A Porsche Macan arcfrissítést kap

A Porsche Macan arcfrissítést kap

24 September 2021 0 Von admin

A Cayenne kisebb, fiatalabb testvére, a Macan a Porsche egyik legkeresettebb SUV -je világszerte. 2021-re a zuffenhauseni székhelyű vállalat átfogó átalakítást adott a Macannak, frissített stílusával, számos erősebb motorral, és azok számára, akik hajlandóak a motorok leépítésére a bolygó megmentése érdekében, még egy újonnan kifejlesztett turbófeltöltőt is -hengeres motor.

A csúcsminőségű Porsche Macan GTS-t 2,9 literes, duplaturbós V6 hajtja, amely most 440 LE teljesítményt nyújt, ami több mint 10% -os növekedést jelent a korábbi modellhez képest. Ezzel 4,3 másodperc alatt felér a 100 km / h sebesség, a végsebesség pedig 272 km / h. A Macan S, amelyet ugyanaz a motor hajt, kissé alacsonyabb hangolási állapotban, szinte hasonló teljesítményt nyújt, a számok csak egy kicsit félnek a GTS számadataitól.

A 2021-es Macan számára a Porsche most egy újonnan kifejlesztett, soros négyes turbófeltöltős modellt kínál, amely tekintélyes 265 LE-s teljesítményt nyújt, és 6,2 másodperc alatt leállítja az SUV-t nulláról 100 km / órára, végsebessége pedig 232 km / h. A Macan sorozat összes többi motorjához hasonlóan ez is 7 sebességes kettős tengelykapcsolóval szerelt automata sebességváltóval párosul, és a Porsche PTM (Porsche Traction Management) összkerékhajtását kapja.

A Porsche optimalizálta a frissített Macan felfüggesztést a jobb sebesség érdekében. A PASM (Porsche Active Suspension Management) már a Macan GTS alapfelszereltsége. Ez a rendszer, amely opcionálisan a Macan S -hez is rendelhető, aktív adaptív csillapítást kínál, automatikusan igazodik az útviszonyokhoz és jobb kormányzati visszajelzést biztosít. A Porsche nyomatékvektoros rendszere (PTV Plus) dinamikusan osztja fel az erőt mind a négy kerékre, javítva az SUV tapadását és stabilitását kanyarodás közben.

Bár az új Macan külső stílusa nem sokban különbözik elődjétől, a frissítéseket meghódítja. Az újratervezett előlap kicsit szélesebbnek tűnik. Van egy új diffúzor hátul, LED fényszórók a Porsche dinamikus fényrendszerével, nagyobb kerekek (19, 20 és 21 hüvelyk, változattól függően), sportos visszapillantó tükrök és új színválaszték .

Belül a Macan frissített középkonzolt kap, gombokat helyettesítő érintőfelületekkel, 10,9 hüvelykes HD érintőképernyős információs és szórakoztató rendszerrel, multifunkciós kormánykerékkel (ez a 911-ből származik!), Valamint különféle bőrkárpitozási lehetőségekkel. A karbonszálas díszítések és az elöl 18 irányban állítható sportülések szerepelnek az opciók listájában.

A Porsche 2014 -es bevezetése óta világszerte több mint 600 000 darab Macan -t értékesített. Az elmúlt hét évben a vállalat indiai kínálatának is fontos része volt. Bár nincs hivatalos szó a Porsche Indiától, azt várjuk, hogy az új Macan még ez év vége előtt megérkezik Indiába, az ex-showroom árak körülbelül 75 millió rubeltől kezdődnek a belépő modell esetében.