Az Audi bemutatja az RS 5 Sportback modellt

Az Audi bemutatja az RS 5 Sportback modellt

24 September 2021 0 Von admin

A teljesítményautó-rajongók nyálcsorognak az Audi RS-jelvényének láttán-az RS 5 és az RS 7 minden kétséget kizáróan a legszebb négyajtós szuperautók, amelyek valaha is előkerültek Németországból. És most az Audi Indiában piacra dobta az új RS 5-öt, amelyet 2,9 literes turbófeltöltős hathengeres motor hajt, amely hatalmas 450 lóerőt és 600 Nm nyomatékot produkál.

Az Audi quattro állandó összkerékhajtásnak köszönhetően, amely hatalmas tapadást biztosít az RS 5-nek, az autó mindössze 3,9 másodperc alatt gyorsul 100-ról 100 km / órára (ehhez képest a V10-motoros Audi R8 0-100-as ideje 3,2 másodperc! ). A végsebesség elektronikusan korlátozott 250 km / h.

Az új kiadás érdekességei közé tartozik két RS vezetési mód, az RS sportfutómű, a mátrixos LED fényszórók dinamikus irányjelzőkkel és a quattro AWD önzáró középső differenciálművel. Az RS 5 az Audi „virtuális pilótafülkéje” legújabb digitális iterációját és érintőképernyős infotainment rendszerét, az első ülések masszázsfunkcióját, a háromzónás klímaberendezést és az Alcantara bőrkárpitot is megkapja. Az Audi 8 sebességes „Tiptronic” automata az RS 5 alapfelszereltségéhez tartozik, csakúgy, mint az elektromechanikus szervokormány, a 19 hüvelykes könnyűfém keréktárcsák és a hatdugattyús féknyergek elöl, RS jelzéssel.

„Az Audi RS 5 először érkezik Indiába Sportbackként. Ez egy fantasztikus, sokoldalú eszköz, amely az agresszív stílus, a szívdobogtató teljesítmény és a fényűző luxus megfelelő keverékéből épül fel, és óriási vonzerőt fog szerezni az indiai teljesítményautók vásárlóihoz ”-mondja Balbir Singh Dhillon, az Audi India vezetője .

Valójában az RS 5 azon ritka, nagy teljesítményű autók egyike, amelyek szinte tökéletes keverékét kínálják az extrém menetdinamikának és a mindennapi használat praktikájának. Az Audi CBU importként hozza Indiába az autót. Ára 1,04 millió Rs volt, ex-showroom. A cég szerint a bevezető ár hamarosan emelkedhet.

Az RS 5 versenyében szerepelnek a Porsche 718 Cayman és Boxster modellek, valamint a hamarosan megjelenő BMW M3. Ez az Audi ötödik indítása Indiában 2021 -ben, és a cég szerint ez még nem készült el; „Bízunk benne, hogy felpezsdítjük a teljesítményű autók iránti étvágyat – tarts velünk, ha még több akciót kívánunk az Audi márkától Indiában” – mondja Dhillon.