Az 5 legjobb VPN, amely megvédi személyes adatait online (2021 -es kiadás)

Az 5 legjobb VPN, amely megvédi személyes adatait online (2021 -es kiadás)

20 Mai 2021 0 Von admin

A legjobb virtuális magánhálózatokat keresi az online biztonság érdekében? A piac tele van lehetőségekkel, de csak kevesen tudnak valóban betartani a tartós anonimitás ígéreteit. Kemény munkát végeztünk érted, és áttekintjük az öt legjobb VPN -szolgáltatót a pénzedért és a nyugalmadért.

A legjobb VPN -ek

Elmúltak azok az idők, amikor az átlagember figyelmen kívül hagyhatja a kiberbiztonságot. Legyen szó internetes szolgáltatók leskelődéséről, kormányok túllépéséről vagy a környéken barátságtalan hackerekről, mindenkinek köze van ahhoz, hogy az online adatvédelem egy kicsit kevésbé legyen privát. De a legjobb virtuális magánhálózatokkal az Ön oldalán titkosíthatja adatait, és névtelenné teheti internetes tevékenységét. Ez lényegében láthatatlanná tesz téged letöltés, streamelés, böngészés és csevegés közben.

Maradjon, mert megmutatjuk, milyen egyszerű az első lépések a megfelelő VPN használatával.

Az adatvédelmi probléma

Az internetszolgáltatója bármit, amit online tesz, naplózhat és tesz is, majd eladja ezt az információt a hirdetőknek vagy bárkinek, aki az ajánlattételi asztalnál ül. Ez azt jelenti, hogy tudnia kell, milyen webhelyeket keres fel, mennyi ideig tartózkodik ott, mit lát, és kitalálni, hogy mit szeret. Bármi, ami a böngészőbe kerül, és bármi, amit online végez, beleértve a lakcímét, telefonszámát és bármit, amit a számítógépbe tesz, nem tekinthető privátnak.

Az alapvető állítás az, hogy az internetszolgáltatók lehetővé teszik az információk továbbítását és fogadását, és így nyereségre használhatják. Ez természetesen a magánélet masszív megsértése, de ez csak a digitális kor üzleti tevékenységének költsége, ami a döntéshozókat és a lobbistákat illeti.

Ezen túlmenően, Ajit Pai hatékony nettó semlegességének visszavonásával az ajtó nyitva áll azok előtt az internetszolgáltatók előtt, amelyek internetes gyorshálózatot tolnak. Ha nem ismeri ezt a kifejezést, képzelje el, hogy az internetszolgáltatója különböző díjakat számít fel Önnek az online szándéka alapján. Facebook? Ez extra havi díj. Elegendő sávszélességet szeretne a HD Netflix streamekhez? Igen, ezért is fizetnie kell – túl azon, amit már a Netflixnek fizet, a rendszerindításhoz.

Úgy hangzik, mint egy kukatűz, igaz? Nos, szerencsére, tehetünk ellene valamit: névtelenítsük internetkapcsolatunkat egy virtuális magánhálózattal.

Mi az a VPN?

Először is, mi az a VPN? A legegyszerűbben fogalmazva, ez egy kiberbiztonsági eszköz, amelyet a számítógépére, okostelefonjára, útválasztójára, játékkonzoljára és más internethez csatlakoztatott eszközökre telepített alkalmazásokon keresztül telepíthet. Bár a különböző VPN -ek különböző funkciókkal rendelkeznek, mindegyik ugyanazt a két alapvető szolgáltatást kínálja:

  1. Az adatfolyam minden csomagját törhetetlen titkosítási kódrétegbe csomagolja, és;
  2. Útirányítása egy biztonságos szerveren keresztül, amely (fizikailag vagy virtuálisan) máshol található, mint ahol Ön van.

Miért előnyös ez? A titkosítás szinte lehetetlenné teszi az internetkapcsolat feltörését nyers erővel. Komolyan, ez nem üres marketing BS. A legjobb 256 bites AES titkosítási titkosítás, amely mindenütt megtalálható a legjobb virtuális magánhálózatokban, végtelenül összetett; nincs elegendő számítási teljesítmény a Föld bolygón az áttöréshez.

