A vadonatúj Skoda Octavia Indiában indult

A vadonatúj Skoda Octavia Indiában indult

25 September 2021 0 Von admin

A Skoda először 2001 novemberében dobta piacra Indiában az Octavia szedánt, a bemutatóterem volt ára 10,60 millió rubel volt. Kifogástalan építési minőségével és élvezetes menetdinamikájával az autó nagy sikert aratott az indiai fogyasztók körében, annak ellenére, hogy hátul kissé korlátozott a lábtér, és viszonylag kicsi a kereskedői hálózata, amely akkoriban a Skoda Indiában volt.Az Octavia a Skoda bestsellere volt Indiában, bár néhány éve az Laura névre keresztelték az indiai piacon. Ez is egy kis bizonyíték arra, hogy az indiai autópiac nagyon kiszámíthatatlan tud lenni; Míg az Octavia a Skodának sikertörténete volt, közeli unokatestvére – a Volkswagen Jetta – soha nem indult el igazán, és végül néhány évvel ezelőtt levették a piacról.


A Skoda most a sikereire kíván építeni, és Indiában piacra dobta a vadonatúj Octaviát, amelynek ex-showroom ára 25,99 millió rubel. Ez a teljesen átdolgozott negyedik generációs Octavia, amely a Skoda szerint stílusával, belső tereivel, biztonsági szintjeivel és csatlakoztathatóságával „tovább tolja a mércét”. Az új autó valamivel nagyobb, mint elődje, és kapható a „Style” és a magasabb színvonalú „Laurin & Klement” változatokban is, az utóbbi ára 28,99 millió Rs, a bemutatóteremben.

Az új Octavia utastérének figyelemre méltó részei közé tartozik a velúrbőr kárpitozás, a többszintű műszerfal integrált 25,4 cm-es infotainment rendszerrel, a teljesen digitális műszerek, a két küllős multifunkciós kormánykerék lapátváltókkal és a finom króm kiemelésekkel. Természetesen van teljes okostelefon-kapcsolat, és az L&K változat is kap egy csúcskategóriás, 600 wattos, 12 hangszórós Canton hangrendszert. Van egy erőteljes kétzónás “Climatronic” légkondicionáló rendszer, és a hátsó ajtó motoros.

Az új Octaviahoz csak egy motor opció áll rendelkezésre, egy turbófeltöltős, 2,0 literes soros négyes, amely 190 lóerőt és 320 Nm nyomatékot produkál. Az erő az első kerekekre jut a 7 sebességes, kettős tengelykapcsolójú DSG automata révén, amely egy váltó-drót technológiát alkalmazó fejlett egység. Ezenkívül az Octavia az ARAI tanúsítvánnyal rendelkező, 15.80kpl-os üzemanyag-hatékonysággal büszkélkedhet, ami segít ezekben a napokban az egekbe szökő üzemanyagárakban.

A Skoda különös figyelmet fordított a biztonságra, mivel az új autó a biztonsági funkciók hosszú listájával lett felszerelve, beleértve az ABS-t elektronikus fékerő-elosztással, az elektronikus stabilitásszabályozót, a nyolc légzsákot, az adaptív első világítási rendszert, a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszert és még fáradtságérzékelő rendszer, amely szükség esetén hangjelzéseket ad a vezetőnek. Ezenkívül az Octavia vásárlói jogosultak közúti segítségre és SOS riasztásokra vészhelyzet esetén a MySkoda Connect okosalkalmazáson keresztül.

Az indiai autóvásárlók minden szegmensben kifejezetten kedvelik a SUV -kat manapság, ami az Octavia korábbi versenytársainak, például a Toyota Corolla, a Honda Civic és még a VW Jetta halálához vezetett. De az Octavia tervezése, teljesítménye és puszta vezetési dinamikája miatt továbbra is erős teljesítményt nyújt az indiai Skoda számára. Az új modellel biztosak vagyunk abban, hogy a sikertörténet a jövőben is folytatódni fog.