Amikor a luxus elektromos lesz

Amikor a luxus elektromos lesz

25 September 2021 0 Von admin

A Mercedes EQS előírja a luxust és az elektromos mobilitást ötvöző szabványokat.

A Mercedes-Benz megérezte az autó szerelmeseinek, hogy milyenek és milyenek lesznek az autók, ha ötvözi az elektromos mobilitást a luxussal, amikor bemutatta az EQS-t, a teljesen elektromos luxus szedánt, amelyet még ebben az évben értékesíteni fognak Európában és Amerikában. Az autó része a német autógyártó elektromos mobilitási tervének, hogy a következő két évtizedben csak elektromos járművek lesznek a portfóliójában. Az EQS-t, amely a márka S-osztályú szegmensének része, extrém aerodinamikára tervezték. Az ellenállási együttható értéke mindössze 0,202, ami a világon a legalacsonyabb minden sorozatgyártású autó esetében. „Az EQS -t úgy tervezték, hogy még a legigényesebb ügyfeleink elvárásait is felülmúlja. Pontosan ezt kell tennie a Mercedesnek, hogy elnyerje a nevében az „S” betűt, mert ezt a betűt nem adjuk félvállról ”-mondja Ola Källenius, a Daimler AG és a Mercedes-Benz AG vezérigazgatója.

Az EQS új generációs elemeket használ, amelyek lényegesen nagyobb energiasűrűséggel és hasznos energiakapacitással rendelkeznek. Az új akkumulátorkezelő szoftver lehetővé teszi a távoli frissítést. Az akkumulátorok 385 kW teljesítményű elektromos motort működtetnek. A használt töltő típusától függően az akkumulátor 5–10 órát is igénybe vehet a teljes feltöltés során, így 770 km -es hatótávolságot biztosít. A DC gyorstöltő állomásokon akár 200 kW-ig is fel lehet tölteni mindössze 15 perc alatt, ami 300 km körüli hatótávolságra elegendő. A Mercedes egy erősebb, 560 kW -os motorváltozaton is dolgozik.

Az_új_EQS 8

A Mercedes szerint az EQS -vásárlók Európa -szerte több mint 200 000 töltőállomáshoz férnek hozzá. Ha és amikor az autó Indiába érkezik – és nincs hivatalos szava a cégtől, akkor a helyzet egészen más lesz. Az országban jelenleg csak mintegy 1800 működő töltőállomás található. A Tata Power, az elektromos töltési infrastruktúra egyik fő szereplője, jelenleg mintegy 400 töltőállomást üzemeltet 45 városban. A szám 2025 -re várhatóan 100 000 állomásra emelkedik 100 városban, de nem tudjuk, hogy ezek közül hány lesz gyorstöltő.

Bár az EQS klasszikus S-osztályú Mercedes, ami a kabinterületet és a luxusszabványokat illeti, más, teljesen elektromos architektúrára épül, mint az elektromos motorokra, nem pedig az IC-motorra. Az akkumulátor mellett új generációs Mercedes technológiával van felszerelve számos más területen is, beleértve az MBUX-ot (Mercedes-Benz User Experience), amely a járművel kapcsolatos összes adatot megjeleníti a műszerfal képernyőjén, és az AI-alapú navigációt, amely reagál dinamikusan valós időben a forgalmi viszonyok változásaihoz, és a leggyorsabb és legkényelmesebb útvonalat ábrázolja a vezető célpontjához.

MERCEDES EQS Belső

Nem meglepő, hogy a Mercedes az EQS -t „kivételesen intelligens járműnek” nevezi. Az autó mintegy 350 érzékelővel van felszerelve, amelyek számos információt rögzítenek, mint például a távolságok, a sebesség, a gyorsulás, a hőmérséklet, az ülésfoglaltság és még sok más. A fedélzeti számítógépek mesterséges intelligencia segítségével dolgozzák fel az információkat, amelyek idővel finomhangolják az autó viselkedését, hogy megfeleljenek a vezető szokásainak és követelményeinek.

Az autó egyik legszembetűnőbb része a masszív, 3 részes “Hyperscreen”, amely közvetlenül a pilótafülkén húzódik, és minden elképzelhető információt megjelenít az autóról, amelyet érdemes megnézni. Az érintőképernyő haptikus visszajelzést ad a képernyőn megjelenő vezérlők bármelyikének működtetésekor, a menüket és az almenüket pedig a környezetérzékenységre és az intuitív vezérlésre tervezték. Az EQS további figyelemre méltó csúcstechnológiai bitjei közé tartozik a hátsó tengely kormányzása (amely megkönnyíti a manőverezhetőséget alacsony sebességnél és a jobb kanyarodási stabilitást nagyobb sebességnél), az intelligens parkolási funkció, amely lehetővé teszi a sofőr számára, hogy okostelefonos alkalmazást használjon az autó parkolásához, és erőteljes új LED -es fényszórók (amelyek szükség esetén irányjelzőket és figyelmeztető szimbólumokat adhatnak az útra). Bizonyos országokban, ahol a törvény megengedi, az EQS teljesen autonóm önálló parkolást és önvezetést is kínál, ahol az autó képes lesz teljesen automatizált üzemmódban vezetni akár 60 km / h sebességgel.

Mercedes-EQ, EQS 580 4MATIC,

Annak érdekében, hogy kiterjessze a hatótávolságot, és minden utolsó mérföldet kihasználjon az akkumulátorokból, az EQS egy rendkívül optimalizált, háromszintű energia-visszanyerő rendszerrel rendelkezik, amely automatikusan figyelembe veszi a forgalmi körülményeket és a domborzatot, így minden esetben visszacsatolódik az akkumulátor. lassulás példája.

Az EQS két változatát jelentették be – az EQS 450+ és az EQS 580 4MATIC, 245 kW és 385 kW teljesítménnyel. A kevésbé erőteljes változat 6,2 másodpercet vesz igénybe, hogy nulláról 100 km / órára menjen. Az erősebb csak 4,3 másodperc alatt teszi meg, bár a végsebesség 210 km / h -ra korlátozódik mindkét modellnél. Az Egyesült Államokban 100 000 dollárra becsült kikiáltási árral az EQS az elektromos autóipari luxus szempontjából a halom legmagasabb részét képviseli; a német gyártó több mainstream elektromos luxusautója van. „Javában zajlik az elektromos kezdeményezésünk. Az EQE üzleti szalon, valamint az EQS és az EQE SUV változatai hamarosan további, az új architektúrára épülő modelleket követnek ”-mondja Christoph Starzynski, a Mercedes-Benz AG elektromos járművek építészetével foglalkozó alelnöke.