Hamisítás magyarázata

Mivel biztonságos kapcsolatot hoz létre a számítógépe és a VPN -kiszolgáló között, potenciálisan továbbíthatja adatait a világ bármely pontján. Az egyetlen dolog, amit az internetszolgáltatója lát, az elrontott hülyeségek folyamata a nagy titkosítás miatt. Mivel a titkosításnak sok törvényes felhasználási módja van, mint például a bankok és a biztonságos fizetési portálok, kénytelenek zöld utat adni a forgalomnak.

Amint az adatok elérték a VPN -kiszolgálót, újratöltődnek egy új IP -címmel, amely megfelel a szerver helyének. A londoni szerverhez való csatlakozás például lehetővé tenné, hogy britként passzoljon az Egyesült Királyságban található webhelyek tekintetében. Így azonnal hozzáférhet az általában exkluzív tartalmakhoz, például a BBC iPlayerhez anélkül, hogy elhagyná otthonát. Ez olyan, mint egy digitális útlevél hamisítása, amely lehetővé teszi, hogy a szabad és nyílt internetet úgy fedezze fel, ahogyan azt tervezték. Más szóval, megteheti tegyen úgy, mintha egy másik országban lenne online egy gombnyomásra.

Annyi biztos, hogy a VPN lehetővé teszi, hogy külföldi Netflix -könyvtárakat nézzen, játszhasson játékszervereken szerte a világon, vagy regionális exkluzív ajánlatokat tegyen online. A kapcsolat titkosítása és az IP -cím elrejtése (más néven „hamisítás”) azonban sokkal fontosabb alkalmazásokat tartalmaz.

Hogyan őrizheti meg biztonságát az online névtelenség?

Az új IP -címet a legtöbb esetben megosztják bárkivel, aki ugyanazt a VPN -kiszolgálót használja, mint Ön. Ez lényegében anonimizálja a forgalmat, mivel nincs mit megkülönböztetni mások százaitól vagy ezreitől. És mivel a kibertámadások túlnyomó többsége az Ön IP -címére támaszkodik, ez óriási ahhoz, hogy online lefedje a seggét.

Rendkívül jól működik az ISP hidegkövetésének leállítására is. Ők és senki más nem láthatják, ki vagy, vagy mit csinálsz a hálózatukon. Igen, az internetszolgáltatója továbbra is visszafojthatja Önt, ha túllépi a sávszélességi kvótát. De ők nem tenné képes lesz visszafojtani, mert az Ön önkormányzata nem szereti a blogján közzétett politikai kritikákat. Hasonlóképpen, az internetszolgáltatók nem fizethetnek túl sokat a „túl sok” 4K streamingért, mert fogalmuk sincs, hogy mit is csinálnak; kötelesek megadni Önnek a kétely hasznát.

(Szkeptikus az utolsó rész kapcsán? Képzelje el, ha „minden esetre” megfojtanák, mondjuk a Bank of America vagy a Goldman Sachs titkosított forgalmát. El tudja képzelni, milyen jogi következményekkel jár egy ilyen pénzügyi óriás feldühítése? Igen, ez nem a legtöbb internetszolgáltató. foglalkozni akar – és a VPN -k ezt a valóságot az Ön javára játsszák.)

Hogyan válasszuk ki a megfelelő VPN -t

A VPN -ek nem mind egyenlők. Bár azt állíthatják, hogy titkosítást kínálnak titkosítással, továbbra is naplózhatják a használati metaadatokat, majd megfordulhatnak, és olyan gyorsan profitálhatnak belőle, mint egy internetszolgáltató. Annak elkerülése érdekében, hogy pontosan ugyanaz a probléma merüljön fel, mint az ideges internetszolgáltatónál, szüksége van egy VPN -re, amely kifejezetten nem naplózza az adatait. Ez azt jelenti, hogy nincs nyilvántartásuk arról, amit csinál. Még akkor is, ha valami illegális cselekedetet tenne, például letöltene egy BitTorrent -et, vagy meglátogatna egy olyan webhelyet, amelyet a drakonikus hatóságok „nem biztonságosnak” ítélnek, a VPN -nek nincs nyilvántartása az Ön tevékenységéről, ezért nem mondhatják el senkinek. A ti névtelen böngészés, így nem igazán biztonságos a naplózás nélküli garancia nélkül.

