A Mercedes-Benz két új AMG-t dob ​​piacra, az E 53 és az E 63 S modelleket

A Mercedes-Benz két új AMG-t dob ​​piacra, az E 53 és az E 63 S modelleket

25 September 2021 0 Von admin

A luxus önmagában már nem elég; Azok az indiai vásárlók, akik csúcskategóriás prémium szegmens szedánokat szeretnének, nagy teljesítményt követelnek manapság. A Mercedes-Benz pedig készen áll a szállításra. A legkeresettebb E-osztály kínálatának bővítése érdekében a német vállalat most két új AMG-t indított Indiában-az E 53 4Matic+ és az E 63 S 4Matic+ modelleket, amelyek mind kiemelkedő teljesítményt és menetdinamikát biztosítanak. Ezekkel az új bevezetésekkel a Mercedes-Benz immár 11 AMG típusú autóval rendelkezik indiai kínálatában, ami aláhúzza az országban egyre növekvő keresletet a nagy teljesítményű autók és SUV-k iránt több árszegmensben.

Az Indiában piacra dobott új Mercedes-AMG modellek számos dizájn- és stílusfrissítést tartalmaznak, köztük 20 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákat az E 63-hoz (19 hüvelykesek az E 53-hoz), felülvizsgált elülső részt és AMG-specifikus elülső rácsot függőleges zsalukkal és kiemelkedő háromágú csillag. Az utastérben az autók a Mercedes-Benz új szélesvásznú pilótafülkéjét, 13 hangszórós Burmester hangrendszerét, AMG teljesítményű kormánykerékét és érintőképernyős és érintőpados bemenettel ellátott MBUX infotainmentjét, valamint hangutasításokat kapnak. Az ülések kiváló minőségű Nappa bőrrel vannak kárpitozva, a műszerfalon klasszikus fém díszítéssel.

A motorháztető alatt a Mercedes-AMG E 63 S egy 4,0 literes, duplaturbós V8-ast tartalmaz, amely szuperautóval vetekedő 612 lóerőt és 850 Nm nyomatékot produkál. A nulláról 100 km / órára 3,4 másodperc alatt ér fel, a végsebesség pedig 300 km / h. Az E 53 3,0 literes egyenes hatost kap, ami 435 LE-t és 520 Nm nyomatékot produkál. A nulláról 100 km / órára 4,5 másodperc, a végsebesség pedig 250 km / h. Mindkét autó 9 sebességes automata sebességváltóval rendelkezik, lapátváltókkal és 4Matic+ összkerékhajtással, amely kiváló tapadást és stabilitást biztosít mindenféle út- és időjárási körülmények között.

Ahogy várható volt, ez az új AMG duó számos elektronikával segíti a sofőrt, beleértve a háromlépcsős elektronikus stabilitási programot, az adaptív csillapítórendszert, a tolatókamerát és a többféle vezetési módot, amelyek lehetővé teszik a vezető számára, hogy személyre szabja az autókat ‘teljesítményét az ő igényei szerint. A szokásos üzemmódok, mint a kényelem, a sport és a verseny mellett az E 63 drift módban is megtalálható; amikor ez be van kapcsolva, az összes erő a hátsó kerekekre kerül, így az autó oldalra tud kerülni nagy sebességű kanyarodás közben.

„Mindkét szedán nemcsak kivételes teljesítményt és dinamikát kínál a járművekben, hanem nagyobb kényelmet is nyújt, miközben megtartja az AMG jellegzetességét. Az AMG E 63 S 4M+ és az AMG E 53 4M+ segítségével tovább fiatalítjuk AMG portfóliónkat, különösen azoknak a teljesítménypuristáknak, akik mindig is egyensúlyt akartak a versenypálya teljesítménye és a napi vezethetőség között ” – mondja Santosh Iyer, értékesítési és marketing alelnök, Mercedes-Benz India. „Miután kiterjesztettük az AMG portfóliót új ügyfélcsoportokra, bízunk benne, hogy fenntartjuk az AMG -k növekedési történetét Indiában, páratlan márkaélményt kínálva ügyfeleinknek” – teszi hozzá.

A Mercedes-AMG E 53 4Matic+ ex-showroom ára 1,02 millió Rs, míg az E 63 S ára jóval magasabb 1,70 Rs. Az autók versenyeznek Indiában, beleértve az agresszív stílusú Audi RS7 -et és az állatias, gyönyörűen kiegyensúlyozott BMW M5 versenyt. A német hármas együttesen az elmúlt években egyre magasabb szintre emelte az autóipar teljesítményművészetét, és az új Mercedes-AMG autók egy példa arra, hogy milyen messzire jutottak a dolgok. Most már csak egy pár pótlékot és egy vagy két parkolóhelyet kell találnia.