A Tata Motors bemutatja a következő generációs Tigor EV-t

A Tata Motors bemutatja a következő generációs Tigor EV-t

24 September 2021 0 Von admin

A Tata Motors bemutatta a második generációs Tigor elektromos járművet, amelyet e hónap végén dobnak piacra. Ellentétben a korábbi verzióval, amelyet kereskedelmi vásárlóknak és flottaüzemeltetőknek szántak, az új Tigor EV magánvásárlóknak készült.

Az új Tigor EV-t a Tata Motors „Ziptron” teljesen elektromos hajtóműve hajtja, amely 55 kW (74 LE) teljesítményt és 170 Nm nyomatékot produkál. A vállalat azt állítja, hogy a nulla és a 60 km / h közötti 5,7 másodperces idő, és egy sajtóközlemény szerint az autó “kompromisszumok nélkül képes a legmeredekebb lejtőkön is tárgyalni”. A teljesen automata sebességváltó könnyű kezelhetőséget biztosít, míg a vezetési módok lehetővé teszik a vezető számára a nagyobb hatékonyság és a sportosabb teljesítmény közötti választást.

A Tigor EV állandó mágneses szinkron váltóáramú villanymotorját egy 26 kWh teljesítményű, IP67 besorolású lítium-ion akkumulátor táplálja, amelyre 8 év, 160 000 km garancia vonatkozik. Az új Tigor EV kompatibilis a világszerte használt CCS2 töltési protokollal, és az autót vagy normál háztartási elektromos aljzaton keresztül, vagy bármely nyilvános használatra szánt gyorstöltővel lehet tölteni. Miközben otthon tölt egy normál hálózati aljzaton keresztül, a 0-80% -os töltés körülbelül 8,5 órát vesz igénybe, míg ugyanez mindössze 30 percet vesz igénybe, ha az autót gyorstöltővel töltik.

A 7 hüvelykes Harman érintőképernyő gondoskodik az infotainmentről, és teljes körű okostelefon-csatlakozással rendelkezik, valamint a töltéshez, hűtéshez, diagnosztikához és még sok más okos alkalmazáshoz. A Tigor EV biztonsági jellemzői közé tartozik a kettős légzsák, az EBD -vel ellátott ABS és a kanyarodó stabilitási rendszer.

A nagyon sikeres Nexon EV -t is gyártó Tata Motors úgy véli, hogy az elektromos járművek most már készen állnak arra, hogy túllépjenek korábbi réspozíciójukon. „Bátran kijelenthetjük, hogy az elektromos autók gyorsan mainstreamvé válnak. Az elektromos autók piaca egy inflexiós ponthoz érkezett, és ki kell elégítenünk a különböző vásárlói igényeket, és tovább kell demokratizálnunk az elektromos autók piacát egy másik hozzáférhető és modern elektromos termékkel. A vadonatúj Tigor EV-vel ezt az evolúciót szeretnénk elvezetni az indiai elektromos autókhoz ”-mondja Vivek Srivatsa, a Tata Motors marketing-, személy- és elektromos járművek üzletága.

Az új Tigor EV mostantól foglalható a kiválasztott Tata Motors márkakereskedésekben, 21 000 rúpia befizetésével. Az autót hivatalosan 31 -én mutatják beutca Augusztusban és az árakat ekkor hirdetik ki, de a Tigor EV várhatóan 10 millió rubel alatt érkezik.