Vigyázzon az ingyenes és vázlatos minőségű VPN-k elkerülésére is. A naplózási házirendjük gyakran vicc, ha egyáltalán létezik, és titkosítási módszereik elavultak vagy veszélyeztetettek lehetnek. Vannak olyan proxyszolgáltatások is, amelyek VPN -nek álcázzák magukat, de nem tesznek mást, mint az adatok átirányítását a nem biztonságos szervereken keresztül, miközben hirdetésekkel bombázzák Önt útközben.

A magánélet mellett az alacsony minőségű szolgáltatók gyakran rossz teljesítményt nyújtanak. A megnövekedett várakozási idő, a kapcsolat megszakadása és az alkalmazások összeomlása mind jellemző az úgynevezett „ingyenes” VPN-eknél. Ne feledje a régi internetes mondást: ha ingyenes, akkor TE vagy a termék. Ha egy VPN nem kér díjat, akkor más módon keresi meg a pénzét. És fogadhat arra, hogy a nyereség nagy részét nem fektetik újra szerverinfrastruktúrájukba, vagy más módon nem javítják termékeik felhasználói élményét.

Az 5 legjobb virtuális magánhálózat a piacon

Nehéz megmondani, hogy melyik a legjobb VPN -szolgáltató egy adott felhasználó számára. Végtére is, az eszközt a feladathoz szeretné igazítani, és egyes szolgáltatók bizonyos területeken kiválóak, mások nem.

Ennek ellenére néhány egyértelmű nyertes derült ki az évek során, és óriási értéket kínálnak a legtöbb felhasználási esetnek. Az alábbiakban áttekintjük az öt legjobb virtuális magánhálózatot, így Ön döntheti el, hogy melyik a legmegfelelőbb az Ön igényeinek. Mindegyik kivételes magánéletet és teljesítményt kínál az árért, ezért ne stresszeljen túl sokat az egyik kiválasztásán!

1. NordVPN

NordVPN - a legjobb VPN

A NordVPN a VPN -ipar nagyapja, de ne tévesszen meg, ha azt hiszi, hogy a tegnapi technológia. Valójában nemrégiben piacra dobták a NordLynx néven ismert titkosítási módszert, amely törhetetlen 256 bites titkosítást és gyors, alacsony késleltetésű alagutat kínál.

Ezenkívül a NordVPN folyamatosan új szervereket vezet be, hogy világszerte több ember egyetlen kattintással hozzáférhessen a legjobb virtuális magánhálózati kapcsolatokhoz. Íráskor a hálózatuk 5400+ szervert tartalmaz 59 országban, bár ez a szám folyamatosan növekszik. Szintén a hálózatba süllyedt számos speciális szerver, amelyek felhasználási esetekre lettek optimalizálva, mint például a P2P fájlmegosztás, az anti-DDoS védelem, a Hagyma VPN-en keresztül a Dark Web feltérképezése Toron keresztül és még sok más.

Függetlenül attól, hogy mit csinál a NordVPN-vel, teljesen anonim módon teszi ezt a független auditált, naplózásmentes politikájuknak köszönhetően.

2. Surfshark

Surfshark - a legjobb VPN

A Surfshark viszonylag újdonsült a VPN -színtéren, de már most is hullámokat csapnak, mint a fogyasztók magánéletének egyik leghevesebb védelmezőjét a piacon. Természetesen néhány rendkívül tehetséges szolgáltató mellett áll, akik már jó ideje foglalkoznak a szakmával, így a Surfshark kicsit másképp teszi a dolgokat, hogy kiemelkedjenek.

Először is, nem korlátozzák az egy előfizetéssel létrehozható egyidejű kapcsolatok számát. Ez jól illeszkedik a Surfshark slash-rate árképzéséhez, amely nagyjából alulmúlja a többit. Ez nem jelenti azt, hogy kompromisszum van a biztonságban – éppen ellenkezőleg. Csak a Surfshark megszünteti az örökölt titkosítási protokollok sokaságát, mint például az SSTP, néhány modern, „csak működő” lehetőség, például az OpenVPN és a WireGuard javára.

