és a több terepjáró technológiája alkalmassá teszi durva terepen is ”-teszi hozzá a vállalat globális termékfejlesztési vezetője, Velusamy R.

A Bolero Neo olyan csúcstechnológiás bitekkel is rendelkezik, mint a sebességtartó automatika, a vezetői információs rendszer, a hangüzenetküldő rendszer, az elektronikus stop-start rendszer, amely segít az üzemanyag-hatékonyság javításában, a tolatássegítő rendszer a könnyebb parkolási manőverekhez és még egy „kék” A Sense mobilalkalmazása, amely lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy nyomon kövesse a járművet. A 7 üléses kompakt (4 méternél kisebb) SUV már kapható az ország összes Mahindra márkakereskedésében, a bemutatóterem ex-ára 8,48 millió rúpia az alapszintű modellnél.

Indiában ezen az áron nincs más karosszéria a vázon (amely a terepjáró használatra alkalmasabb a monokokk építéshez képest). A Neo csak hátsókerék-meghajtású, és a 4WD nem áll rendelkezésre, de a csúcsminőségű N10 változat kézzel zárható differenciálműve egy kis terepjáró képességet biztosít. Ennélfogva azoknak, akik komoly 7 személyes ülőkocsit keresnek, amely képes haladni a rossz, törött utakon, mindenképpen alaposabban meg kell vizsgálniuk a Bolero Neo-t.