A Mercedes-Benz teljesen elektromos lesz 2030-ra

A Mercedes-Benz teljesen elektromos lesz 2030-ra

24 September 2021 0 Von admin

A Mercedes-Benz közleményt adott ki, miszerint a vállalat az évtized végére teljesen elektromosra készül, ahol a piaci feltételek ezt lehetővé teszik. Ezzel a német luxusautó-gyártó az „elektromos-első” -ről a „csak elektromos” -ra vált, mivel felkészül a kibocsátásmentes jövőre.

Míg a Mercedes-Benz már rendelkezik néhány elektromos SUV-val és a csúcsminőségű elektromos luxus szedánnal a globális kínálatában, a vállalat célja, hogy jövőre minden olyan szegmensben legyen elektromos jármű. A vállalat 2025-től leállítja az új, IC-motoros autók fejlesztési munkálatait; A Mercedes összes újonnan bevezetett járműfelépítése csak elektromos hajtású lesz, és az ügyfelek választhatnak egy teljesen elektromos változatot a vállalat által gyártott összes autóhoz.

Mercedes EQC elektromos szedán
Mercedes EQS elektromos szedán

„Az elektromos váltás felgyorsul, különösen a luxusszegmensben, amelyhez a Mercedes-Benz tartozik. A fordulópont egyre közeledik, és készen állunk arra, hogy az évtized végére a piacok csak elektromosra váljanak ”-mondta Ola Källenius, a Daimler AG és a Mercedes-Benz AG vezérigazgatója. „Ez a lépés a tőke mélyreosztását jelzi. Ezzel az átalakítással, miközben megőrizzük jövedelmezőségi céljainkat, biztosítjuk a Mercedes-Benz tartós sikerét ”-tette hozzá.

Az elektromos mobilitás felé való elmozdulás megkönnyítése érdekében a Mercedes-Benz több mint 40 milliárd eurót fektet be az akkumulátor- és villanymotor-technológiákkal kapcsolatos kutatási és fejlesztési tevékenységekbe. 2025-ben a vállalat három, kizárólag elektromos architektúrát hoz forgalomba: MB.EA közepes és nagy méretű személygépkocsikhoz, AMG.EA nagy teljesítményű elektromos járművekhez és VAN.EA elektromos kisteherautókhoz és könnyű haszongépjárművekhez.

Mercedes EQC elektromos szedán
Mercedes EQS elektromos szedán

A következő néhány évben a Mercedes-Benz célja az erőátviteli tevékenységek átszervezése és az elektromos hajtástechnológiák beszerzése. A vállalat nemrég vásárolta meg az Egyesült Királyságban székelő YASA villanymotor-társaságot, amely lehetővé teszi számára a YASA fejlett axiális fluxusú villanymotor-technológiájának elérését, amely elősegíti a jövőbeli elektromos autók fejlesztését. A Mercedes-Benz emellett nyolc „gigafaktorot” is létrehoz nagy kapacitású akkumulátorok gyártására, amelyek szabványosítottak és az összes Mercedes-Benz személyautó és kisteherautó több mint 90% -ában használhatók.

A német autógyártó dolgozik a „Plug & Charge” elektromos töltési infrastruktúráján is, amely végső soron lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy csatlakoztassák és tölthessék elektromos autóikat anélkül, hogy elvégeznék a hitelesítéshez és a fizetésfeldolgozáshoz szükséges további lépéseket. A Plug & Charge Európában fog megjelenni az EQS piaci bevezetésével még ebben az évben. A Mercedes-Benz, amely már világszerte több mint 500 000 elektromos töltőállomással rendelkezik, a Shelllel együtt dolgozik a hálózat további bővítésén.

Mercedes EQC elektromos SUV
Mercedes EQC elektromos SUV

Jövőre a Mercedes bemutatja a vadonatúj Vision EQXX-et, egy fejlett elektromos autót, amelynek valós hatótávolsága több mint 1000 km. A Vision EQXX technológiával elért fejlesztéseket adaptálják és alkalmazzák a vállalat új elektromos architektúráiban. Eközben a Mercedes-Benz globális gyártási létesítményeit csak elektromos meghajtásra készíti fel, bár a felfutás üteme az egyes piacok igényei szerint alakul.

Mercedes EQS elektromos szedán

2025-re a Mercedes arra számít, hogy az általa értékesített új autók 50% -a teljesen elektromos lesz, ami 2030-ra 100% -ra teljesen elektromos lesz. meggyőző termékekkel – mondta Källenius. Indiában az EQC teljesen elektromos SUV-t tavaly év vége felé dobták piacra, míg az új EQS luxus szedán várhatóan idei év végére vagy talán a jövő év elejére érkezik meg. Néhány más luxusautó-gyártóhoz (Audi, Jaguar Land Rover és Volvo, hogy csak néhányat említsünk), akik megígérték, hogy a következő 10-15 évben teljesen elektromos lesz, a Mercedes-Benz is teljes mértékben elkötelezett az elektromos mobilitás mellett, és nincs visszaút.