A Tesla megkezdi autóinak tesztelését Indiában

A Tesla megkezdi autóinak tesztelését Indiában

25 September 2021 0 Von admin

Ismét egy Tesla autót észleltek India útjain, ezúttal teljes álcázásban. A hét elején fényképezett autó feltételezések szerint kétmotoros, összkerék-hajtású Model 3-as, nagyrészt ugyanazokkal a hardverekkel, mint a nemzetközileg elérhető modellek. Az autót a Pune melletti Chakanban látták. Chakan az a hely, ahol más cégek, például a Mercedes, a Volkswagen, a Mahindra és a Bajaj üzemei ​​létesülnek.

Olvassa el; Tesla felkutatta a bemutatóterem területét Indiában, 3 városban

Júniusban korábban egy kék Teslát észleltek Pune útjain.

A jelentések szerint a Tesla az országba hozott három Model 3-as egységet fogja használni, kizárólag a közúti tesztelés céljából. Még júniusban ezeket álcázás nélkül észlelték, de az újabb felvételek ezeket teljes álcázásban mutatják.

Az egyetlen másik Tesla, amely jelenleg az országban van, egy Model S, a mumbai Mukesh Ambanié.

Évek óta tartó találgatások után a Tesla tavaly év végén végre belevágott az indiai piacba. Várhatóan egyelőre csak a Model 3 -at hozza magával, amely a legolcsóbb a kínálatából. Kezdetben az országban elérhető összes Tesla -modellt teljesen épített egységként (CBU) szállítanák. A Tesla felkérte Nitin Gadkari uniós minisztert, hogy fontolja meg a helyi gyártást, cserébe kevesebb termelési költséget ígér, mint bárhol a világon, de az autóipari óriás minden kötelezettségvállalás előtt fel akarja mérni a piacot.

A kezdeti bevezetésre adott válasz meghatározza a vállalat álláspontját az autók helyi összeszerelésével és Indián belüli gyártásával kapcsolatban. Tervezik egy akkumulátorgyártó egység és egy K + F központ létrehozását is az országban.

A Tesla jelenleg négy autót forgalmaz, nevezetesen a Model 3-at, az S-t, az Y-t és az X-es modellt, a 3-as modell pedig belépő autóként szolgál. A 3. modellt három változatban kínálják a nemzetközi piacoknak; Standard Range Plus, Long Range és Performance, de ez utóbbi még nem várható Indiában. Az elektromos szedán egyszeri töltési hatótávolságot kínál 381–580 km között (a WLTP szerint). 354-523 km és 0-97 km/h közötti időtartama 3,2-5,6 másodperc. A nemzetközi piacokon az autó a Mercedes C-osztály és a BMW 3-as sorozat versenytársa. Az Indiában várható ára körülbelül Rs. 55-60 lak (ex-showroom).

A Tesla Model 3 elektromos autó bevezetésére Indiában az év végére vagy a jövő év elejére lehet számítani. Kezdetben a Model 3 értékesítését a vállalat digitális kiskereskedelem útján fogja kezelni.

Olvassa el; India ösztönzőkkel próbálja megcsábítani a Teslát