A Rolls-Royce bemutatja a hajófarkát, 200 milliós autóját

A Rolls-Royce bemutatja a hajófarkát, 200 milliós autóját

25 September 2021 0 Von admin

A Rolls-Royce, a brit luxusmotoros márka, a világ legjobb szupergazdagjai számára készített egyedi, személyre szabott luxusautók végső képviselője. Míg más autógyártók is kínálnak kiváló minőségű bőrt, fát, megmunkált ötvözetet és kristályüveg burkolatot, a Rolls-Royce a múltban egy lépéssel tovább lépett, és „karosszériaépítésű” karosszériát kínált, ahol a vevő meghatározhatná saját tervezési követelményeit, és a vállalat exkluzív, egyszeri autót építene az egyéni megrendelő specifikációi alapján. Borzasztóan drága, igen, de az igényes milliárdosoktól nem lehet elvárni, hogy rendes Rolls-Royce Phantomot parkoljanak a felhajtón. Végül is mi van, ha a szomszéd is kap egyet a Maharaja Gold árnyékában? Elég leírhatatlan borzalom.

Megnyugtató bólintással gazdag ügyfelei abszolút exkluzivitás iránti vágyára, a Rolls most bemutatta a Boat Tail -t, a kocsiból készült modellt, amelyet a vállalat három vásárlója rendelt meg. Három különálló iterációt hoztak létre a Boat Tail -ből, közös karosszériával, valamint különböző külső és belsőépítészeti elemekkel, ahogyan mindhárom ügyfél előírja. – A Boat Tail példátlan [and] kifejezetten ellenpontja az iparosodott luxusnak ”-mondja Alex Innes, aki a Rolls-Royce kocsiépítésének vezetője.

A Rolls Boat Tail a luxusjachtok világából származó tervezési referenciák alapján impozáns jármű; majdnem 5,8 m hosszú (ez több mint fél méterrel hosszabb, mint egy 2021-es Mercedes-Benz S-osztály), és a finoman elkeskenyedő hátsó rész arra emlékeztet, amit a monacói YCM kikötőben talál. A tető levehető, az utastérben pedig nyitott pórusú fa és rozsdamentes acél burkolat, egy speciálisan megrendelt Bovet 1822 óra és még egy Montblanc toll is, amelyet kézzel készített alumínium és bőr tokban helyeznek el. A műszerfal számlapjait „Guilloché” díszíti, amely ékszerészek és óragyártók által használt dekorációs technika. Az autóban található dupla hűtőszekrény Armand de Brignac pezsgő évjáratot tartalmaz, ha a tulajdonos kedve van egy gyors ebéd előtti borravalóra.

„Az autónak alkalomszerűnek kell lennie, és úgy kell szolgálnia, mint semmi másnak” – mondták a csónakfarok üzembe helyezettjei, és feltételezzük, hogy a követelmények teljesültek. „Történelmileg a kocsiképítés szerves része volt a Rolls-Royce történetének. A Rolls-Royce Coachbuild visszatér a márka gyökereihez. Lehetőséget kínál a kiválasztottaknak, hogy részt vegyenek egy teljesen egyedi és valóban személyes, jövőbeli történelmi jelentőségű megbízások létrehozásában ”-mondja Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója.

Visszatérve a csónakfarkhoz, a Rolls-Royce nem adott ki semmilyen műszaki adatot, és nem mondja meg, mennyibe kerül az autó. Azok számára, akiket az autó céloz meg, az ár valószínűleg nem számít. Azok számára, akik nem tehetik, ez a pletykák szerint 28 millió dollár, vagy valamivel több, mint 200 millió dollár (behozatali vámok előtt) indiai összefüggésben. Továbbá, bár nincs hivatalos szó a technikai specifikációkról, úgy vélik, hogy a Boat Tail-t a Rolls 6,7 literes duplaturbós V12 hajtja, így a teljesítmény nem lehet probléma.A brit cég, amely hivatalosan most újjáépítette kocsiépítő részlegét, azt mondja, hogy továbbra is széles körű testreszabási lehetőségeket kínál ügyfeleinek. „Lehetőséget kínálunk ügyfeleinknek, hogy olyan személygépkocsit hozzanak létre, amelyben minden egyes elemet kézzel készítenek, a saját egyedi igényeik szerint”-mondják.