A beépített intelligens DNS-sel és a 65 országban található 3200+ szerverükön végzett automatikus elhomályosítással könnyedén túljuthat a Netflix hírhedt proxy-tilalmán is. Nulla rönk, nulla szösz; csak egy sovány VPN, amelyben megbízhat.

3. ExpressVPN

ExpressVPN - a működő VPN

Az ExpressVPN sokáig a magánélet világa nehézsúlyú bajnoka volt. És valóban, ugyanolyan jó, mint valaha, ha nem jobb – csak egy kicsit drágább, mint a verseny, amely komoly előrelépéseket tett a felzárkózásban.

A prémium fizetése azonban valóban prémium szolgáltatást jelent. Egyetlen VPN sem állíthatja magát olyan gyorsnak, mint az ExpressVPN, így ideális a puffermentes játékhoz és streaminghez. Saját Lightway titkosítási protokolljuk bevezetésével az ExpressVPN magabiztosan bevonhatja a védelmet anélkül, hogy túlzott titkosítási költségekkel zavarná magát.

Mindhárom 3000+ szerverük 94 országban részesül a folyamatos karbantartásból, állandó sebességgel és lenyűgöző üzemidővel. Újabb bónusz? Az ExpressVPN könnyedén áthatol a kínai nagy tűzfalon. A csomagot szigorú, naplózásmentes szabályzat kerekíti fel.

4. CyberGhost

CyberGhost - a legjobb VPN

Minden VPN rendelkezik kiemelkedő funkcióval, és a CyberGhost számára kétségkívül elképesztően hatalmas hálózata. Komolyan, több mint 7000 szerver található 91 országban! Önnek mindent meg kell tennie, hogy eltávolítsa magát a VPN megbízható hálózati lefedettségéből.

A CyberGhost mérete ellenére is rendkívül felhasználóbarát. Még a VPN -újoncok is hatékonyan használhatják ezt a kiberbiztonsági eszközt, hogy egyetlen kattintással törhetetlen titkosítást hozzanak létre. Az ügyfélszolgálat gyors és barátságos, és büszkék az adatai kezelésének átláthatóságára. A bevált gyakorlataikat szilárd, naplózásmentes szabályzat rögzíti, így a Netflixet torrentezheti, csevegheti és csípheti.

5. IPVanish

IPVanish - a legjobb VPN

Az IPVanish a klasszikus VPN -megoldás geek számára, és jó okból megtartja hűséges követését. Könnyű VPN-alkalmazásai szépen telepíthetők olyan processzorkönnyű eszközökre, mint az Amazon Firestick, lehetővé téve a streaming munkamenetek teljes erejének felszabadítását. A világ több mint 75 helyén hamisíthat meg, hogy megkerülje a geoblokkokat, és elrejtse tevékenységét online a 256 bites AES titkosítással.

A sávszélesség vagy az adattípusok korlátozása nélkül az IPVanish rendkívül népszerű választás a torrenterek és a P2P fájlmegosztás más formái számára. Ez a szolgáltató már egy ideje létezik, és mindent megtett annak érdekében, hogy bizalomérzetet keltsen-ez a végső áru a mai magánélet-érzékeny környezetben. Naplózás nélküli.

A legjobb VPN: KÖVETKEZTETÉS

Ha idáig eljutottál az oldalon, gratulálok! Most már birtokában van a földnek, amikor a legjobb virtuális magánhálózatokról van szó. Áttekintettük a következetesen nagy szolgáltatókat; bármelyikük csodálatosan szolgálja az online tevékenységek elrejtését és biztonságát. Mondjon búcsút a kormányzati kémkedésnek, az internetszolgáltató-szabályozásnak és a nyers erőszakos hackelésnek, törhetetlen, katonai szintű titkosítással.

Használta ezek közül a VPN -eket? Milyen egyéb szolgáltatókra vállalhat személyes garanciát? Ossza meg velünk gondolatait az alábbi megjegyzésben.