A Toyota Mirai 1000 km -t hajt meg utántöltés nélkül, megdönti a rekordokat

A Toyota Mirai 1000 km -t hajt meg utántöltés nélkül, megdönti a rekordokat

25 September 2021 0 Von admin

A Toyota zászlóshajója, a hidrogén üzemanyagcellás autó, a második generációs Toyota Mirai, egyetlen feltöltéssel több mint 1000 km-re növelte az FCV-k világrekordját.

Az expedíció május 26 -án, szerdán 5 óra 43 perckor kezdődött az orlyi HYSETCO hidrogénállomásról, az üzemanyag -betöltő nyílás szalaggal és viaszgal lezárva. Az autó leállította az oszlopot, amely 1003 km -t (623 mérföld) vezetett egyetlen feltöltéssel. Amint azt a fedélzeti információs rendszer is jelezte, hatótávolsága még 9 km volt hátra.

Olvassa el; A Mercedes-Benz két új AMG-t dob ​​piacra, az E 53 és az E 63 S modelleket

A gyártásból a felhasználásig nem került CO2 -kibocsátás a légkörbe, és a rekordot segítő hidrogén teljes egészében zöld volt. Az 1003 zéró emissziós kilométert közutakon, Párizstól délre, valamint Loir-et-Cher és Indre-et-Loire környékén hajtották meg, mielőtt Párizsban az Eiffel-torony közelében végeztek.

A rendezvény ideje alatt az Eiffel -tornyot először világította meg zöld hidrogén, ezzel jelölve az új rekord felállításának napját és pillanatát.

A távolság és a fogyasztás mutatóit független hatóság hitelesítette.

A Mirai által beállított rekord meg akarta verni a Hyundai NEXO előző, 887,5 kilométeres (551,47 mérföldes) rekordját.

A négy rekord között a vállalatnál rekordot ért el Victorien Erussard, az Energy Observer alapítója és kapitánya. James Olden, a Toyota Motor Europe mérnöke, Maxime le Hir, a Mirai termékmenedzsere és Marie Gadd, a Toyota France PR -menedzsere volt a másik három pilóta.

A Toyota hírszolgálata szerint: „Ennek az 1003 km-es vezetési távolságnak a eléréséhez a sofőrök„ öko-vezetési ”stílust alkalmaztak, de nem használtak olyan speciális technikákat, amelyeket a mindennapi vezetők nem használhatnának.”

Az átlagos üzemanyag -fogyasztás 0,55 kg/100 km volt, a Mirai 5,6 kg hidrogént tud tárolni három tartályában.

„Mint egykori nyílt tengeri versenyzőnek, kihívásokat kell vállalnom, és hálásan köszönöm Frank Marotte-nak és csapatainak, hogy elvittek ebbe a zéró emissziós kalandba, megmutatva, hogy semmi sem lehetetlen, és hogy a hidrogén-mobilitás ma itt van!” – jelentette ki Erussad.

Az autó 5 perc tankolás után készen állt a további vezetésre.

A 2020 végén Japánban bemutatott új Toyota Mirai hatótávolsága mostanra akár 850 km, míg az előző generációnál csak 550 km.

Olvassa el; A Tesla megkezdi autóinak tesztelését Indiában